KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. november 13., vasárnap

Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív (Volt egyszer egy összetört szív #1)


Stephanie Garber Caraval című sorozata világszerte elrabolta az olvasók szívét. A Kolibri Kiadó jóvoltából végre magyarul is olvashatjuk az írónő legújabb regényét, a Volt egyszer egy összetört szívet, mely a Fenséges Északra kalauzolja a rajongókat. Tartsatok velünk, ismerjétek meg Evangeline és Jacks közös történetének kezdetét,  és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
Kolibri Kiadó
376 oldal
Fordította: Sepsi László
Goodreads: 4,15
Besorolás: YA, fantasy, mágia, kaland, romantikus

Mit tennél meg azért, hogy boldogan élj, míg meg nem halsz?
Amióta az eszét tudja, Evangeline Fox hisz az igaz szerelemben és abban is, hogy a szerelmi történetek boldog véget érnek… amíg meg nem tudja, hogy élete szerelme valaki mást készül feleségül venni.
Az összetört szívű Evangeline kétségbeesetten szeretné megakadályozni az esküvőt, ezért meggondolatlanul alkut köt a karizmatikus, ámde gonosz Szívek Hercegével. A segítségnek három csók az ára, ám azt, hogy a lány hol, mikor és kinek adja, a herceg határozza meg.
Evangeline az első csók után rájön, hogy halhatatlannal alkudozni veszélyes játék – és a Szívek Hercege sokkal többet akar tőle, mint amit ígért. Tervei vannak vele, olyan tervei, amelyek vagy a létező legnagyobb boldogsággal, vagy a legfájdalmasabb tragédiával végződnek…


Szerintem aki szerette a Caraval sorozatot, az nem tud ellenállni a szerző új regényeinek. Mivel a Volt egyszer egy összetört szív ráadásul kapcsolódik is a Caraval világához, számomra nem is volt kérdéses, hogy megszerzem és olvasom, ahogy lesz rá lehetőségem. A Finale végén teljesen elégedett voltam a befejezéssel, örültem, hogy Dante lett Tella párja, de Jackért fájt a szívem, ezért különösen jóleső érzés töltött el, amikor kiderült, ennek a sorozatnak ő lesz a főszereplője, ő is megérdemli a boldog befejezést.
Evangeline Fox nagyon maga alatt van, miután a szerelme Luc a kezdeti kellemes udvarlás után elfordult tőle és már a mostohatestvérének udvarol, sőt, feleségül is kérte. Nagyon szeretné megakadályozni az esküvőt, ezért alkut köt a Szívek Hercegével, három csókért cserébe teljesülhet a kívánsága. A csókokat Jacks nem magának akarja, mielőtt aggódni kezdene az olvasó, hiszen az ő csókja köztudottan halálos - hanem később használja majd fel, ő dönti el, hogy a lánynak kinek és mikor kell adnia. Az esküvő ugyan meghiúsul, de semmi sem Evangeline álmai szerint történik és Lucnak is nyoma vész, így elfogadja az  ajánlatot, utazzon a fenségesen mesés Északra, Valenda nagyköveteként a Végtelen Éj ünnepére, sőt Marisolt is magával viszi kísérőként. Nem kicsi a tét Apolló herceg udvarában, talán épp most választ menyasszonyt magának, és Evangeline el tudná viselni az udvarlását, annyira túl akar lépni Luc-ön. De felbukkan Jacks és ő a saját terveihez szeretné felhasználni a lány csókjait, a Valorok Kapujának kinyitása érdekében. Csakhogy az odavezető út árulással, hazugságokkal és véráldozattal van kikövezve.
 
Nem tudom elégszer elmondani, mennyire imádom a szerző stílusát, varázslatos hangulatot teremt a szinte költői írásmódjával. Kiélesednek az érzékeim ahogy olvasom a fejezeteket, illatokat teremt, érzéseket generál, oda tud repíteni a helyszínre, hogy én is a mese részese lehessek. Nem hagyhatom ki a környezet, a szobák, a ruhák fantasztikus leírásait, mind egy-egy csoda, ami gyönyörű fanartokat ihlet.
Külön öröm volt olvasni a helyi közlönyből és társasági újságból a rengeteg részletet, a Betevő Pletyka megmutatta a sajtó hatalmát, főleg ha néhány bejegyzést magasabb hatalmak irányítottak vagy épp a kedves újságíró ferdítette el.
Evangeline egy naiv hősnő, akiről szerintem hamar kiderül a lényeg, nagyon vágyik arra, hogy szeressék, tulajdonképpen a szerelembe szerelmes, mintha a szerelem tárgya nem is lenne feltétlenül lényeges. Teljesen ártatlanul keveredik bele ebbe az izgalmas kalandba, és a kezdeti bukdácsolása után határozottan megkedveltem, sokat fejlődött, megállta a helyét, okosan kombinált, szép a karakteríve. Rendületlenül hisz a boldog befejezésben, megérdemelné hogy megtalálja a saját boldogságát a hercegével. Természetesen a sötét hercegre gondolok! Szegénykém folyton abban bízik, hogy sikerül a szerelmet első látásra megidéznie, de úgy tűnik végül nem ez lesz az útja. Örültem, hogy Evangeline nem egy újabb Tella vagy Scarlett típusú karakter lett, ahogy nagyon tetszik az is, hogy Jacks a Finale-ben történtek után testhezállóbb tulajdonságokat kapott, valóban törött szívvel él.
Jacks magában hordozza a varázslatot, ő a mozgatórugója a cselekménynek, neki köszönhetjük az állandó feszültséget. A kripta jelenetben szerintem nem is lehetett volna tovább fokozni, annyira pattanásig feszült volt a légkör. Van benne valami hanyag könnyedség, mégis drámaivá tud tenni bármilyen jelenetet. Hideg és dühös, szarkasztikus, csalafinta, de amikor egy-egy alkalommal repedés keletkezik a páncélján, akkor előtűnik a sebezhetősége és talán a valódi énje. Tetszett a kapcsolatuk alakulása, a bizalmatlan partnerségből átalakultak valódi szövetségesekké, akik megtesznek egymásért ezt-azt. Vannak pillanatok, amikor egészen elmosódnak a határok a barátság, szövetségesség és akár a mélyebb érzelmek között, remegő szívvel várom, mi sül ki majd ebből. Valójában elég unalmas lenne, ha simán megtörténne köztük a nagy szerelem, nekem vannak ennél izgalmasabb teóriáim, és nem alaptalanul, ott vannak azok az apró jelek, ami felett nem lehet elsiklani.
Mellékszereplők? Teljesen új a szereplőgárda, mindenki jól kitalált karakter, a kedvencem LaLa lett, szegénykém a Pártában Maradt Menyasszony fátum, de kihozza a legjobbat a helyzetéből, egyáltalán nincs megkeseredve.
Igazából szerintem a Caravaltól függetlenül is olvasható ez a sorozat, de ha minden apró részletet érteni és értékelni akar az olvasó, akkor ajánlanám először a Caravallal kezdeni.
Újra csak ismételni tudom magam, Stephanie Garber megint egy izgalmas fordulatokkal teli mesét írt, olyan különleges elemekkel mint a fondorlatosan nyíló titkos ajtók, veszélyes átkok és próféciák, ármányok és varázsitalok, halált hozó csókok, ezekbe úgy bele lehet veszni, hogy a külvilág teljesen megszűnik az olvasás során. Nincs sok felvezetés, a történet rögtön az elején beindul és üresjárat nélkül pörög. Ötletgazdag, magával ragadó a regény, ami a legjobb az egészben, hogy annyira be tud szippantani a cselekmény, hogy szó szerint vissza kellett fognom magam, hogy ne egy ültő helyemben olvassam éjszakába nyúlóan, hanem lassabban, kiélvezve minden oldalt, hogy legalább pár estén át kitartson. A szerző szívesen alkalmazza a fejezetek végi horgokat, ami oda vezet, hogy "Csak még egy fejezetet muszáj olvasnom!". Mindenesetre engem elvarázsolt, egyben remekül szórakoztatott ez a történet, imádtam minden sorát és nagyon vágyom a folytatásra. Be kell vallanom, hogy jó szokásom szerint belenéztem a következő részbe, és ahhhh nagyon gyilkos történések várnak ránk! És nem duológia, szóval még két rész lesz!
Képek: Pinterestről fanartok és saját készítésű idézet.

Borító: Gyönyörű, rózsaarany.

Kedvenc karakter: Jacks, Evangeline
 
Szárnyalás: A kriptajelenet, hangozzon ez bármilyen furcsán.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce:  Lassan égő a románc, ami tart valamerre, de itt még csak ízelítőt kapunk belőle a kategória határain belül. 

Értékelés: 


Nyereményjáték
Mostani játékunk során a fantasy könyvekre fogunk koncentrálni. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni hogy mi az adott könyv címe és ki az írója. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Idézet:  “Bizonyos értelemben jó tudni, hogy léteznek görög istenek, mert van kit szidni, ha a dolgok rosszul mennek.”

Állomások:
11.09.: Csak olvass!
11.10.: Fanni's Library
11.13.: Kelly és Lupi olvas
11.15.: Hagyjatok! Olvasok!
11.17.: Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók