KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. november 12., vasárnap

Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás - Maddox testvérek #5

<
A Maddox testvérek sorozat ötödik része jelenik meg hamarosan a Maxim Kiadó gondozásában. A Gyönyörű búcsúzás felkavaró, egyben megnyugtató befejezése a sorozatnak, amely méltán vált a magyar olvasók kedvencévé. Választ kapunk a kérdéseinkre, kiderülnek a titkok, amiket a testvérek még a családtagjaik előtt is rejtegettek. Kövesd a blogturné állomásait, ha minden kérdésre helyes választ adsz, tiéd lehet a három nyereménykönyv egyike, a kiadó felajánlásában.

Maxim Könyvkiadó 2017. november 16.
312 oldal
Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Goodreads: 4,19
Besorolás: NA, realista, romantikus

Tizenegy évvel az után, hogy Abbyvel Vegasba szöktek, Travis Maddox különleges ügynök végrehajtja a maga önkéntes ítéletét Benny Carlisin, a maffiacsalád fején. Vegas legrégebbi és legkegyetlenebb szervezett bűnözői családja most bosszúra készül. A célpont a Maddox család minden tagja. A család tudtára jut a titok, amit Thomas és Travis egy évtizeden át őriztek, és a Maddoxok most először hasonlanak meg egymással. Bár valamennyien ismerik már a veszteség ízét, a család kibővült és a korábbinál nagyobb a kockázat. Miközben testvér testvér ellen, feleség feleség ellen foglal állást, mindannyian választás elé kerülnek: hagyják, hogy a félelem elszakítsa vagy megerősödve kerülnek ki ebből.

Szerencsére nem mondhatjuk ki azt, hogy ez a kötet lenne a Maddox testvérek sorozat utolsó része, ugyanis a szerző megszellőztette, hogy készül Trenton és Cami történetének folytatása és további tervei is vannak, de még nem tudhatjuk, hogy ezek egész regények lesznek vagy csak novella hosszúságúak, mint amire már volt példa. Mégis, ez a történet egy fordulópont, ezt a könyvet úgy olvastam végig, hogy a szívem folyamatosan zakatolt, a gondolataim őrülten kergették egymást a fejemben, mert minden fejezet új izgulnivalót hozott, sok fordulattal és az érzelmek áradásával.
Az első ami szembetűnt, az a szerkezeti változás, ugyanis minden fejezetet más-más szereplő mesél, és ez nekem nagyon tetszett. Fokozottabb figyelmet igényel az olvasás, de kárpótol, hogy minden eddig megismert szereplő saját hangot kap, jobban belelátunk a családi kapcsolatokba és a párok egymáshoz való viszonyába is.
A fülszövegből kiderül, hogy az egész család bajba került Travis és Thomas akciója miatt, így egy helyre kell összegyűlniük, hogy az FBI meg tudja védeni őket. Ez a kényszerű bezártság eleve alkalmas konfliktusok kialakulására, de így, hogy a család többi tagjának szembesülnie kell a több mint tíz éves titokkal, miszerint Thomas és Travis nem éppen porszívó ügynökök, ez így nagyot szól. Hozzáteszem, hogy ez még csak a kezdet, egymás után ugranak ki a szekrényből a csontvázak, eltitkolt részletek a múltból, és hirtelen kártyavárként omlik össze a bizalom a családban. Olyan kérdések kerülnek mérlegre, mint az adott szó, hivatástudat, szerelem, család.
Több szempontból is különleges ez a regény számomra:
- Már akkor összetörte a rajongók szívét a szerző, amikor nyilvánosságra került az angol cím, Gyönyörű temetés - tudva, hogy valakit elveszítünk a végén, eleve szívbemarkoló belekezdeni az olvasásba.
- Eltelt több mint 10 év, és a srácokból érett férfiak lettek, erősek, önállóak, vadak és tesztoszterontól duzzadóak. Készen állnak megvédeni a szeretteiket, ugyanakkor dühösek a hazugságok miatt, főleg egymásra, ez számomra kétségbeejtő helyzet, mert a testvérek egyszerűen nem lehetnek rosszban.
- A nők/feleségek egymáshoz való viszonyáról eddig szinte semmi sem derült ki. Itt viszont a szerző a nők oldalát is bemutatja, vitákkal, veszekedésekkel, őszinte kitárulkozásokkal.
- Az írónő két kicsi Maddox sarj születését is erre az időszakra időzítette, ezzel hozzájárult a  feszültség némi oldásához. Ezzel máris ellentmondásba kerülök magammal, ugyanis meglehetősen izgalmas lefolyású Abby szülése, inkább feszültség fokozó.
Az számomra emelte a regény élvezhetőségét, hogy nem a szokásos Maddox módszer szerint alakult a cselekmény, hatalmas érzések és HEA befejezés, hanem a párokról kiderültek a hétköznapi gondjaik is, nem mindenki él felhőtlenül boldog kapcsolatban. Ez a családi találkozó hatványozottan kihozta a kapcsolatok buktatóit, volt itt féltékenység, hazugság kontra elhallgatás, gyerek-kérdések, bizalomhiány. Jó volt olvasni a felnőtté válásukról, hogyan lettek fiatalokból többgyermekes szülők, hogyan változott a gondolkodásmódjuk.
Nos, a végére nem lehet felkészülni, természetesen semmi sem úgy történik, mint ahogy azt várnád. Nem lesz olyan olvasó, aki ezt könnyek nélkül bírná, de ez nem baj, egy ilyen gyönyörű történet mellett ez rendben is van. A család a legfontosabb, együtt túl lehet élni a megpróbáltatásokat. Végül azt mondhatom, Jamie a lehető legszebb módon oldotta meg a befejezést, egyetlen mozzanatot kivéve. Ha a végére értek, tudni fogjátok mire gondolok, van egy tök felesleges részlet, ami elég értelmetlen.
Bármi is a vége, abban megegyezhetünk, hogy Jamie McGuire életművének alapköve a Maddox família megalkotása, különösen Travisé, ahonnan az egész elindult. Bármi jelenik meg tőle én elolvasom és maradok leglelkesebb magyar híve.

Borító: Nem igazán vagyok elégedett.
 
Kedvenc karakter: Mindenki

Szárnyalás: Még mindig Travis és Abby kapcsolata...


Mélyrepülés:  A végén, az a mellélövés nagyon fájt.

Érzéki mérce: Ó nem, még ebben a részben sem maradnak ki egyesek szexi jelenetei! 16+ 

Értékelés:



Játék:

Azoknak kedvez a játék, akik ismerik a korábbi részeket és a szereplőket.
Minden állomáson egy-egy Maddox barátnő/feleség nevének betűit találod összemixelve. A feladat: helyes sorrendbe állítani a betűket és a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni a páros nevét. Tehát a női név mellett a Maddox fiúkra is kíváncsiak vagyunk.
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levélre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz!

YBAB

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok:

11.12 Kelly és Lupi olvas
11.14 Deszy könyvajánlója
11.16 Kristina blogja
11.18 Dreamworld
11.20 Insane Life
11.22 CBooks

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók