KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. június 4., szombat

Jamie McGuire: Varázslatos szerelem - Véletlen szerelem #3

A Maxim Könyvkiadó jóvoltából megjelenik a Véletlen szerelem trilógia harmadik, befejező kötete Varázslatos szerelem címmel!
Erin és Weston különböző fősulira mennek, vajon túléli a szerelmük ezt a változást? Erin vér szerinti szülei aggódnak érte,  esetleg örökre elveszítik a lányt?  A két fiatal szerelmi története a végéhez érkezett, most végre választ kapunk a kérdéseinkre.
Ha te is kíváncsi vagy, tarts velünk a hat állomásos blogturnén a játék során megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a kiadó felajánlásában!

Maxim Könyvkiadó 2016. június 09. Dream válogatás
216 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 3,98
Besorolás: YA, realista, romantikus

Légy óvatos azzal, mit is kívánsz! Lehet, hogy minden valóra válik…
Most, hogy Erin megtudta az igazságot a lányokról, akik kiközösítették, és a fiúról, akit szeret, úgy érzi, az érettségi előtti idő egyre gyorsabban fogy. Amíg egykor még a nyári szünet előtti napokat számolták vissza, most már ténylegesen az utolsó napjaikat töltik Blackwellben. Szülei, Sam és Julianne attól félnek, hogy most, hogy végre megtalálták Erint, mégis el kell engedniük őt, a feszültség pedig csak egyre nő azóta, hogy Erin rájött, ki is ő valójában.
Weston egyre rosszabbul érzi magát, ahogyan telnek a nyári napok, hiszen a lány, akit gyerekkora óta szeret, más főiskolára megy, mint ő. A legnagyobb félelme, hogy ez azt jelenti, elválnak útjaik. Miközben próbálja a legjobbat kihozni a maradék időből, és elérni, hogy minden maradandó emlékük legyen, folyamatosan kétségek között őrlődik. Rájön, hogy a remény olyan, mint a folyós homok: minél jobban szenved ő, annál gyorsabban süllyed Erin.

A bejegyzés spoileres lehet azok számára, akik nem olvasták a sorozat előző részeit!

Az előző részek alapján nagyjából tudtam mire számíthatok Jamie McGuire kisregény sorozatának befejező részében, és nagyjából be is igazolódott a teóriám.
Mivel főszereplőink végzősök, közeledik az érettségi és a végzős bál, természetesen mindenki ezt várja a legjobban, hiszen ez az amerikai középsulisok életének csúcseseménye, egész életre meghatározó élmény lehet. (főleg azok az események, amik a bál után történnek) Erin persze  az előzményekből kifolyólag tart a báltól, a tüske benne maradt, de a lehetőségekhez képest mindent megtesz, hogy túllendüljön a múlt eseményein. A bálon meg is történik a "bonyodalom", Brady  rájuk támad a régi sérelmek miatt, összeverekednek Westonnal, mindkettejüket kiutasítják és hazaküldik, így Erin is távozni kényszerül a partnere oldalán. Innentől kezdve a történet egyik cselekményszála ismét a bullying téma körül zajlik, és ez a korábbiak alapján nem meglepő. Az egész sorozat egyik mondanivalója tulajdonképpen ez, felhívni a figyelmet az iskolai zaklatásra, melyben az írónőnek is része volt, mint szenvedő alany.
Jamie persze nem hagyta az olvasókat humor nélkül ebben a részben sem, például az összefestékezős jelenet aranyosra sikerült, szegény tanárnő helyében nem lettem volna, ennyi bolond végzős gyerekkel. Természetesen Weston kezdte itt is a balhét.
Erin ebben a részben is bizonyította nekem, hogy előkelő helye van a bátor és talpraesett hősnők rangsorában, továbbra is kiállt a saját elképzelései mellett. Nagy öröm volt olvasni, hogy volt benne erő, hogy felkeresse Ginát, és végre elbeszélgessenek, ennek meg kellett történnie, és ez a jelenet nagyon jól sikerült. Fejlődött a kapcsolata a vér szerinti szüleivel is, akiket csókoltatok, messze az egyik legjobb szülőpáros akiről manapság olvastam.
Nos, akkor vegyük sorra a másik cselekményszálat, mely Erin és Weston szerelmetes kapcsolata lenne. Már a második résznél is írtam, hogy Wes nem a szívem csücske, de mindenképp akartam adni neki egy új esélyt, mert szinte minden esetben megérdemelnek a pasik egy második esélyt. Nem kellett volna. Ez a fiú egy hisztis 3 éves szintjén gondolkodott a szerelmükről. Ugyebár más-más főiskolára vették fel őket, ezért tiszta sor, hogy ősztől nem fognak napi szinten találkozni. Weston ezt nem tudta tudomásul venni, és minden lehető tisztességes és tisztességtelen eszközzel megpróbálta rávenni Erint, hogy közelebbi fősulit válasszon, holott tudta, hogy a lányt álmai főiskolájára vették fel, ösztöndíjjal, amit máshol nem kapna meg hirtelenjében, és ahogy ismerjük, tudhatjuk, hogy nem akar a szülei terhére lenni. Ahogy telnek a napok és közeledik a nyár vége, Weston egyre idegesebb és kétségbeesettebb. 
Van nem kevés megszállottság ebben a szerelemben, és ez engem kicsit Travis karakterére emlékeztetett, de csak egy kicsit, jézusom, inkább visszaszívom, nem hasonlíthatók össze!
Nem értem az írónő miért írta Weston karakterét asztmás betegséggel küzdő fiatalnak. Fiúk között gyerekkorban ez gyakori, de ennyi idősen már ki szokták nőni. Nem értem, miért akarja a szerző  gyengébbnek feltüntetni, holott nagyon nem akar annak látszani. Persze ez adta a nagy drámát az előző részben, de itt már csak tölteléknek éreztem, meg lelkiismeret furdalást keltő oknak Erinnél.
Fentebbi okok miatt egyre több a veszekedés, borítékolható a szakítás, és hogy végül hova vezet ez a huza-vona, azt megtudjátok, ha elolvassátok a könyvet.
Összességében a sorozat  kellemes kikapcsolódást nyújt például a nyári strandolás során, ahová nem akarsz egy féltégla nagyságú könyvet kivinni. Westont időnként meg akarod majd ütögetni egy palacsintasütővel, de ezzel együtt is aranyos a szerelmi szál, bőven vannak romantikus pillanatok. Jamie McGuire rajongóinak különösen ajánlom, annak ellenére, hogy meglehetősen más a stílusa ennek a sorozatnak, mint a nagyon menő Maddox fiúkénak.  

Borító: Gyönyörű.

Kedvenc karakter: Még mindig Erin.

Szárnyalás: Gina-Erin beszélgetés

Mélyrepülés: Hisztis Weston

Érzéki mérce:  A YA korosztály szintjének megfelelő mértékű, sok csókjelenettel.

Értékelés:




Nyereményjáték

Erin és Weston immár főiskolára mennek, mostani játékban ehhez kapcsolódó feladatotok lesz, méghozzá címer alapján kitalálni melyik amerikai felsőoktatási intézmény emblémáját látjátok. Mivel ez nem egy könnyű feladat, segítségül láthatjátok nevének első betűjét és az alapításának éve alapján könnyebb beazonosítani őket.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok

05.31 CBooks
06.01 MFKata gondolatai
06.02 Deszy könyvajánlója
06.03 Insane Life
06.04 Kelly & lupi olvas
06.05 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók