KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. november 29., kedd

Melissa Landers: Összefonódva (Elidegenítve #3)


Hamarosan megjelenik a Maxim kiadó gondozásában az Elidegenítve trilógia záró kötete, az Összefonódva. Kíváncsi vagy hogyan alakul Cara és Aelyx története és végül legyőz szerelmük minden határt? 
Gyertek tartsatok velünk a hat állomásos turnénkra, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Maxim Könyvkiadó, 2016
320 oldal
Fordította: Béresi Csilla
Goodreads: 3,95
Besorolás: YA, sci-fi, romantikus

Melissa Landers újabb regényében Cara és Aelyx békés boldogsága nem tarthat sokáig. Bolygóiknak össze kell fogniuk a titokzatos Aribol, a csillagközi védelmezők ellen, akik az egész galaxist veszélybe sodorják, és olyan keményen kell harcolniuk, mint még soha. Harc a szerelemért, a jövőért, a bolygókért, az egész galaxisért.


Cara és Aelyx végre révbe ért. A kis kolónia, ahová költöztek paradicsomi boldogságot ígér, de azért nem minden tökéletes. A kettesben töltött idejük nem tart sokáig, hiszen telepesek érkeznek a kolóniára, akiket Carának kell igazgatnia és közben egy nagyon is veszélyes fenyegetés érkezik mind a két nép számára, az Aribolok jelentkeznek, akik kikötik, hogy amennyiben a két nép nem megy haza a saját bolygójára és nem szakítanak meg mindennemű kapcsolatot, akkor kiírtanak mindenkit. 

A kis párosunknak így főhet a feje a világ megmentése és a saját boldogságuk miatt is. A legelső dolog, ami szembentűnt ebben a részben, hogy a főhőseink felnőttek. Már nincsen iskola, nincsenek szülők, gondviselők, mindenhol saját maguknak kell helyt állniuk - amit köztünk szólva - elég ügyesen csinálnak. Cara az kettőjük közül, akinél elég látványos ez a fejlődés. A szeleburdi, vicces, örökké vitázó lányból egy okos, ügyesen gondolkodó fiatal nő lett, aki bár csinál hibákat, de ezek inkább a tapasztalatlanságából adódnak és nem a butaságából. Olyan feladatokat kap, amelyek még a sokat megélt felnőttek számára is elgondolkodtatóak lennének, de szerintem elég ügyesen veszi az akadályokat. Azt pedig külön imádtam, hogy bár szerelmes - mit szerelmes, inkább fülig szerelmes Aelyxbe, de mégse mossa el az értelmét a rózsaszín köd, nem csak és kizárólag a szerelmére gondol, sőt, ha úgy adja a helyzet, akkor elég keményen össze is vitáznak!

Aelyx még mindig imádnivaló, bár attól függetlenül, hogy ismét váltott nézőpontokat kapunk, valahogy nekem most kevés lett a szereplése. Ott volt, imádta Carát, kivette a részét a harcokból, az akciókból, de mégis valahogy kevesebbet kaptam belőle, mint amit szerettem volna. Sőt, volt egy-két pont, ahogy úgy éreztem, hogy Cara felnőtt, de Aelyx nem fejlődött tovább. (vagy csak az írónő fordított túl nagy hangsúlyt a lány karakterére).

Amit viszont nagyon szerettem, hogy Melissa a mellékszereplőkre is elég sok energiát fordított. Nem éreztem egy percig sem azt, hogy bármelyik mellékszereplő is mellőzve lenne, mindenki megkapta a maga idejét, hogy jobban megismerhessük, megszerethessük (vagy legalább megértsük az indítékait:). Külön kiemelném Troyt, Cara bátyját, aki eget rengető bátorsággal állt főhőseink mellé és mellőzve azt, hogy ő "csak egy földi katona", minden ügyességét és erejét bevetette, hogy segítse a kis csapatot. A nagy intergalaktikus találkozó persze újabb szerelmi szálakat is hozott, néha nem győztem kapkodni a fejem, hogy ki kivel épp mit is csinál:). Persze a "főpárosunk" továbbra is Cara és Aelyx - tündériek együtt, ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint bármelyik másik "földi halandó pár" - a legviccesebb jeleneteik is azok voltak, amikor próbáltak ebben a hatalmas masszában végre kettesben maradni - hát nem mindig jött össze nekik:).

Az akciójelenetek pedig jól sikerültek - pár apróbb problémától eltekintve - ilyen volt például az egyik űrben játszódó jelenet. Nem vagyok fizikus, meg hozzáértő, de szerintem még ha csak 2-3-4 másodpercet is töltenek el kinn az űrben az emberek védőruha nélkül, nem nagyon fognak életben maradni.... Illetve itt-ott nekem "Függetlenség napja" feelingem volt - bár lehet az is, hogy csak túl nagy hatással volt rám anno az a film:).

A történet vége pedig? Mivel ez egy YA sci-fi, így azért hatalmas nagy meglepetésekre nem kell számítani, de mindent összevetve nekem tetszett ez a befejezés. Nem lett kifejezetten függővéges, hiszen ez egy záró kötet, de azért láttam kiskapukat, ami alapján lehetne folytatni a történetet (ha az írónő és a rajongók is úgy akarják:).

Összességében egy jó befejező kötetet olvashattam, ami mind érzelmek, mind akció terén felért az eddigi kötetekkel. És kinek ajánlanám? Elsősorban a sorozat eddig rajongóinak, de nem tennék kivételt lányok és fiúk között, hiszen az írónő tökéletes egyensúlyban tudta tartani végig úgy a történetet, hogy ne csússzunk át se a nagyon romantikus, se a túlságosan akcióra hajazó regény irányába. 

(egy aprócska megjegyzés így a végére - ritkán szoktam a fordítás mellett vagy ellen beszélni, de az "elhálás" szócskát ma már nem sűrűn használjuk, főleg nem egy lehetséges jövőben játszódó történet esetén:).

Borító: Tökéletesen illik bele a sorozatba, nagyon szeretem

Kedvenc karakter: Cara, Aelyx, Troy, Jake, Elle, Syrine

Szárnyalás: Aelyx és Cara kapcsolata, az izgalmas akciójelenetek

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: van benne elég sok forró jelenet - de minden marad a YA könyvek korlátai között

Értékelés: 

Nyereményjáték:
Főhőseink már ismerik az űrutazást és felkészültek mindenre.
Mostani játékunkban híres, kultikus sci-fi filmsorozatokat és sorozatokat keresünk, amiket a többség ismer. Képeken a hozzájuk tartozó emblematikus űrhajó, tárgy vagy lényt látjátok és ezek alapján kell kitalálni, mit láttok a képen. Elég a főcím, nem kell a film részének pontos megnevezése.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
November 25 - Insane Life
November 27 - Sorok között
November 29 - Kelly & Lupi olvas
December 1 - Deszy könyvajánlója
December 3 - CBooks
December 5 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók