KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2021. december 15., szerda

Ashley Carrigan: Tűzvarázsló - Negin #2


A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Ashley Carrigan Negin sorozatának  új részét Tűzvarázsló címmel. Hősnőnket minden eddiginél félelmetesebb ellenfél célozza meg, aljas és kegyetlen támadásokkal kell szembenéznie, miközben az érzelmeit egy ősi isten ostromolja. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2021. december 15. Zafír pöttyös
416 oldal
Goodreads: 5
Besorolás: felnőtt, urban fantasy, paranormális, romantikus

Negin Belford immár félisteni mivoltának tudatában teljesít megbízatásokat az új csapat tagjaként. Titokzatos gyilkos után nyomoznak, aki feszültséget kelt és veszélyt hoz a Szövetségre.
A Lemer elvesztése miatt érzett mélabúból Nergal, az Alvilág jóképű urának személyes felbukkanása zökkenti ki a lányt, és egyúttal alaposan felkavarja a lelkét. Az isten mindent latba vet, hogy elnyerje a kegyeit, és beteljesedjen az alku, amit a lány apjával kötött a múltban.
Neginnek egyszerre kell szembenéznie az alattomos gyilkossal, és egyensúlyoznia Nergal iránti vonzalma és saját félelmei között.
Vajon mi köze a Tűzvarázslónak a titkos szervezethez? És mi a célja?
A kedélyes szellemvadászatnak vége. Sokkal kockázatosabb kihívásokkal kell szembenézniük a szereplőknek, és Negin többé már nem tud dacolni az elrendelt sorsával, sem forrongó érzelmeivel.
Még több kaland, még erősebb hatalom és szenvedély!
Az istenek akár köztünk is járhatnak…

Az oroszlán árnyékában volt a sorozat első részének címe, amiről ITT írtam közel két éve, úgyhogy én úgy kezdtem bele most a második részbe, hogy szépen elővettem és átolvastam az elsőt, hogy hangulatba és képbe kerüljek. Igaza van a fülszövegnek, az első rész habos sütemény volt egy vasárnapi zsúron a folytatáshoz képest. 
Ott tartottunk a történetben, hogy Negin időt kér és kap Nergaltól, hogy feldolgozhassa félisteni mivoltának következményeit. Nehéz megérteni és elviselni a rázúduló új behatásokat, ráadásul Lemer állapota egyenlő egy élőhalottéval, tehát a szívében kavarodó fájdalom is próbára teszi a józan eszét. Nergal hagyja, hogy visszatérjen a régi életéhez, és a hétköznapok átlagos problémái mellett lassan magához térjen. Újra visszatér a Szövetség szolgálatába, akiket egyre jobban érdekelnek Negin új képességei, amiket apja segítségével igyekszik tökéletesíteni. Most viszont eljött az ideje, hogy Nergal szolgálatába álljon, aki személyesen jön Neginhez, hogy átadja az első megbízatást. Új testőrt is kap egy féldémon személyében, aki külsejét tekintve beillene egy viking harcosnak is. Persze Negin nem tud és nem is akar pasiként tekinteni rá, van ennél nagyobb problémája is. Nergal az, akinek a közeledését egyre nehezebb félvállról venni, minden egyes találkozás alkalmával egyre erősebben pattognak a szikrák közöttük. A Szövetség új ellenséggel kénytelen szembenézni, úgy tűnik, valaki szántszándékkal próbálja egymásnak ugrasztani a természetfeletti lényeket, és ennek Negin is kénytelen elszenvedni a következményeit. Valaki felfedezi, hogy különleges erővel bír és a maga oldalára akarja állítani, persze ellenáll, később egy óvatlan pillanatban démonok támadják meg, ami majdnem az életébe kerül. Gloria Gifford doktornő alig tudja összefoltozni, és nem is neki köszönheti az életét, hanem Nergalnak, aki még rögtön a támadás után hatalmas adagot ad az erejéből. Ez már nem tréfa, ki kell deríteniük ki áll a támadás mögött és hogyan tudják megállítani, mielőtt baja esik nekik vagy a szeretteiknek.
Nem szeretnék ennél többet elárulni a történetből, mert félek nem tudom abbahagyni, és túl sokat kikotyogok. Azt biztosan állíthatom, hogy aki belekezd a könyvbe, mást fog érezni, mint az első résznél. Ott csak belekóstoltunk a sumer mitológia részleteibe, most azonban sokkal többet kaptam az isteni szálból, és én imádtam ezeket a hatalmas erőket mozgásban látni. Negin szabadon átjár az Alvilágba, Nergal sok mindent megmutat neki a régi világ örökségéből. Feltárul a múlt, az apja történetét is megismerhetjük, mindez hogyan kapcsolódik Nergalhoz és annak feleségéhez. Egy óriási hatalmi harcba csöppen az olvasó, mindennek oka és következménye van, amit egy félig halandó egészen másképpen lát.
Negin már az első részben is bizonyította, hogy különleges karakter, nagyon erős és határozott volt ott is, de most ez hatványozódik, ugyanis szó szerint szívja magába az új isteni erőt, amit most már irányítani is tud. Valami fantasztikus leírások születtek erről a szerző tollából, csak olvastam leesett állal, mit is képes végrehajtani ez a félig ember, félig istennő. A kanapémhoz ragadva olvastam a bevetések sorát, a szerző a  korábban megszokott módon nagyon is érzékletesen, részletesen kidolgozottan írta meg az akciókat, hogy lélegzetet alig mertem venni. Persze a romantikáról is beszélnem kell, hiszen most jelentősebb hangsúlyt kapott, mint az első részben. Itt most tanúja lehettem egy igazán különleges kapcsolat kialakulásának, amely szépen végigjárta a maga útját, semmit sem sietve el. Egy isten, aki már elfogyasztott temérdek asszonyt, és bizony nem a hűségéről híres, el szeretné fogadtatni magát Neginnel, aki futó kalandoknál többet maga sem mert bevállalni, hiszen mindig is tudta, hogy különbözik a hétköznapitól, nem lehet átlagos partnere. De ez most más, hiszen mindketten érzik azt az összhangot, ami köztük alakul. Az energiák áramlása kettejük között lenyűgöző, és ez annyira érzékletes módon lett átadva az olvasóknak, hogy minden egyes közös jelenetükbe beleborzongtam. Természetesen halad előre ez a kapcsolat, történnek közöttük kölcsönhatások, mit tudnék még írni a szex szó helyett??? De miért is kerülgetném, persze hogy megtörténik, és bizsergetően  kellemes a történetük ezen része. Nergal pedig szó szerint egy isten, mit is mondhatnék róla ennél többet? A külseje fenséges, (nyálcsorgatóan fenséges,) erőteljes, figyelemre méltó karakter, szerintem felesleges tovább ragozni, ő az Alvilág ura és pont. Ugyanakkor többezer éves tapasztalat van a háta mögött a hatalmi intrikákkal kapcsolatban, szóval minden apró rezdülésére oda kell figyelni. Végül is nem kellett semmilyen szempontból csalódnom benne, nagyon megszerettem őt. 
A címadó kulcsfigura ütősre sikeredett, gyűlöltem őt, minden megvolt benne, ami miatt kellően utálhatóvá válik egy gonosz karakter. Ó, én egyébként nagyon félek a tűztől, még illatgyertyákat is félve gyújtok meg, szóval a lehető legbrutálisabb módon hatott rám a Tűzvarázsló képessége. A belsőben gyújtott tűz olyan kegyetlen eszköz, amire felkaptam a fejem, valami félelmetes érzés volt ebbe belegondolni. Egyébként ő is mondott érdekes dolgokat, oda kell figyelni rá, jól tudta kavarni a szálakat. Talán a vártnál kevesebbet szerepelt, de lehet, hogy több borzalmat már nem tudtam volna elviselni tőle.
Még egy mellékszereplő volt, akit szeretnék kiemelni, mégpedig Mael, a tünde. Ő a Szövetség tagja, Negin csapatának új koordinátora, de résen kell lenni, mert elég manipulatívnak találtam, mindezek mellett nagyon jól szórakoztam a karakterén, pontosan így képzelnék el egy tündét, igazából a maga érdekeit helyezi előtérbe.

Azt hiszem, le kell állítanom magam, mert még oldalakat tudnék írni, mennyire imádtam a történet minden sorát. Nem szoktam Ashley Carrigan történetein sírni, de most ez is előfordult. Igen, annál a bizonyos szívfacsaró résznél, amikor el kell engedni valakit, akiben még annyi lehetőség lehetett volna, nekem annyi volt. Mivel az Alvilágban vagyunk épp, ez is olyan különlegesre sikerült, hogy potyogtak a könnyeim, közben mégis megkönnyebbültem. Szívbemarkoló megoldás volt, de szükséges lépés.
Van még valami, ami léleksimogató volt számomra. Negin és az apja közötti kapcsolat olyan szépen növekedett, nagyon szerettem róluk olvasni. Nekem tavaly halt meg az apukám, és nyilván érzékenyen érint a téma. De jó volt látni, hogy ennyi idő után, 30 év távlatában is ki lehet alakítani egy frankó apa-lánya viszonyt. Pedig ebben a történetben is voltak buktatók, elhallgatott részletek, ami nem tett jót a kapcsolatuknak, de túl tudtak jutni ezen, és megbékéltek.
Még egy utolsó szó a helyszínekről! San Francisco lenyűgöző, sok helyen megfordulhatunk a történet során, sok jellegzetesség feltűnik a városból. De ez csak az egyik oldal, hiszen nagyon sok időt tölthetünk Irkallában, az Alvilágban is. A legjobban az tetszett, amikor Nergal elvitte a titkos helyére a lányt, és megmutatta milyen volt az ősi sumer városa, az onnan berendezett temploma, rengeteg arany szobor, faragvány, és az aranylemezkékkel kirakott trónszék, abból az időből, amikor még ifjú isten volt, aki élvezte a hatalmát. Csodás leírást kaptam erről, felejthetetlen.
Ha még nem lenne világos, a fentiek alapján kijelenthetem, ez volt eddig a legjobb regény, amit a szerzőtől olvastam, nagyon a hatása alatt vagyok. Egy pillanatra sem állt meg a cselekmény, mindig történt valami új és meghökkentő esemény, harc, intrika. Megismerhettem számomra új paranormális lényeket, és találkozhattam a jól ismert régi és fantasztikus új karakterrel. Az érzelmek erőteljesek, hatalomvágy, szeretet, féltékenység, és sorolhatnám,  akár emberekről akár istenekről van szó, itt is ezek tartják mozgásban a világot. A történet kerek lezárást kapott, ugyanakkor azt érzem, nehéz elengedni a szereplőket, én legalábbis szívesen találkoznék még velük.  Köszönöm, hogy olvashattam, szívből ajánlom minden kalandkedvelő paranormális, urban fantasy rajongónak. És persze tűkön ülve várom a következő csodát a szerzőtől.

Borító: Kicsit középkori feelingű a borító ezzel a bőrmellvérttel, de legalább a lángok és a parázs illik a történethez.

Kedvenc karakter: Negin, Nergal, Argadu.

Szárnyalás: Negin képessége lenyűgözött, például amit Barabas ellen művelt.

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce:  A Zafír besorolás mutatja, hogy itt aztán nem a finomkodásról szól a történet. Kizárólag felnőtteknek ajánlom. 

Értékelés: 

 

Nyereményjáték:

Ashley Carrigan könyveinek címeit keressük borító részletek alapján. Minden állomáson 1-1 képet találtok, ismerjétek fel a könyvet és a címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

További állomások:
12.15 Kelly és Lupi olvas
12.17 Betonka szerint a világ...
12.19 Sorok között
12.21 Kelly és Lupi olvas interjú


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók