KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. április 11., hétfő

Jamie McGuire: Viharos szerelem


A Maxim Könyvkiadó jóvoltából folytatódik Jamie McGuire Véletlen szerelem sorozata! A második kötet a Viharos szerelem címet kapta, melyben Erin és Weston megpróbáltatási korántsem érnek véget, tovább kell küzdeniük a felnőtté válás útján. Ezúttal hat blogger, hat állomáson teszi közzé véleményét és egyéb érdekességeket. Érdemes követni a turnét és játszani, mert három példány kerül kisorsolásra a kiadó felajánlásában.

Maxim Könyvkiadó 2016. április 28.
160 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 4,05
Besorolás: YA, romantikus, novella

Erin volt a Blackwell Középiskola kitaszítottja, egy senki, akit gúnyoltak és kinevettek. De egy nap történt valami, ami mindent megváltoztatott. Egy súlyos tragédia olyan titkokról rántotta le a leplet, amire senki nem számított. Kiderült, hogy Erin a befolyásos Alderman család lánya. Így a lány pillanatok alatt egy sokak által irigyelt világba csöppent. Az új szülők mindent elkövetnek, hogy bepótolják az elveszett időt, és Erin semmiben ne szenvedjen hiányt. Erin boldogsága teljes: végre van egy igazi családja, ahol szeretik, és azt nézik, hogy mi a jó neki. Ráadásul Westonnal, gyerekkori szerelmével is minden tökéletesen alakul. Ez Erin utolsó éve a középiskolában, így minden figyelmét a továbbtanulás köti le. Eközben kiderül, hogy Weston egy művészeti egyetemre akar menni Dallasba, messze a szerelmétől. Így a végzős bál előkészületeit beárnyékolja a tudat, hogy a gimi után elveszíthetik egymást.
De nem ez a legrosszabb, ami történhet… Véletlenül Erin kezébe akad egy napló, mely egykori osztálytársáé, Alderé volt. A lány olyan titkokat fedez fel, amik megválaszolják minden kérdését, és azt is megtudja, amit sosem akart volna.

A bejegyzés spoileres lehet az első részre, aki még nem olvasta, gyorsan pótolja be!
Furcsa kettősség van bennem a történet olvasása után.
Még mindig nem értek néhány dolgot, de ezt most félreteszem későbbre.
A szerző pontosan arra viszi a cselekményt, amit az olvasó szívesen olvas, a sok megpróbáltatás után végre Erin révbe ér. Odaköltözik az igazi szüleihez, és próbálja elfogadni a közeledésüket és az ebből adódó szeretetesőt. Vannak ebben érzelmek, figyelmességek, ajándékok, és nagyon-nagy ajándékok. Erinnek nem könnyű megbirkózni már azzal sem, hogy valakik igazán törődnek vele, tisztességes környezetben élhet, rendes ételeket ehet, egyáltalán értelmesen tud társalogni otthon is.  Aldermanék viselkedése nekem nagyon tetszett, nem próbáltak rátelepedni, hagyták, hogy a saját tempójában alkalmazkodjon az új dolgokhoz és természetesen hozzájuk. Sajnos az ő fejükbe nem láthattam bele, pedig szívesen olvastam volna arról, hogyan dolgozták fel ők maguk, hogy 18 éven át nem a saját lányukat nevelték, és aki baleset áldozata lett. A baleset okozta trauma után azonnal jött a  következő sokk, hogy mégis van egy lányuk. Szülőként ez a része nagyon érdekes volt.
Erin karaktere szimpatikus, még jobban megszerettem ebben a részben. Tetszett, hogy erős, készül az önálló életre, akkor sem hagyja abba a fagyizós munkáját, amikor már nem lenne rá szüksége. Tökéletesen megértem, hogy végül elolvasta azokat a naplókat, én se tettem volna másként. Az is természetes, amit ezek után érzett, csalódást, bizalmatlanságot.
Na és itt jön az én kettős érzésemnek az okozója, a drága Weston. Egyszerűen nem értem, bármennyi magyarázkodást tolt elém (Erin elé) én akkor sem tolerálom, hogy annyi éven át nem tett semmit. Lehet, hogy azért érzem így, mert alapjában gyűlölöm a bullying jelenséget. Ha szeretek valakit, egy percig sem hagyom, hogy terrorizálják. Akkor sem, ha azt hiszem, így védem meg. Én nem így tennék. Ugyanakkor csíptem a srácot, mert nagyon aranyos, édes volt, és végül kiállt az apja elé a szándékaival.
Történnek még érdekes fordulatok, csavarok, amikre már végképp nem számítottam, és ha nem is halálos a függővég, azért nagyon várom, hogyan alakul tovább a két fiatal élete. Négy hónap van az egyetemig, remélem a befejező rész is kellemes olvasásélményt hoz.
A korábbiakban beszéltünk már róla Lupival, hogy alapjában véve nem nagyon értjük, miért kellett ezt a sorozatot rövid (100 oldal körüli) részekben kiadni, hiszen ha a három részt összefésüli a szerző, akkor pont egy normális oldalszám jön ki. Semmi magyarázatot nem találtam erre az interneten, csupán azt a tényt, hogy ezt a sorozatot magánkiadásban adta ki a szerző, tehát nem kiadói nyomás vagy reklámfogás áll  mögötte, ez a szerző egyéni akciója. Külföldön divatosak és gyakoriak a rövid regények, a sorozatrészek közötti novellák, én nagyon örülök neki, hogy ezeket is egyre több kiadó elhozza a magyar olvasóknak is. Köszönjük, Maxim!

Borító: Ez az eredeti borító, gyönyörű.

Kedvenc karakter:  Erin

Szárnyalás:  Ó, drágáim, ezt a könyvet egy doboz fagyival kell fogyasztani, és öntet is legyen kéznél!

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:  Majdnem felnőtt 18 évesekről van szó, itt már belefér némi szex, de nincs grafikus leírás.

Értékelés:


Blogturné extraként egy hangulatkeltő montázs:





Nyereményjáték

Jamie McGuire tollából számos könyvet olvashatunk magyarul. A mostani játék ezért ehhez fog szorosan kapcsolódni. - Minden állomáson találtok egy idézetet, ami tartalmaz egy nevet, természetesen a név ki lesz pontozva. Nektek azt kell kitalálnotok, hogy melyik könyvből (pontos cím) származik az idézett szöveg és melyik név van kipontozva.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

“-Okos lány vagy, …….. Előre figyelmeztetlek, ha bedőlsz a szövegének, aztán a végén bepipulsz rá, nem bosszulhatod meg rajtam és Americán, világos?”
a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

04.11 Kelly és Lupi olvas
04.13 Dreamworld
04.15 CBooks
04.17 MFKata gondolatai
04.19 Deszy könyvajánlója
04.21 Insane Life


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók