KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. június 28., hétfő

Justin A. Reynolds: Opposite of Always - A végzet ellen

 

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta Nektek Justin A. Reynolds első regényét, egy különleges romantikus történetet, ahol a főhős elveszíti a barátnőjét, de valami úton-módon lehetőséget kap arra, hogy újraélje ezt a pillanatot és megmentse Kate-t. De szabad beleavatkozni a sors döntésébe? Vajon mekkora kárt okoz, ha megváltoztatjuk a történteket? A Blogturné Klub négy bloggere mondja el a véleményét a könyvről, illetve hoz plusz extrákat a regényhez. Ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát, kövessétek a turné állomásait és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

Könyvmolyképző Kiadó, 2021
432 oldal
Fordította: Füleki Anna Lili
Goodreads: 3,70
Besorolás: YA, romantikus, időutazás, sci-fi

„Bármit ​megtennék, hogy újra láthassam,
csak még egyszer hallhassam a hangját.”

Mikor Jack egy buliban megismeri Kate-et, rögtön beleszeret. Hamarosan a barátainak is bemutatja, akiket a lány ugyanúgy elvarázsol, mint Jacket.
Csakhogy Kate meghal. És azt hinnéd, hogy a történetük ezzel véget is ért, de tévedsz. Most kezdődik csak igazán.
Kate halála ugyanis visszaröpíti Jacket a kezdetekhez, a találkozásuk pillanatához. A lány újra ott van, egészségesen, boldogan és bájosabban, mint valaha. Jack már-már azt hiszi, becsavarodott, de aztán rájön, hogy ezzel új esélyt kapott.
A fejébe veszi, hogy megpróbálja megakadályozni Kate halálát. Időközben azonban rá kell jönnie, hogy a cselekedetei bizony súlyos következményekkel járnak. És mikor egyik döntése egy számára fontos személy életét sodorja veszélybe, végig kell gondolnia, meddig is mehet el annak érdekében, hogy megmentse a szeretteit.
Te hajlandó lennél újra és újra átélni életed legfájóbb pillanatát, hogy megmentsd a szerelmedet?

BLOGTURNÉ EXTRA - INTERJÚFORDÍTÁS A SZERZŐVEL

Justin A. Reynolds a gyászról, a gabonapehelyről és az első regényéről, az Opposite Of Always – A végzet ellen című regényéről.

“Maradj hű Önmagadhoz. Bízz a megérzéseidben.”

A NASA gyakornokától, éjszakai biztonsági őrön át egészen kártevőírtó operátorig, Justin A. Reynolds mindennel foglalkozott már. Legutóbb Justin bejegyzett ápoló volt, mielőtt a sztetoszkópját ceruzára cserélte volna és megtisztelte volna a világot a remek debütáló regényével, az Opposite Of Always – A végzet ellennel.

Lehetőséget kaptunk arra, hogy beszélgessünk Justinnal az első regényének megírásáról, az időutazásról és a jövőbeni tervekről.

Az Opposite of Always – A végzet ellen az első regényed, milyen érzés publikált szerzőnek lenni és bemutatni a könyved a világnak?

Rengeteg érzés kering bennem! Határozottan szürreális érzés; nehéz elhinni, hogy ez a dolog, ami a szívemből és az agyamból kipattant, kikerült a való világba. És, hogy őszinte legyek, először kicsit ijesztő is volt, de most csak boldog és izgatott vagyok.

Az Opposite of Always – A végzet ellen brilliánsan ötvözi a jelenkort egy csipetnyi sci-fivel, mindig erre törekedtél, hogy ilyen legyen?

Szeretem az olyan történeteket, amelyek tükröt tartanak a modern világunk elé és mindig úgy éreztem, hogy a spekulatív fikció fantasztikus eszköz az ilyen típusú elemzéshez. Változtassunk meg egy dolgot abban a világban, ahol élünk (ebben az esetben, ez az időutazás) és ez alapján megvizsgálhatjuk, hogy élünk és hogyan szeretünk.

Mi vett rá arra, hogy modernkori környezetben, kisebb léptékben fedezd fel az időutazást, szemben az időugrás Doctor Who stílusával?

Tetszik az az ötlet, hogy megnézzem, hogy egyetlen tett (vagy döntés), hogyan tud befolyásolni egy várost, a szomszédságot, egy családot. Ez teret (és időt) ad nekem arra, hogy valójában megvizsgáljam, hogyan alakulnak az egyes szereplők attól a ponttól kezdve.

Ha visszamehetnél az időben, mielőtt nekikezdtél volna az írásnak, milyen tanácsot adnál Önmagadnak?

Maradj hű Önmagadhoz. Bízz a megérzéseidben.

Az Opposite of Always – A végzet ellenben csodálatos szereplők jelennek meg, volt köztük kedvenced vagy volt akit nehezebb volt megírni?

Nem tudom, hogy van-e tényleges kedvenc szereplőm. De van egy szereplő, akit imádtam felfedezni, és aki elég nagy kihívás volt a számomra, és az Franny volt. Frannynak elég nehéz élete volt és végre eljutott arra a pontra, ahol egy kis lendületet kapott, hogy aztán újra feje tetejére álljon az egész világa.

A veszteség óriási szerepet játszik a regényben, történt veled valami, ami megihlette a könyvet, illetve gondolod, hogy az, hogy ilyen személyes kapcsolatod van a történeteddel befolyásolta azt, ahogyan megírtad és ha igen, akkor hogyan?

A személyes veszteség, amit átéltem, abszolút döntő szerepet játszott ebben a történetben. Két fontos ember az életemből hirtelen elhunyt és ez természetesen nagyon nehéz időszak volt a számomra (és nagyon sok más ember számára is). Ez a történet az agyamat gyötrő kérdések kezelésének az egyik módja. Az egyik ilyen kérdés a következő volt: mit lennék hajlandó kockáztatni azért, hogy újra találkozhassak azzal a szeretett személlyel, akit elveszítettem?

Az Opposite of Always – A végzet ellen az összetett kapcsolatokat kutatja, a családtól kezdve, a barátságon át egészen a romantikus kapcsolatig, amelyek folyamatosan változnak és alakulnak Jack utazása során. Volt-e olyan konkrét kapcsolat vagy kapcsolat típus, amit a leginkább szerettél megírni vagy volt-e olyan, amit nehéznek találtál?

Határozottan élveztem a Jack, Jillian és Franny közti erőteljes barátságot. Nagyon szórakoztató volt megírni, mert annyira mély a szeretetük egymás iránt, hogy még akkor is, ha óriási akadályokba ütköznek vagy megbántják egymást, akkor is a helyes dolgot szeretnék tenni a másikkal. Számomra kevés szebb dolog van a szerelemnél és a hűségnél.

Dolgozol most valami új dolgon és ha igen, akkor kaphatunk egy kis utalást arra, hogy mit is várhatunk?

A második YA könyvemen dolgozom és rettentő izgatott vagyok miatta. Nem fedhetek belőle fel túl sokat, de annyit elmondhatok, hogy azt próbálja feltárni, hogy mi történik egy közösséggel, egy családdal, ha óriási veszteséget szenvednek. Hm… ez ismerősen hangzik, nem igaz? Hahahaha.

Mint elkötelezett gabonapehely rajongó, imádtam, hogy mennyire szerették a gabonapelyheket a regény folyamán. Így meg kell, hogy kérdezzem, ha egy időhurokba ragadnál, milyen gabonapelyhet nem unnál meg soha?

Jó kérdés! Természetesen imádom a Froot Loopsot. És, hogy őszinte legyek, általában szeretem a gabonapelyheket. De azt hiszem, hogy a jelenlegi mániám a Cinnamon Toast Crunch. Mármint fahéj ÉS ropogós? Hogyan veszíthet egy ilyen?

Forrás


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
 
Justin újra visszakerül az időben ugyanoda, ahol élete legfájdalmasabb pillanatát éli át. A játékunkban olyan filmeket kerestünk, ahol a főhősök újra és újra átélnek egy adott pillanatot. A filmekről leírást adunk, a feladat pedig az, hogy megfejtsétek a film címét (magyar címet kérünk) és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

“Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.”

a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Június 28 - Kelly & Lupi olvas - extra
Július 2 - Csak olvass!
Július 4 - Readinspo
Július 6 - Hagyjatok! Olvasok!- extra
Július 8 - Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók