KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. június 6., szombat

Sherry Gammon: Elviselhetetlen - Port Fare #3

A Maxim Kiadó jelenteti meg Könyvhétre Sherry Gammon: Port Fare trilógiájának harmadik részét Elviselhetetlen címmel. A Blogturné Klub ez alkalommal rendhagyó turnét tart, kicsit felelevenítjük a sorozat második részét is, ami a Hihetetlen címet viseli. Érdemes követni a turné hat állomását, egy példány Elviselhetetlen című könyv kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.

Maxim Kiadó - Dream válogatás 2015. Könyvhét
436 oldal
Fordította: Kocsis Anikó
Goodreads: 4,25
Besorolás: romantikus

A fiatal, jóképű és vicces Booker Gatto nemrég hagyta ott veszélyekkel teli munkáját, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott életet kezdhessen. Egyetlen dolog hiányzik számára a boldogsághoz: egy igazi társ. De a szerelem elkerüli, és a múlt árnyai még fogva tartják a szívét. De bármennyire is próbálja kizárni az életéből az érzelmeket, nem tudja nem észrevenni a gyönyörű és okos Tesst.
Tess Selleck bujkál. Egy olyan kapcsolatból próbál kilépni, melyben mindennapos a megaláztatás és a szenvedés. Egy erőszakos és durva férfi elől menekül, aki egykor a férje volt. Tess átmenetileg nyugalomra talál Booker mellett, aki napról napra vonzóbb számára, de a bizalmatlansága a férfiakkal szemben óvatosságra inti.
Kétséges, hogy a két megsebzett léleknek van-e közös jövője. Vajon a szerelem és a bizalom segíthet rajtuk, vagy éppen ezek az érzések válnak elviselhetetlenné?

Kicsit szomorú vagyok, hogy vége ennek a sorozatnak, de remélem Sherry Gammon-tól nem kell búcsúzni, nagyon megszerettem az írónő stílusát. Remek karaktereket épített fel, és leszámítva az első rész Maggie-Seth párosát, Booker mindig is a titkos favoritom volt, és ez most az  ő szerelmi története.
Már az előző részből tudtam, hogy Bookernek tetszik Tess, hiszen próbálta a munkahely problémáját megoldani. A kórházi meló csak átmenetileg felelt meg, hiszen Tess folyton elájult a vér látványtól, huzamosabb ideig nem maradhatott ott. Mivel Booker kiszállt a rendőrség kötelékéből és ügyvédi irodát nyitott, kapóra jött neki Tess segítsége, tökéletes titkárnőnek bizonyult. De ahogy Maggie és Lilah, úgy Booker is észreveszi a nyilvánvalót, Tess minden hangosabb szóra összerezzen, idegesen néz körül az utcán és zárt helyeken, láthatólag tart valamitől vagy valakitől.
A jól bevált váltott szemszög remekül működik ebben a részben is, ráadásul Tess szemszögében egészen a gimnáziumi évektől visszaemlékezéseket olvashattam a volt férjéről, hogyan hálózta be még alig 18 évesen, hogyan vitte bele egy elhamarkodott házasságba. Őszinte leszek, félelmetesen buta volt akkoriban ez a lány, hiszen már akkor voltak jelek, amikre figyelnie kellett volna. Sajnos lépésről lépésre feltárult előttem, hogyan döntötte a férje egyre nagyobb megaláztatásokba. Ebben az égegyadta világon minden benne volt, amit nem részletezek...
Booker egy kemény pasi, amit neki át kellett élnie 16 évesen, arra az előző részekben voltak utalások, de teljes egészében most meséli el Tessnek - így az olvasóknak is. Ez egy újabb megrázó szívfacsarás, csak döbbenten olvasod..  Nekem kinyílt a bicska a zsebemben újra és újra. Mindkét főszereplő múltjával kapcsolatban. A legrosszabb a tehetetlenség, százszor is szerettem volna belejutni a történetbe és helyretenni a dolgokat.
Sherry több nagyon fontos dolgot szőtt bele ebbe a sorozatba, nekem legalábbis sokat jelentettek, az egyik például a barátok iránti elkötelezett hűség, amely vetekszik a valódi vérségi kapcsolatokkal. Kialakítottak egy igazi nagy családot, akik minden körülmények között törődnek egymással. A másik fontos dolog, amit még Maggie kapcsán indított el, a nehéz témák kezelése. Őszintén, akár erőteljes eszközökkel, de megmutatta a problémákat, és ez nagyon fontos, hogy van megoldás, a legkilátástalanabb helyzetekből vagy a legmélyebbre nyúló lelki sérüléseket tekintve is.
Egyetlen dolog nem tetszett, és az Booker volt felesége. Én nem vettem volna buta-bunkóra ezt a szerepet, sokkal hatásosabb lett volna egy okos-dögös párosítás. Rettenetesen illuzióromboló volt olvasni róla, hogy valaha meg tudta vezetni Bookert.
Ó és a vége... Kissé csavarintott még a szerző a dolgokon, de ugyanakkor rögtön kárpótolt is.
Szívből ajánlom ezt a részt és az egész sorozatot azoknak, akik szeretik az izgalmakkal átszőtt romantikus mai történeteket, ahol a humoros részek kellően egyensúlyozzák a nehéz pillanatokat, hogy végül a szeretet, szerelem győzedelmeskedjen.

Borító: Imádom, gyönyörű lett.

Kedvenc karakter:  Booker, Tessa, Lilah

Szárnyalás:  Epilógus.
 
Mélyrepülés:  Garen minden megmozdulása.

Érzelmi mérce:  Rengeteg a fájdalmas visszaemlékezés, ami tartalmaz grafikus leírásokat is. Felnőtteknek ajánlom.
Értékelés:

Blogturné Extra: Könyvtrailer:



Ha megtetszett most nagy kedvezménnyel megrendelheted :
https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354
Nyereményjáték:
Az állomásokon szereplő kérdésekre várjuk a választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére az értesítő e-mailre válaszolni. Sok szerencsét!

Mi a képen látható eszköz/tárgy neve, mely sikeresen alkalmazható álcázásra?
a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
05.30. Kelly és Lupi olvas
05.31 MFKata gondolatai
06.01 Book Heaven

06.03. Dreamworld
06.05. Kelly és Lupi olvas
06.08. Deszy könyvajánlója 

4 megjegyzés:

Rendszeres olvasók