KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. október 2., kedd

Tricia Levenseller: Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya (A kalózkirály lánya #1)


Ősszel a Könyvmolyképző kalózvizekre evez - nem is akárhogy! Rögtön a kalózkirály badass lányához csatlakozhatunk egy küldetésen. Nem semmi izgalmak, vízi csaták, árulások és természetesen titkok, no meg kalóztérkép színesítik az oldalakat - amikből Te is ízelítőt kaphatsz, ha a Blogturné Klubbal tartasz extra hosszú, 14 állomásos turnénkon!

Ha ügyesen vitorlázol, a könyv 3 példányának egyike is a Tiéd lehet.

Könyvmolyképző, 2018
288 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 4,0
Besorolás: YA

Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történet.


Kalózos történetek! Kalózos YA történetek! Hogy én milyen régóta vágytam már egy ilyen regényre! Imádom a kincskeresős, kalózos történeteket, sok-sok rejtéllyel, kincsestérképpel, izgalommal. Bár annyira nem vagyok ultra fan, mint mondjuk Dreamworld Rami - őt lehetetlenség felülmúlni, ha kalózokról van szó:), de tényleg nagyon szeretem őket, így amikor szóba került, hogy egy ilyen regénnyel lehet turnézni, azonnal igent mondtam rá. 

Sajnos azonban felemás érzésekkel csuktam be a könyvet. Az alapötlet nagyon jó lett, azért maximális pontot adnék rá. Egy fiatal női kalóz, (a kalózkirály lánya) aki titkos küldetésben jár: egy térképdarabot kell megtalálnia. Három térképdarab ad ki egy teljes térképet, utat a mesés kincseket rejtő szirének szigetéhez. Így foglyul ejteti magát azzal a kalózcsapattal, akiknél feltehetően ott van az egyik térképdarab. 
Alosa

A térkép persze nincs közszemlére téve, így Alosának mindent be kell vetnie, hogy megtalálja a különleges papírdarabot. A kalózhajót és a csapatot egy rég meghalt kalózfejedelem két fia vezeti és ez persze azonnal konfliktushelyzetet teremt, de természetesen az is, hogy egy csak férfiakból álló hajóra egy gyönyörű, fiatal lány kerül:). Alosa nem hódol be nekik, a két fiú közül pedig Riden veszi fel a kesztyűt és próbál a lány méltó ellenfele lenni minden téren. Eddig a történet tökéletes is lenne, hiszen van benne minden, amire szükségünk van: rejtély, térképvadászat, szerelmi szál. De itt meg is reked a regény, körülbelül a könyv háromnegyedéig. 

Alosa egy valódi badass főhősnő, akiről sajnos eleinte ugyanúgy, mint "Ceciliáról" az Üvegtrónból, csak szóban halljuk, hogy mennyire kőkemény harcos, bárkit megölne, nála nincs erősebb, ügyesebb, gyorsabb.. stb. De ebből sokat nem látunk. A hajót se nagyon hagyják el, a történet nagy része a fedélközben játszódik. Aztán a történet végefelé végre hosszabb időre is elhagyjuk a hajót és akkor legnagyobb örömömre láthatjuk is, hogy a lány tényleg teljes joggal érdemli ki ezeket a jelzőket. Kőkemény harcos, méltó ellenfele bárkinek. Sajnos mire elértünk idáig, én speciel már belefáradtam a fedélközi "csörtékbe", amit Ridennel vívnak folyamatosan.
Riden

Ennek persze van valahol jó oldala is - főleg annak, aki a romantikus részt várja nagyon egy ilyen regényben, hiszen a két főhős közt szó szerint forr a levegő. Ha el tudtam attól vonatkoztatni, hogy valaminek történnie is kellene már végre, akkor imádtam a kettőjük közti szócsatákat. Az írónő nagyon ügyesen, fokozatosan építette fel köztük a szerelmi szálat, nem volt elhamarkodott, sőt... 

De ennek a regénynek akkor sem CSAK erről kellett volna szólnia. Szerettem volna, ha sűrűbben elhagyjuk a hajót, picit nyomozunk, picit keressük a kincset vagy a térképet. Szerettem volna több akciót látni Alosától, ha már ő a "hét tenger ördögnője" :D.

A végén, ahogy az előbb már írtam, végre megkaptuk mindezt, de addigra úgy éreztem, hogy az írónő rájött, hogy kellene valamit kezdeni a történettel is és kicsit felpörgette az eseményeket. Ez nagyon jó tett a történetnek, de én ezt kb a könyv felénél vártam volna már nagyon. 

A történet vége pedig? Nem kifejezetten függővég, bár ezek után már nagyon kíváncsi vagyok, hogyan szerzik meg a hiányzó térképrészletet, megtalálják-e a kincset, egyáltalán létezik-e a kincses sziget. Kíváncsi vagyok, hogy Alosa hogy dönt bizonyos kérdésekben - ebbe mélyebben nem akarok belemenni, mert az spoileres lenne keményen. 

Attól függetlenül, hogy ha végigolvassátok az értékelést, úgy tűnik, hogy nagyon nem szerettem ezt a regényt, de ez nem így van. Érzem benne a potenciált és mivel valószínűleg még lesz egy vagy két része biztosan:), így remélem a folytatás picit akciódúsabb lesz.

És kinek ajánlanám? Inkább lányoknak, mert a fiúkat szerinte egy idő után el fogja rettenteni a sok szerelmi cívódás a két főhős között. 

Borító: Nem, nem, nekem nagyon nem jön be. Rettenetesen semmitmondó a számomra, észre se venném a polcon :(. 

Kedvenc karakter: Alosa, Riden

Szárnyalás: Az alapötlet

Mélyrepülés: Hogy a könyv feléig jóformán nem történt semmi....

Érzelmi mérce: Van benne szerelmi szál, szépen alakul :) De minden a YA keretein belül természetesen.

Értékelés: 



Nyereményjáték:
Kalózos könyvvel turnézunk, kalózos játékkal érkezünk! Mi más is lehetne a feladat, mint megtalálni a kincset?
De azért van még, ami fontos: útközben van néhány olyan hely a térképen, amit érinteni kell. 
És hogy hogyan?
Minden állomáson, egy szóra linkelve elrejtettünk egy térképdarabot. Természetesen a térkép a kulcs a kincshez, de mint mondtuk, nem csak az X helyét keressük, hanem azt is, melyik állomásokon találtátok meg a helyeket, amiket érinteni kell útközben.

Kincsvadászatra fel!

Ha ügyesen vadásztok, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné további állomásai:
Szeptember 28 - Értékelés - CBooks
Október 4 - EXTRA állomás - Interjú az írónővel - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók