KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2019. január 14., hétfő

Emma Chase: Egy ágyban a herceggel (Uralkodj magadon #1)



Az Álomgyár kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Emma Chase Uralkodj magadon! c. sorozatának első része, az Egy ágyban a herceggel. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere bemutatja Nicholas herceg és Olivia tündérmesébe illő történetét.

Álomgyár Kiadó, 2018
400 oldal
Fordította: Seres Noémi
Goodreads: 4,07
Besorolás: erotikus, romantikus, realista

Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte? 
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe. 
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar. 
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.

Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete. 
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert. 
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért. 
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.


Nicholas
Őszinte leszek, leginkább a kíváncsiság vitt el ehhez a történethez, mert egy régi, volt barátnőm nagyon sok könyvet olvas az Álomgyár Kiadótól és mindig nagyon dícséri őket. Hogy miért ezzel a történettel kezdtem? Azt hiszem az egyik blogturnés csapattag dobta fel ezt a könyvet (talán a borító miatt?) és akkor figyeltem rá fel.

Túl sok elvárásom nem volt a könyvvel kapcsolatban, hiszen tudjuk, hogy mostanában a kiadók elárasztják a magyar piacot a "domináns, gazdag, irányításmániás, ultraüberszexi, macho, szétfeszülő ágyékú" pasikról szóló regényekkel. Ehhez képest nagyon kellemesen csalódtam - ez a pontozásomon is meglátszik.
Nem mondom, hogy nem voltak benne bőven erotikus jelenetek, de számomra az írónő nagyon jól egyensúlyozott a romantika és az erotika között.

A történet szerint Nicholas herceg Wessco trónörököse. Gazdag, befolyásos, nagyon jóképű és ehhez mérten is viselkedik - a publikum előtt valódi hercegként, de a háttérben! A nőket marokszámra fogyasztja és éli a gazdagok "mindennapi" életét. Az öccse még ennél is rosszabb, miután leszerelt a katonaságtól, belevetette magát a nagybetűs életbe és szinte mindennapos, hogy a pletykalapok oldalán szerepel. Amerikában bajba is kerül és Nicholasra hárul a feladat, hogy hazahozza a rosszéletű öccsét. 
Olivia manhattani kávézót vezet nagy kínlódva, hiszen bevételük alig van és ebből kellene eltartani az édesapját, az iskolás húgát és kifizetni a szállítókat is. 
Egy havas estén aztán Nicholas és az öccse betévednek a kávézóba, ahol a férfi figyelmét azonnal felkelti a gyönyörű fiatal lány. Rögtön a tettek mezejére akar lépni, hatalmas arccal "támad", de legnagyobb meglepetésére a lány visszavág és kidobja őket:). Nicholas megdöbben ezen és úgy dönt, hogy ha törik, ha szakad, de megszerzi a lányt magának....

Hát igen.. nem mondhatjuk el azt, hogy eredeti a történet, olvashattunk már nem egy ilyen regényt (vagy láthattunk filmen). De mégis, van valami benne, ami bevonz, ami nem engedi, hogy letedd, ami szinte könyörög, hogy olvasd tovább.
Szerintem a legtöbb lány (ahogy én is), valahol a szíve mélyén imádja az ilyen történeteket, amikor a gazdag, jóképű herceg beleszeret a nép leányába - aki eleinte egyáltalán nincs elájulva sem a hercegtől, sem a gazdagságától, de végül a férfi hosszas és kitartó udvarlás után elnyeri a hölgye szívét. Itt sincs ez másképp, bár azért van egy két buktató a történetben, hogy ne legyen a főhőseink útja sima és könnyed.
Olivia
Az írónő váltott szemszöget használ, amit nagyon imádtam. Nicholas szemszögét azért kedveltem, mert betekintést kaphattunk a felső tízezer és a nemesség mindennapjaiba, "problémáiba" és, hogy hogyan is élnek. Emma Chase pedig egy olyan Nicholast kreált, akinek mindene megvolt, csak egy olyan nő hiányzott mellőle, aki helyreteszi, aki megszelídíti . A férfi kellően domináns volt, nagyképű - de nem bunkó módon, a humorérzék sem hiányzott belőle. Egyszerűen az első perctől kezdve levett a lábamról:).
Olivia szemszöge pedig azért volt izgalmas, mert rajta keresztül átélhettük azt a "kalandot", amit a Nicholassal való kapcsolata hozott. Ahogy a férfi udvarolt neki, ahogy ellátta minden földi jóval, ahogy olyan dolgokat mutatott neki, amelyeket talán egyikünk sem látott még. De mellette ő is megismerhette a felső tízezer korántsem barátságos világát, a rosszindulatot, a gyűlölködést, a féltékenységet és még sorolhatnám. 

Ők voltak a főszereplők, de természetesen rajtuk kívül voltak még jó páran, akik nagyon is érdekes karakterek voltak. Ott volt Henry, aki egy az egyben Harry herceg volt az angol királyi családból (még a háttértörténete is hasonló volt:), Ellie, Olivia kishúga, aki szerintem még fontos szerepet fog játszani egy későbbi részben. Marty, a kávézó meleg mindenese, aki sok vidám percet szerzett a történet folyamán:) és még sokan mások, akik kellően színesítették a történet.
És az erotikus részek. Olivia és Nicholas között már az elejétől forrt a levegő, ami természetesen magával hozta, hogy tovább is fognak lépni, mint egy csók:). Itt is volt persze "feszülő ágyék" rendesen, meg a többi már megszokott klisé, de a regény mégsem fordult át pornóba, ahogy a legtöbb hasonló regény teszi, hanem megmaradt egy romantikus történetnek, amit azért átsző az erotika.

A történet vége pedig? Mint a mesében.. persze itt is volt egy kis csavar, amit az írónő megint csak a való életből vett, egy királyi családból (hogy mi az, nem árulom el, olvassátok el a könyvet, de rá fogtok ismerni), de valahogy még ez is beleillett a regénybe. 

És kinek ajánlom a könyvet? Aki szereti a XXI. századi tündérmeséket nem kevés erotikával keverve, illetve az olyan végletekig romantikus embereknek, mint például a barátnőm, Anett, akiről tudom, hogy ezt a könyvet az új kedvencévé fogja avatni.:).
Én pedig alig várom, hogy olvashassam a következő részeket, amelyek olyan szereplőkről fognak szólni, akik itt is fontos szerepet játszottak és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan nyerik el (vagy sem:) a választottjuk szívét.

Borító: Nem rossz, figyelemfelkeltő, de nekem ez a srác nagyon nem Nicholas (tudom, mindig veszélyes konkrét embereket rátenni egy borítóra, hiszen mindenkinek más kép él a képzeletében a szereplőkről

Kedvenc karakter: Nicholas, Olivia, Henry, Franny
Szárnyalás: a történet - bármennyire is összeollózott a valós életből és más történetekből, de akkor is végre egy olyan erotikus könyv, ami humoros, szórakoztató és nemcsak kizárólag a lepedőakrobatika játszik benne szerepet

Mélyrepülés: - 

Érzelmi mérce: romantika, és EROTIKA - tele 18+-s jelenetekkel

Értékelés:



Ha megtetszett, ITT megveheted!

Blogturné extra - borítómustra
Azt már fentebb is írtam, hogy annyira nem jön be nekem a magyar borító, de ha megnézem a külföldi kiadások borítóit, még mindig a magyar a legjobb.

Angol borító:
Cuki a srác, de ebből nekem nem derül ki, hogy miről is szól a történet - oké, az igen, hogy lesz benne erotika bőven:)


Olasz borító:
Igen, itt a korona jó, tetszik, de valahogy mégis hiányzik belőle valami - de talán még ez tetszik a legjobban a három közül.


Francia borító: 
Háát.... a pasi gazdag, az messziről lerí róla, még jól is néz ki... de nekem ez a borító elég snassz...



Nyereményjáték:

Kislányként mindenki egy hercegről álmodik, néhány szerencsés hölgy pedig megtapasztalhatja, milyen is az, ha felnőve teljesül az álma. Játékunk során civil-hercegi párosokat keresünk. Ahhoz, hogy megnyerjétek a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt, nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a párosok tagjainak keresztnevét (angol és magyar változatot is elfogadunk). 

Figyelem! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.



A blogturné további állomásai:
Január 14 -  Kelly & Lupi olvas
Január 16 -  Dreamworld
Január 18 -  CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók