KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. december 14., csütörtök

Rebecca Yarros: Full Measures - Tiéd vagyok (Tiéd vagyok #1)



Rebecca Yarros a Tiéd vagyok című könyvvel mutatkozik be a magyar new adult rajongóknak. A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában december 15-én jelenik meg Ember és Josh története.

Könyvmolyképző, 2017
Fordította: Császár László
Goodreads: 4,24
Besorolás: NA, romantikus, realista


„Tudta. Anya ezért nem akarta kinyitni az ajtót. Mert tudta, hogy meghalt.”
Ember Howard 20 éves, és apja mindig is katona volt. Ő is tudta az igazságot. Az ajtóban katonák álltak, ami azt jelentette, hogy az apja nem tér haza többé. Amit azonban nem tudott, hogy honnan talál majd magában annyi erőt, hogy a gyászba belerokkant édesanyja helyett összetartsa a családot.
Aztán belép az életébe Josh Walker. A hokicsapat sztárja, közvetlen szomszédjuk, nem is beszélve arról, hogy az érintése különösen gyengéd, és újra és újra megmenti Ember életét. Van benne valami, ami miatt egyetlen pillantása vagy egyetlen érintése elűz minden fájdalmat. Ember bármennyire is szeretné kikapcsolni az érzelmeit, és egymaga megbirkózni a gyásszal, nem tagadhatja a kettejük között kialakuló vibrálást.
Aztán Josh titka darabokra töri az egész világát, és Embernek döntenie kell, hogy megéri-e kockázatot vállalni egy olyan férfi szerelméért, aki talán elpusztítja a lelkét.
Add át magad!


Őszinte leszek ismét. Nagyon ritkán olvasok New Adult könyveket, mert egyszerűen belefáradtam a sok borzalomba, amit az írók ránk zúdítanak a regényeikkel. Ez a könyv viszont a fülszövegével valamiért levett a lábamról, így úgy döntöttem, hogy megszegem a szabályomat, miszerint New Adult könyvet nem olvasok és belevágok ebbe a történetbe. 

Az írónő természetesen nem tudott elvonatkoztatni attól, hogy minden NA, realista romantikus könyvbe kell valami szívszorító rész, de ezt aránylag hamar el is lőtte. Ember (December, mert vicces módon az összes családtag egy hónapról kapta a nevét - December, June, August, April) családjához egy napon katonák érkeznek, hogy bejelentsék, a hivatásos katona édesapa életét vesztette szolgálat közben. Az édesanyjuk összeomlik, így Emberre hárul a családfenntartás egyáltalán nem könnyű feladata, hiszen van egy kisöccse és egy "legrosszabb korban" lévő tinédzser húga. Szerencsére azonban az írónő nem tekintette feladatának azt, hogy egy fél könyvön keresztül csak és kizárólag Ember "sírását" hallgassuk - amit egyébként teljesen megértettem volna, hiszen hatalmas tragédia érte őket, hanem folytatta az életüket. A lány hamarosan belebotlik Josh Walkerbe, akiért még a középiskolában rajongott, de a fiúnak már akkor olyan rossz hírneve volt, hogy Ember hiába érzi azt, hogy a srác még mindig bejön neki, de úgy dönt, inkább messze kerüli. Persze a vonzalom kölcsönös, így csak ideig-óráig tudják kerülni egymást, a végén úgyis összehozza őket a sors:). 
Tudom, hogy sokan úgy fogjátok érezni, hogy ilyen tragédia mellett és ilyen gyorsan nem lehetséges ilyen érzelgős, nagy szerelmi történet, de az élet bebizonyította már párszor, hogy igenis az ember képes nagy érzelmekre még ekkora gyász árnyékában is.

Forrás: www.goodreads.com
Josh annyira szerethető, annyira cuki srác, hogy egyszerűen képtelen voltam elhinni azt, hogy ő volt az iskola rosszfiúja, aki úgy váltogatta a lányokat, mint más a fehérneműjét. Mindig ott van, ha Embernek szüksége van rá, segíti, támogatja és mellette áll és látni, hogy nagyon szerelmes a lányba. Így nem lett volna ellenemre, ha váltott nézőpontot olvashatunk a szereplőktől, bár az is igaz, hogy akkor a történet nagy csattanója - ami egyébként számomra már a történet felénél nyilvánvalóvá vált - még hamarabb kiderült volna. Azért ezzel nem szeretnék az írónőnek ötletet adni, hogy kiadja ugyanezt a könyvet a srác szemszögével:). 
Ember pedig nagyon erős, tetszett, ahogy képes volt a családot összetartania, még ilyen fiatalon is. Voltak jó és rossz döntései és ezek nagyon emberivé tették.
Élveztem, hogy ideig-óráig, de betekintést kaptunk az egész család életébe és nem kizárólag a két főhősünk körül forgott a világ. Ember kisöccse Gus tündéri kissrác, akit a családja próbál minden téren segíteni, hogy a kis világa minél  inkább egyben maradjon, April, Ember húga pedig igazi lázadó, aki a korosztályához hűen képes még nagyobb galibát okozni a gyász mögé bújva.

Amivel igazán problémám volt, az a szokásos "klisé". Vegyünk egy jókislányt, egy rosszfiút és hozd őket össze. A lány tart a fiútól, közben persze majd megveszik érte, a rosszfiú mégse olyan rosszfiú, a kemény szív érzékeny lelket takar. Tudom, hogy rengetegen imádják ezt a felállást - én is ilyen voltam sokáig:), de egy idő után ez már nem olyan izgalmas. Persze azt nagyon szerettem, hogy a szereplők között nagyon erős volt a kémia és a történet keretét adó "katonaság" téma is érdekes volt. Az pedig külön tetszett, hogy a történet végén pont Ember édesanyja mutatta meg, hogy katonafeleségnek lenni nem jelent egyet csak az örökös aggódással és gyásszal, azért van szép oldala is, nem is kevés.

Összességében nem rossz a történet, de nekem picivel több kellett volna, hogy maradandóbb legyen. Ettől függetlenül tudom, hogy akik szeretik az efféle történeteket, azokat ez a regény is magával fog ragadni. Aki viszont már hozzászokott ehhez, azoknak nem fog sok újat mutatni Josh és Ember története..

Borító: Nem rossz, átadja, hogy mi lesz a regényben, de a srác nekem nagyon nem Josh...

Kedvenc karakter: Josh, Ember, Gus, April

Szárnyalás: Josh és Ember kapcsolata

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: vannak benne forró jelenetek bőven:)

Értékelés:


Nyereményjáték:
A játék ötletet a hoki adta, de rendhagyó módon nem a könyvek lesznek főszerepben, hanem az írók. Az állomásokon olyan írók portréit találjátok, akik írtak sportos történetet (sportos romantikus: a főszereplők egyike hokis, focis, akár egyetemi csapatban, vagy hivatásos, esetleg autóversenyző) A helyes megfejéseket a rafflecopter megfelelő mezőire kell beírnotok és részt is vehettek a sorsoláson. A Könyvmolyképző Kiadó 3 példányt ajánlott fel Rebecca Yarros: Full Measures - Tiéd vagyok című könyvéből.



A blogturné további állomásai:
December 13 - Könyvvilág
December 14 - Kelly & Lupi olvas
December 15 - Angelika blogja
December 16 - Dreamworld
December 17 - Deszy könyvajánlója
December 18 - Sorok között
December 19 - CBooks
December 20 - Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók