KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2015. december 6., vasárnap

Huntley Fitzpatrick: My Life Next Door - Életem a szomszédban (Életem a szomszédban #1)


A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg Huntley Fritzpatrick regénye, az Életem a szomszédban. Igazán aranyos kis könyv, légy részese te is!
Kísérd végig a Blogturné hat állomását és ha játszol, tiéd lehet az egyik példány!

Könyvmolyképző, 2015
416 oldal
Fordította: Dobó Zsuzsanna
Goodreads: 4,04
Besorolás: realista, romantikus, YA

Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.
Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?
Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz anélkül, hogy elárulnád a másikat.



Tapasztalatom szerint azok a könyvek / filmek, amelyek körül nagy a felhajtás, sokan ajánlják, hogy hűdejó és ezt olvasni kell, gyakran csalódást okoznak. Ezt a könyvet is nem is tudom, hogy hányan ajánlották - de leginkább Deszy volt az, aki mindenáron el akarta velünk olvastatni:), így eléggé izgultam, hogy mennyire fog nekem tetszeni.
Ez esetben azonban szerencsére nem jött be a tapasztalatom, a könyv már a második fejezettől kezdve őrült nagy szerelem lett.

Samantha egy nagyon gazdag családban él a nővérével és az anyjával, aki egy rémálom - de szó szerint. A tipikus "fennhordjukazorrunkat" nagyasszony, rendmániás és természetesen lenéz mindenkit, aki nem az ő "osztályuk". De a nagy tökéletessége mellett épp arra nincs ideje, amire kellene: a családjára. Sam szinte egyedül él a nagy házban, hiszen a nővérének megvan már a saját élete, ő sokkal szabadabban mozog.
A szomszédjukban pedig a nagycsaládos Garrették laknak, anyuka és apuka mellett öt gyermekükkel együtt. Samantha anyja persze rossz szemmel nézi őket és el is tiltja a lányait, hogy a családdal barátkozzanak.
Főhősnőnk persze unalmában gyakran lesi a szomszédokat az ablakából, irigykedve nézi, hogy minden rendetlenségük mellett mekkora élet van náluk. Egy nap Garrették egyik fia, Jase felfedezi a lányt, átmászik hozzá és összebarátkoznak, Sam pedig beleszeret mind a nyüzsgős családba, mind pedig a fiúba.

A két főszereplő kapcsolata természetesen az elsődrangú, de mégis a mellékszereplők valamilyen szinten ugyanolyan fontosak és az ő hihetőségük teszi a történetet teljessé.
Garrették az a család, akikhez bármilyen kupleráj és zűrzavar is van, de szerintem bárki szívesen odaköltözne. Kedvesek, aranyosak és nyitottak, teljes mértékben el és befogadják a szomszéd "jégkirálynő" kisebbik lányát. Minden percét imádtam annak, amit velük tölthettem. És onnantól kezdve, hogy Sam átjárt hozzájuk, ez az imádat még inkább fokozódott. Az ő segítségükkel tud "felnőni" Samantha, megismerni a szeretet és a család fogalmát.
És persze ott van a másik család, Samantha családja, akit eleinte szerintem mindenki hatalmas utálattal fogad. Én is így tettem, de aztán az anyjuk egy őszinte vallomásával kicsit árnyaltabb lett az utálatom. Sam anyja egyedülállóként próbált lavírozni a család és a karrier között, de sajnos a karrier győzött a család rovására és elbukott, mint anya. Kérdés az, hogy megérte-e a családot feláldozni, hogy karriert építhessen? Aztán persze történik még valami, amit most nem árulok el, de azzal viszont véglegesen elérte azt, hogy megutáljam.

Samanthát viszont nem lehet nem kedvelni. A rideg családi háttere mellett is hatalmas szíve van, imádtam, hogy mennyire akart segíteni, még azon az áron is, hogy magát és a családját tönkreteszi.
Persze Jase-t se lehet kihagyni. Ő az a fiú, akit szerintem mindenki elfogadott volna első "pasijaként". Az, hogy ilyen nagy családból származik, szinte adja azt, hogy neki is óriási a szíve, emellett humoros és rettentően türelmes - ami nagy segítség a számára, hogy Samanthát meghódítsa.
Amit pedig mind a kettőjükben nagyon szerettem, hogy egyszerű fiatalok, teljesen hétköznapiak, akik csak élni, méghozzá boldogan szeretnének élni. És ez az egyszerűség hozta őket hozzám annyira közel.

Egyedül a történet végével nem voltam kibékülve, én nem így, nem ezt szerettem volna olvasni. Valahogy nekem idegen volt ez a vég. De még ezzel együtt is nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni erről a könyvről, amire leginkább azok a jellemző szavak, hogy "cuki, édes, aranyos, szívet melengető". Számomra hangulatilag leginkább az Anna és a francia csók című könyvre emlékeztetett (persze itt picivel több volt a dráma), annál a könyvnél tudtam annyira kikapcsolódni olvasáskor, mint most itt.

Az írónő pedig teljesen a szívembe lopta magát és alig várom, hogy a következő könyvét is olvashassam!  

Borító: Tudom, hogy ez kulisszatitok, de az a borító szintén közte van a "világ leghosszabb ideig válogatott" borítói között:). Nekem továbbra is az eredeti tetszik nagyon-nagyon, de azt sajnos nem vette át a kiadó:(. Ez se rossz, de az eredetit semmi nem éri utol. 

Kedvenc karakter: Sam, Jase és Jase egész családja 

Szárnyalás: Jase családja 

Mélyrepülés: amit Sam anyja tett... 

Érzelmi mérce: édes, aranyos, romantikus, de minden a YA keretei között 

Értékelés:
Nyereményjáték:
A Samantha Reed édesanyja nem szereti a szomszédokat, csak a baj van velük és egyáltalán nem illenek be az ő tökéletes világképébe.
Ezzel nem csak ő van így.
A játékban most olyan könyvekre fogunk utalni, esetenként idézni, amikben két szomszéd között heves ellentét van, végül egymásba szeretnek. Lehetnek családok, szomszédok, a lényeg, heves gyűlöletet éreznek eleinte egymás iránt és végül minden megváltozik.

Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni a megküldött e-mailre. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! 

Egy gyerekkori barátság megszakad és a fiú, hogy érzelmeit rejtse, bántja a lányt, ahol csak tudja. Vajon a közös autóverseny összehozza őket újra?

A blogturné további állomásai:
November 28 - Media Addict
November 30 - Insane Life
December 4 - Dreamworld
December 6 - Kelly Lupi olvas

2 megjegyzés:

  1. ha vége a turnénak, légy szíves ezt majd valahogy tudasd velem, hogy itt mi volt a megoldás, mert sehogy sem jövök rá... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Itt a helyes megfejtés - Penelope Douglas: Szívatás volt.
      Sajnálom, hogy nem jöttél rá:(

      Törlés

Rendszeres olvasók