KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. január 24., vasárnap

Mia Sheridan: Leo esélye - A szerelem csillagjegyében #2

A Könyvmolyképző Kiadónál megjelent Mia Sheridan: Leo esélye című regénye, ami Leo szemszögéből meséli el szerelmük viszontagságait Evie oldalán. A Blogturné Klub hét bloggere veszt részt ennek a gyönyörű, romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait, mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó 2015. - Rubin pöttyös
312 oldal
Fordította: Margittay
Goodreads:
Besorolás: new adult, romantikus

Megérdemel-e mindenki egy új esélyt? Az is, aki hazudik érte?
Jár-e mindannyiunknak egy újabb dobás? Akkor is, ha részben mi okoztuk a saját vesztünket?
Mi mindent követnél el azért, hogy új esélyt kapj a szerelemre? Hogy új esélyt kapj az életre? Hogy elmondhasd a saját történetedet?
Evie már elmondta az övét. De minden szerelemnek két oldala van. Most adjunk egy esélyt Leónak!


Az első részről szóló véleményemet itt olvashatjátok.
Én esélyt adtam Leo szemszögének is, mivel egyrészt imádom, ha a pasi mondja el a történetet, másrészt szerintem Evie szemszöge Leo-éval teszi teljes egésszé a történetet. Tudni akartam, mi zajlott benne le abban a pillanatokban, amikor szembesült először Evie-vel, miért hazudott?
Leo-ban kicsi kora óta folyamatos belső harc dúl, állandó jelleggel magát hibáztatja mindenért. 11 éves koráig volt az igazi anyjával és a testvérével, de mivel az anyja alkoholista volt, ez az időszak sem lehetett boldog. Leo már akkor is azt beszélte be magának, hogy saját magával van a baj, és csakis ő tehet róla, hogy nem szereti senki. Egyedül arra a pár évre emlékszik szívesen, amikor Evie közelében lehetett. Ami az örökbefogadása után történik, azt sem tudja úgy kezelni, hogy ő csupán áldozat volt a nevelőanyja játékában. Hiszen alakulhatott volna másképp is, ha szól valakinek, mondjuk elsősorban a nevelőapjának. De nem tette. Ez elindított egy lefelé húzó önértékelő spirált, amiből nem tudott volna kikecmeregni, ha nem történik meg a baleset, és nem kerül kórházba, ahol Dr. Fox  kezelései mutatnak neki kiutat.
Szerintem ez a legjobb része ennek a történetnek, a kórházi hetek leírása adja  meg azt a pluszt, amiért el kell olvasni ezt a könyvet is az első után. Leo-nak itt van alkalma elmélkedni a hogyan tovább?-ról, bár a balesetet  közvetlenül követő időszak rengeteg fájdalmas műtétet hozott neki, ahol azért tisztán gondolkodni nem könnyű. Később viszont egy pszichológus kezd vele foglalkozni, a már említett Dr. Fox, egy nagyon emberi, támogató karakter. A dokinak el kellett viselnie Leo minden elfojtott bánatának kitörését, ami bizony néha dühöngő őrültté változtatta. Ennyit azért tudunk a pszichológiás terápiákról, ahhoz, hogy gyógyuljon az alany, ki kell jönnie belőle, minden mélyen magába zárt fájdalomnak. Innentől lassú lépésekben felépíthetik a terápiát.
A másik dolog, amiért egy kicsit jobban tetszett ez a szemszög, az a szexjelenetek leírása. Romantikus hajlamú olvasók! Ti is imádjátok, amikor a pasik elvesztik a fejüket? Annyira vágynak a szerelmükre, hogy nincs visszaút? Nos, Leo száz százalékosan ilyen pasi, imádtam minden erotikában dúskáló közös jelenetüket Evie-vel. Egy dolog azért zavart, néha szinte orvosinak hangzó szavakat használt egy-egy tájegység megnevezésére.
Laurenről és Gwenről egy szót sem szeretnék ejteni, mindkettő remekül utálható karakterek, akik szeretik és élvezik kavarni a szart.
Végül kapunk két extra fejezetet a könyv végére, ami két hónappal, illetve 9 évvel később játszódik, és ismét Evie a narrátora. Nos, lesznek akiknek ez már a cukormáz a mézestortán, de én szeretem az epilógusokat, sokszor hiányolom is egy-egy történet, vagy sorozat befejezésekor.
Összességében azoknak ajánlom, akik olvasták az első részt, és szívesen merülnek el a férfi karakter fejében kavargó gondolatokban. Nekem tetszett, és várom a sorozat további részeit!

Borító: Az eredeti borítót kaptuk, bár Leo-t egyáltalán nem így képzeltem el.
 
Kedvenc karakter: Leo, Mr. Fox

Szárnyalás: Imádtam az epilógus első fejezetét, nagyon csöpögős, de tetszett.

Mélyrepülés:  Lauren.

Érzéki mérce: Ahogy az első részben, itt is sok a szex, egyértelműen NA kategória.

Értékelés:




Játék

Mia Sheridan csillagjegyes sorozata minket is megihletett. Olyan híres színészeket válogattunk, akik mindannyian az Oroszlán jegyében születtek. Ismerjétek fel őket, és írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

01.16 Deszy könyvajánlója
01.18 Angelika blogja
01.20 CBooks
01.22 Kristina blogja
01.24 Kelly és Lupi olvas
01.26 Dreamworld
01.28 Media Addict

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók