KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. szeptember 10., csütörtök

Rachel Van Dyken: Egyetlen méreg


A hazánkban is nagy sikert aratott Egyetlen sorozat második része jelenik meg 2015. szeptember 14-én az Athenaeum Kiadó gondozásában, Egyetlen méreg címmel Rachel Van Dyken tollából. A Blogturnésok tíz bloggere válallkozott arra, hogy Wes legjobb barátja, a balhés Gabe történetét véleményezze nektek. Érdemes követni a turnét, mert a különböző értékelések és érdekességek mellett a kedves olvasóknak a játék helyes megfejtéséért cserébe esélyük nyílik megnyerni a könyv egy példányát a kiadó felajánlásában.   

Atheneaum Kiadó 2015.09.14
328 oldal
Fordította: Szilágyiné Márton Andrea
Goodreads: 4,21
Besorolás: NA, romantikus, realista

Wes és Kiersten legjobb barátja, Gabe igazi balhés srác: egyik lányt fogyasztja a másik után, sötét haja és tetovált karja sem riaszt el senkit. Sőt.
Saylor igazi mintadiák: nagyszerű eredményei vannak, ösztöndíjat kap, kiválóan zongorázik, de valami mégis hiányzik az életéből – és a játékából.
A szenvedély.
Ők ketten egy zaklatott délutánon egy gyakorlóterembe futnak össze – szó szerint –, és bár elsőre taszítják egymást, hamar kiderül, hogy valami furcsa módon egy húron pendülnek.
Aztán egy napon Saylor önkéntes munkát vállal egy rehabilitációs intézetben. Az ápoltak közül kiragyog Hercegnő, a nyaktól lefelé bénult lány.
De mit keres ott Gabe minden nap? Mire Saylor választ talál a kérdésre, menthetetlenül belegabalyodik Gabe életébe. Vajon együtt sikerül megküzdeniük a múlt döntéseinek következményeivel?

Már a sorozat első része is nagyon tetszett, kisebb hibái ellenére is, de az Egyetlen méreggel beírta magát a szerző a kedvenceim közé. Kétségtelen, hogy az első részben megismert Gabe karaktere szinte kiabált a saját könyvért, nem volt olvasó, akinek ne keltette volna fel az érdeklődését ez a balhés, tetovált rosszfiú. Rachel Van Dyken  nagyon jó érzékkel megáldva, igazi karakterközpontú történetet tár elénk a második részben. Itt vannak a korábban megismert barátok, Wes és Kiersten, valamint Lisa, akik mint egy valódi kis család támogatják Gabe-et. Különösen Wes bölcs tanácsait élveztem, aki mint egy igazi terapeuta, meghallgatta és segítette a legjobb barátját. Mert nem lehetett nem észrevenni, hogy valami baj van Gabe-el. Hiába próbálja magára erőltetni a mosolyt és a gondtalanságot, ez egyre nehezebben megy. Hatalmas terhet cipel a vállán, súlyos titkot a múltjából, ami miatt teljesen megváltoztatta a személyiségét. Az olvasók már a regény elején szembesülnek ezzel a titokkal, és elindul az a bizonyos érzelmi utazás, ami rabul ejti a szívünket a new-adult regényeket olvasva.
Gabe küzd a démonaival, olyannyira magába zuhanva, hogy még a boldogság lehetőségét is kizárja az életéből, mondván, hogy ő azt nem érdemli meg. A lelkiismeret furdalás és a tehetetlenség mérgezi belülről, cseppenként adagolva a boldogtalanságot. Pedig ott van az orra előtt Saylor, az ártatlan, szépséges elsős lány, aki maga is problémákkal küzd,  mindenképp meg kell szereznie az ösztöndíját, a családjának szüksége van rá. A zongorajátékában azonban nincs elég szenvedély, és ez nagy hátrány a vizsgákon. Gabe segít neki, hiszen benne viszont dúlnak az érzelmek, veszteség és  fájdalom versenyzik egymással a lelkében. Hiába szikrázik közöttük a levegő, Gabe undok és szarkasztikus a lánnyal. Saylor viszont nem adja fel, és lassan megpróbálja lebontani Gabe szíve köré épített falakat.
Gabe titka szívszorító, mélyen megrázó,  nem lesz ennek a könyvnek olyan olvasója, aki egy nagy csomag papírzsepi nélkül megússza. Saylor hozzáállása példamutató, okosan kezeli a helyzetet és ezzel Gabe bizalmát is elnyeri. A lány sokat tanult a sérült emberekről az öccse révén, és jó volt látni, hogy ezt tudta kamatoztatni ebben a helyzetben is. Annyira szurkoltam nekik, hogy Saylor titkos vágyai beteljesüljenek és Gabe is megkapja amire mélyen vágyik, valaki összeragassza az összetört szívének darabjait.
A regény felépítése a váltott szemszögeken kívül még remekel abban is, hogy a fejezetek elején egy-egy  "bölcsességet" vagy fejezet-előzetest olvashatunk, ami a szereplőktől hangzik el. Ezek nagyon őszinte, találó mondatok, hol mosolyogva, hol elszoruló szívvel olvastam. Ez a kedvencem, amit Gabe mond, annyira jellemző rá:
"Nem tudtam, mennyit bír még a szívem… Valahányszor elmosolyodott, egy kis darabot elveszítettem magamból, mert a mosolya nem volt a régi, mert a szeme már ismeretlen volt, de ígéretet tettem. Ott voltam a purgatóriumban… és onnan minden más jónak látszott. Még a pokol is." 

Összességében nagyon ajánlom a könyvet, én imádtam átérezni a történet mély érzelmeit. Drukkoltam, hogy Gabe megengedje magának  a második esély lehetőségét, miután megvívta a harcát  saját magával. Még egy dolog. Wes és Gabe, olyanok, mintha testvérek volnának, ez a kapcsolat nem egy hétköznapi haverság, és ez remek dolog.  Kíváncsian várom a sorozat befejező részét, ami Lisa történetét fogja elmesélni, remélem hamarosan!

Borító: Az első részhez igazodik.
 
Kedvenc karakter:  Gabe, Wes, Gabe, Saylor, Gabe, Gabe, Gabe

Szárnyalás: Imádtam a történetben felbukkanó zenei vonatkozásokat.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Nincs olyan olvasó, aki könnyek nélkül megúszná az olvasást. 16 éves kortól ajánlom.

Értékelés:
Blogturné extra:
Gabe tetoválásai sajnos csak szűkszavú leírást kaptak a könyvben. Az ujjára tetovált K betű a legegyszerűbb, jelentése nyilvánvalóan a kötődést jelképezi. Gabe ujjain további hangjegyek találhatók valamint a testére is tetováltatott egész dalszöveget, ezek  egyértelműen a zenei kötődést jelentik.
Említ Saylor még néhány tetoválást:
Madár: Lelki szabadság és a felemelkedés szimbóluma.
Kereszt: Sokféle jelentést takar, a vallás mellett jelentheti a világegyetem sokféleségét, kiterjesztését.
Kígyó: Többféle jelentése van a különböző vallások és mitológiák kapcsán. Életet és gyógyulást ad, ugyanakkor a veszélyt is jelenti.


Játék:

Minden állomáson találtok egy YouTube videót, egy-egy fülbemászó zongorajátékkal. Írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a videókon szereplő művek SZERZŐinek nevét.A kisorsolt nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az értesítő levélre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz, ezt kérjük vegyétek figyelembe.


a Rafflecopter giveaway
Résztvevő blogok:
09.06 Angelika blogja
09.07 Kristina blogja
09.08 Szembetűnő
09.09 Dreamworld
09.10 Kelly & Lupi olvas
09.11 CBooks
09.12 Deszy könyvajánlója
09.13 Könyvszeretet
09.14 MFKata gondolatai
09.15 Zakkant olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók