KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. június 6., hétfő

Kim Holder: Bright Side


A WOW Kiadó jelenteti meg a Könyvhétre Kim Holden: Bright Side című regényét, amit már nagyon várnak a new adult műfaj magyar rajongói. Ez a könyv garantáltan szívfacsaró, nincs olyan olvasó, akire ne lenne hatással Kate Sedgwick azaz Bright Side története. Kövessétek végig a nyolc állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a WOW Kiadó által felajánlott példány egyikét.


WOW Kiadó 2016.
496 oldal
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Goodreads: 4,49
Besorolás: new adult, romantikus

Titkok. Mindenkinek van egy.
Némelyik nagyobb, mint a másik.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.

Mindketten harcolnak ellene.
Mindketten titkolnak valamit.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

Kicsit szerencsétlenül alakult a kapcsolatom a történettel, mégpedig a Blogturné miatt. Én vagyok a turné felelőse, ez azt jelenti, hogy ennél a könyvnél nekem kell összehangolnom a játékot, az extrákat, és elkészíteni a bannert a menetrenddel. Még a felénél sem jártam az olvasással, amikor a fenti banner készült, amihez idézeteket kerestem, és sikeresen belefutottam olyan részletekbe, amik elárulták a végkimenetelét a történetnek. Így jártam... De nehogy azt higgyétek, hogy ez bármit könnyebbé tett, miközben tovább olvastam, és végül tegnap éjjel befejeztem, patakzó könnyek között, kikészülve, lelkileg összetörve.
Úgy gondolom, nem is a szokásos értékelési formámat veszem elő, mert nem kívánok semmit kikotyogni a történetből, inkább felsorolom mi tetszett kiemelkedően és mi nem.
- Kate, egyszerűen sugárzik a történetből a lány életigenlő természete, minden helyzetben mosolyog, megpróbálja kihozni a legjobbat az adott szituból, akkor is ha szemétkedik vele a szobatársa, vagy épp a meleg barátját próbálják inzultálni. Persze elgondolkodtatott, honnan ered ez a nyíltszívűség, ez a pozitív életszemlélet. (Nekünk magyaroknak még nehezebb ezt felfogni, a vérünkben van a búbánat, még ha időnként ki is tomboljuk magunkat.) Talán onnan, hogy volt egy beteg testvére, akinek a legszebb mosolya volt a világon, akiről Kate gondoskodott, belőle nagyon sokat merített. Szorosan mellette áll Gus.
- Gus, ő a második legjobb dolog számomra a történetben, Kate tőle kapta a Bright Side nevet, gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Mindketten zenei tehetségek, olyannyira, hogy az egyik legjobb zenei magániskolába járhattak. Nos, létezik fiú-lány igaz barátság ezen a Földön? Erre mindenkinek megvan a saját véleménye, és én örültem, hogy ebből a történetből is igazolást kaptam az én véleményemre, hogy nem. Gus megtestesíti a vad rocksztár karakterét, ezt sokan fogjátok csípni, nem véletlenül.
- A zene: ez nem csak egy érintőleges téma a történetben, hanem szerves része a szereplők többségének az életében. Gus-nak például zenekara van, egy rockbanda, ő a gitáros-énekes-frontember, a csajok rajonganak érte, a zenéjükért viszont az egész világ. Gus írja a számokat, és még azt is sikerül elérnie, hogy Kate részt vegyen néhány dal felvételében a hegedűjátékával, illetve a hangjával. Rengeteg zenei utalás hangzik el a történetben, érdemes utána nézni, mert remek dalok.
- Keller.... Álompasi. Okos, kékszemű, szerény, pontos,  jófiú, aki a fősuli mellett dolgozik, egy kávézóban pultos, ahová Kate is jár szinte minden nap. Először csak flörtölgetnek egymással, hiszen egyikük sem akar komoly kapcsolatot, de a szikrák már az első találkozásuk alkalmával pattognak körülöttük. Mindketten rendkívül nehezen engednek ki, a bizalom megadása hatalmas mérföldkő, viszont utána elsöprő szerelemnek lehettem tanúja. Imádtam, hogy Kate képes volt ezt a srácot alapjaiban megváltoztatni, erőt adni neki, és hatalmas bátorságot.
- Barátok, ez is Kate-nek köszönhető, az új helyére magával hozta a napot San-Diego-ból, barátságok születtek a közreműködésével. A szerző felvonultat többféle karaktert, a kocka csávótól a meleg haverig, egy a közös bennük, Kate valamilyen módon hatással lett az életükre, mindenkinél pozitív irányban.
- Kávé... Kate forrón, tisztán, feketén szereti a kávét, a jó erős fajtából, szenvedélyesen issza, többet is naponta. Én az ellenkezőjét szeretem, 2dl víz, 1 kávéskanál nescafé, 2-3 édesítő, 5(!) kávéskanál növényi kávéfehérítő. Ezzel ébredek, addig senki sem szólhat hozzám, szóval a függőséget megértem.
- Humor, igen,  ebben a történetben is vannak poénok, beszólások, vicces helyzetek, amik megmosolyogtattak. A zenekar tagjai és Gus vitték a prímet ebben,  de Keller és Kate párbeszédeiben is gyakran voltak poénos pengeváltások.
- Szerettem a szerző stílusát, szépen,  gördülékenyen ír, érthető, hétköznapi módon, ami nagyon illett a történethez. Nem volt túlzottan irodalmi vagy fennkölt, így is gyönyörű mondatok születtek. Nem az elcsépelt oravecz-coelho  dumát hallottam ki, hanem az erre a történetre illő szabad szellemű szavakat és tanácsokat, amiket érdemes megfogadni. Imádtam még a rengeteg zenei utalás mellett az irodalmiakat is, nagyon jó regényeket említettek meg a szereplők.

Kénytelen vagyok hely hiányában abbahagyni a méltatást, és egy-két negatívumot is felsorolni.
- Nem értettem egyet a haver szó túlzott használatával. Oké, hogy a dude van az eredetiben, de szerintem meg lehetett volna engedni annyi fordítói szabadságot, hogy az apám... apukám.. öcsém... szavakat is beillesszék, ami a magyar nyelvben jobban használatos, ja meg még szimplán a banyek...
- Fentebb szinte agyon dicsértem Kate karakterét, ami azt jelzi, hogy túl tökéletes. Ez egyben negatívum is, megnyugodtam volna, ha többször kiakad, ha elveszti a fejét több alkalommal, mert oka az lett volna rá.

Összességében nagyon ajánlom a könyvet, elsősorban a new-adult műfaj szerelmeseinek. Ősszel elhozza a kiadó a folytatást, melyben  Gus történetére kerül sor. Nagyon várom!

BorítóEgyszerű és kifejező.
 
Kedvenc karakter: Gus

Szárnyalás: Túl sok kedvenc részem van, amitől szárnyalt a könyv. Mégis a legcukibb Keller volt, amikor rohadtul féltékeny volt Gus-ra a koncerten.
Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Érzelmileg kikészített, viszont az érzéki részek jók, pont annyi és pont olyan részletességgel íródott, ami bőven a jó ízlés határain belül van.

Értékelés:

Blogturné extra: A szerző egy éve tette fel a blogjára, hogy milyen csodálatos érzés, amikor rátalál a való életben egy zenekarra, ami pontosan olyan, mint amit elképzelt. A Sunset Sons bandát a szörfösök együtteseként is emlegetik, tényleg olyanok, mintha Bright Side családja lennének. Hallgassatok meg tőlük számokat, a szerzőnek örök kedvencei lettek!!!

Lapozz bele!

http://konyvszerelem.hu/image/catalog/BrightSide%207-29.pdf

http://konyvszerelem.hu/wow?product_id=70


Nyereményjáték:
Sokunk kedvencei közé tartoznak a menő rockbandák frontemberei, a történetben Gus testesíti meg ezt a karaktert, hozzájuk kötődik a játékunk is. A képek alapján fel kell ismernetek a bandákat, a nevüket be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát nem az énekesek, frontemberek nevét várjuk, hanem az együttesek nevét!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertesek jelentkezését 72 órán belül várjuk az értesítő e-mail elküldésétől számítva. Sok szerencsét a játékhoz!

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:
05.29 Angelika blogja
05.31 Deszy könyvajánlója
06.02 MFKata gondolatai
06.04 Letehetetlen
06.06 Kelly és Lupi olvas
06.08 Dreamworld
06.10 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók