KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. december 15., péntek

Kass Morgan: Hazatérés - The 100 #3

A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Kass Morgan: Hazatérés című regényét, amely a The 100 sorozat harmadik része és az azonos című amerikai tv széria forgatókönyvének alapjául szolgált. Folytatódnak a Százak kalandjai, a Kolóniáról újabb űrkompok érkeznek és a Földlakók nem örülnek az újabb “betolakodóknak”. Érdemes követni az állomásokat, a kiadó felajánlásában három példány kerül kisorsolásra a játékunk megfejtői között. 

Maxim Könyvkiadó - Dream válogatás 2017. december 15.
352 oldal
Fordította: Őri Péter
Goodreads: 3,71
Besorolás: ya, poszt-apokaliptikus, sci-fi

A százaknak eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembesülniük. Merthogy… az emberiség hazatér.
A vad, zavaros környezet ellenére a százaknak sikerült valamiféle rendet kialakítaniuk a Földön. Ennek a kényes egyensúlynak az újabb űrkompok érkezése vet véget. A landolók a szerencsések köze tartoznak, a Kolónián ugyanis fogytán volt az oxigén. De ahogy mondani szokták, a szerencse mulandó. Az alkancellár erőszakos törekvései és a vad földi lakók minden életet veszélybe sodornak. Mindeközben Wells és Sasha pengeélen táncolva próbálja elérni a békét, mit sem sejtve a szerelmüket fenyegető baljós erőkről; Glass és Luke a sorsot kísértik, amikor egy meghitt erdei házban védtelenül magukra maradnak; Clarke a szüleit kutatja, miközben élete szerelme, a fékezhetetlen Bellamy múltja halálos veszélyekkel fenyegetve mutatja meg, hogy még nem merülhet feledésbe. Eljött tehát az ideje, hogy a százak összefogjanak, és harcba szálljanak a Földön megtalált szabadságért, máskülönben elveszíthetik mindazt, amit addig szerettek.

Amióta kijött a könyvsorozat nálunk is, folyamatosan megy a huzavona az olvasók között, hogy miben hasonlít és miben tér el a tv sorozattól. Sokban... És ezt illene már tudomásul venni, a könyvekben más szereplők is vannak, ahogy a filmen is szerepel olyan, aki a könyvben nem, és ez kb. mindenre igaz. Külön kell megítélni a kettőt.
Én ezt a részt is izgalmasnak találtam, kezdve azzal, hogy a maradék űrkompokkal megérkeznek a földre a szerencsésebb Kolónia lakók. A landolás sokkal súlyosabb becsapódással jár, mint a Százak esetében, sokan meghalnak, és ez a rész elég grafikus megjelenítést kapott. A Százak  Clarke és Wells irányításával azonnal mentik az embereket és megszervezik a táborba jutásukat. A túlélők között van Rhodes alkancellár és sok testőr is, akik teljes fegyverzettel érkeztek. A Százak rádöbbennek, hogy a pár hetes békéjüknek annyi, újra bűnözőként kezelik őket. Az alkancellár alig vesz tudomást Wells javaslatairól, sokszor meg sem hallgatja őt, pedig a tapasztalataira szükség lenne. Ráadásul Bellamy-t el is akarják fogni, hogy felelősségre vonják a korábbi tettei miatt. Az alkancellárnak mi sem fontosabb ennél, és ártatlan embereken átgázolva foglyul is ejti a srácot, aki nagy bajba kerül, már a kivégzésére készülnek.

Nagyon gyorsan végeztem a könyvvel, ez azt mutatja, hogy olvasmányos és fenntartja az érdeklődést, mind a cselekmény mind a karakterek tekintetében. Kíváncsi voltam, mi történik velük, hiszen egytől egyig közel kerültek hozzám. Lendületes a sztori, időnként torokszorító, viszont vannak romantikus részek, amik egyensúlyba hozták a lelkem. Bellarke!!
Korábban nagyon szerettem a Luke-Glass párost, de a második rész után féltem, hogy Luke haragudni fog Glassra, de nem, mintha mi sem történt volna. Leértek a Földre, és egyik butaságot csinálták a másik után. Glass és a logika az sosem lesz egy pár. Viszont Glass a végén korrigál jócskán, Luke neki köszönheti az életét. Bellamy és Clarke cukik voltak, náluk is a páros hölgy tagja menti meg a srác seggét, oké, Clarke orvos, de volt ott azért szabályos haditerv Bellamy kiszabadításáért.
Wells és Sasha mindent megtettek azért, hogy a Földlakók jó csoportja békében éljen az újonnan érkezőkkel, közben egészen insta módon egymásba szerettek.
Octavia nem sok vizet zavart, szinte végig csak a gyerekekre vigyázott, mint egy őrangyal. Vele kapcsolatban annyira naivak voltak Bellamy-ék, nem tudom, hogy gondolták, hogy az alkancellár majd nem hagyja ki azt a ziccert, hogy a testvéreket lehet egymással zsarolni.
Ami számomra negatívum volt: abszolút nem kellettek volna a visszatekintő magyarázatok, még egy-két mondat sem. Egy sorozat harmadik részénél ez már nagyon felesleges. Hiányoztak viszont más magyarázatok. Clarke szüleiről semmi sem derült ki, hol és hogyan éltek eddig. Nagyon furán jött ki, hogy a Földre érkezett kolónista túlélők később szinte egy szót sem ejtettek a fent maradt társaikról, mintha mindenkiről elfeledkeztek volna. A legnagyobb szemöldökráncolásom Rhodes köpönyegváltásánál volt, azóta sem tértem magamhoz. Hiányzott az újonnan érkezettek rácsodálkozása a földi dolgokra, de valahogy ez is elsikkadt. Sok kérdés maradt nyitott, vagy megválaszolatlan. Úgy érzem, nagyon kell még az a negyedik rész, aminek ha jól tudom Lázadás lesz a címe, és nagyon remélem, hogy megkapjuk a magyar kiadást mihamarabb.

Borító: Eredeti, filmes.

Kedvenc karakter: Clarke, Bellamy

Szárnyalás:  A harci jelenet a végén remekül sikerült.


Mélyrepülés: -

Érzéki mérce: A ya határain belül marad.

Értékelés:



Nyereményjáték

Mostani játékunk azoknak szól, akik olvasták az előző részeket: idézeteket kaptok, amit fel kell ismernetek, melyik szereplőtől hangzottak el. A karakter nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

Feladat:  “Akkor miért nem állítottad le? Miért öltek meg ártatlan gyerekeket a szüleid?"

a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai:

12.15 Kelly és Lupi olvas
12.17 CBooks
12.19 Deszy könyvajánlója
12.21 Dreamworld
12.23 Sorok között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók