KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. január 20., péntek

Kresley Cole: Arcana Rising - Vihar előtti csend (Az Arkánum krónikák #4)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Az Arkánum Krónikák sorozat negyedik részét Kresley Cole tollából: Arcana Rising - Vihar előtti csend címmel. A rajongók és persze bloggereink is repesve várták már, hogy a kártyák újra mozgásba lendüljenek. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2022 Vörös pöttyös
336 oldal
Fordította: Benkő Ferenc
Goodreads: 4,35
Besorolás: YA, poszt-apokaliptikus, fantasy, romantikus

A katasztrófa után…
A Császár pokoli csapása egy egész sereget eltörölt a föld színéről, és veszélybe sodorta az emberiség jövőjét – de Circe visszavágott. Az elemi összecsapás iszonyú pusztítást végez az Arkánumok világában, és kis híján Evie életébe kerül, aki elszakad a szövetségeseitől.
Miután Richter keze nyomán Aric eltűnik, Jack és Selena pedig vértanúkká lettek, Evie-nek már csak a benne rejtőző sötétség marad. Ekkor bukkan fel két új Arkánum, akik mindent megváltoztatnak: az egyik megváltást hozhat, a másik elsöprő lidércnyomást.
Evie kénytelen Aric nyomába eredni, hogy helyrehozza a törékeny kapcsolatukat. De minél többet tud meg a majdani szerepéről – és a hátborzongató múltjáról –, úgy nő az esélye,
hogy a Császárhoz fogható szörnyeteggé válik.
Csak rajta múlik, hogy a szövetségesei oldalán minden addiginál hevesebben szembeszállhasson a pusztító Richterrel…

Másfél éve kaparom a falat a sorozat folytatásáért, és boldog vagyok, hogy egyáltalán megjelenhetett a könyv, elkerülte a kaszát a sorozat, őszinte hálám a Kiadónak. Amerikában idén áprilisban fog jönni a hatodik rész, ami remélhetőleg az utolsó, remélem nem húzza tovább a szerző. mert így reménykedhetek a hazai kiadásokban. Mindenki találgat, hogyan zárul majd le a sorozat, de még a játék győztesének kiléte sem vet fel annyi kérdést, mint az, hogy Jack vagy Aric lesz a befutó Evie-nél?
Nem kerülgetem a forró kását, teljesen nyilvánvaló, hogy Jack nem halhatott meg az előző rész végén, illetve ha meg is halt, Evie megtalálja a módját, hogy visszahozhassa, ez világos. A regény tehát pontosan ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt, a Császárral való harc után, Aric és Evie menekülnek a lávatengert elöntő áradat elől. Akármennyire kapaszkodnak, mégis elszakadnak egymástól és Evie több súlyos sérülést is szenved. Hosszú ideg bolyong, megkeresi Jack erődjét, és gyakorlatilag elveszít minden reményt, miután megtalálja Tess sírját. Az idő visszaforgatására így nincs többé esély és ez mély gyászba dönti a lányt, nincs más út, valahogy vissza kell találnia Arichoz, hogy erőt gyűjtsön a bosszúhoz. Nagyon nehéz út ez, mivel Matthew eltűnésével megszűnt a "rádiókapcsolat" az Arkánumok között, nem tudnak egymásra találni.
Viszontagságokkal teli kalandos út után újra Aric otthonában gyógyulhat Evie, ráadásul találkozhat végre a nagymamájával. Tanulni akar tőle, és minél hamarabb regenerálódni az újabb összecsapás előtt. Közben vívódik a Halállal való kapcsolatán is, hiszen a közelség előhozza belőle az érzéseket, bár gyászolja Jack-et, képzeletben a szívét szorosan átkötve tartja, de minden pillanatba elszakadhat ez a kötés.
Az egész regény tulajdonképpen egy helyrerázódás az előző csapás után és erőgyűjtés a következőre, melynek az előhangja meg is történik a regény végén, de ez még csak a kezdete az új harcnak. Innentől az olvassa tovább, aki nem bán egy-két apró spoilert megtudni.
Én nem fogok itt rébuszokban beszélni, ez egy sorozat negyedik része, nyilván azok olvassák a bejegyzést, akik fanatikusan imádják és tényleg kíváncsiak rá. Jack él, persze hogy él. De ő nem tud semmit Evie-ről, ahogy fordítva sincs információ. Találkozni sem tudnak, de Jacknek vannak saját fejezetei, úgyhogy az olvasók mindent tudhatnak a gondolatairól, ami semmi másról nem szólnak, mint Evangeline iránti aggodalmáról, a mélységesnél mélyebb szerelméről.
Új Arkánumok tűnnek fel ebben a részben, most jobban megismerhettem Circe-t, aki minden víz úrnője, ő segített a lávaáradásnál, és azt kell tudni róla, hogy Aric szoros szövetségese.
Aztán Sol is bemutatkozik, ráadásul két zsákossal, akik története igencsak páratlan. Sol karaktere nagyon izgalmas volt számomra, éreztem, hogy nem szabad benne megbízni, mégis szerettem volna látni egy újabb szövetségest Evie oldalán. Ez a pasi totál pszicho, van benne őszinteség, pimaszság, de ravaszság is, az ember nem tudja, hányadán áll vele.
De még mindig vannak ismeretlen kártyák, akikkel nem futottak össze a szereplők, vagy épp inaktívak, szóval vannak még lehetőségek szövetségesek terén.
A nagyi avagy Tarasova több mint meglepő karakter volt számomra, egyértelműen nem volt százas, az oké, hogy Evie a szíve csücske, de mintha kavarná a szálakat a háta mögött. Ő a tarot egyik bölcseként segíti a lányt kibontakoztatni a képességeit, a növesztést, az öngyógyítást, a mérgek és a tövistornádó irányítását, de nagyon kevés időt tölthetnek együtt.
Említettem már, hogy Matthew megijesztett? Nagyon oda kell rá figyelni, ez eddig is így volt és most sincs másként. Örültem, hogy előkerült, de zavaros minden körülötte, én mégis annyira szeretnék bízni benne, mert megmondta, hogy ő a Császárnő barátja. A következő részben arra számítok, hogy sokkal nagyobb szerepe lesz.
Huh, és akkor a szerelmi szál... Az előző résznél is kifejtettem, hogy nem tudok dönteni a két srác között, az első rész Jacké volt, a második Aricé, a harmadik döntetlen, és most a negyedik rész megint Aricot erősítette, hiszen együtt voltak szinte végig, és nagyon sok cuki, sőt időnként forró pillanatot tartogattak az olvasóknak. (Gondoltam is, aki elkezdte a sorozatot 15 évesen, az most pont abban a korban van, hogy már olvashatja a könyv szexi jeleneteit.) Én megint Aric felé hajlok, annyira szenvedélyesen szereti az ő Császárnőjét. Egyszerűen a férje akar lenni és ez nem más, mint tiszta szerelem. Meg lehet érteni a lányt is, hogy Jack elvesztése után próbál visszatalálni az életbe és esetleg boldog lenni a hátralévő életében. DE. A végén a csavar megint odavágott. Nem tudom, mi sülhet ki ebből, kire milyen hatással lesz, én mindenképp le vagyok taglózva.
A szerző előtt leborulok! Szerintem totál beleásta magát a tarot kártyák jelentésébe, ahogy egymással kapcsolódva mit jelentenek, mi a hatásuk stb., és ezzel szórakozik a történetben, az olvasók idegein táncolva. Imádom ezt a világot, és komolyan egy jutalomként fogom fel, hogy olvashatom ezt a történetet. Egyedülálló világ, semmihez sem hasonlítható karakterekkel, akik még most is, a negyedik részben is alakulnak, fejlődnek.
Ez az a sorozat, aminél összetett kezekkel könyörgök a kiadónak, hogy vigye végig, olvassátok minél többen, hogy ez megvalósulhasson!
Képek: Pinterest, www.TheArcanaChronicles.com

Borító: Tény, hogy az eredeti sokba kerül és hátráltatja a kiadást, úgyhogy fogadjuk el a kompromisszumot.
 
Kedvenc karakter Aric.

Szárnyalás: Jó, hát nem tudok elmenni Aric és Evie közös jelenetei mellett, ezek voltak a fénypontok.

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: A szerző mesteri billegteti a szerelmi háromszöget, hol Jack hol Aric oldalára, ebben a részben megint Aric nyert, de nincs vége a küzdelemnek Evie-ért.

Értékelés: 



Nyereményjáték
 
A kiadó oldalán bele is olvashatsz a regénybe! Mindenképpen érdemes, mert a játékunk minden kérdésére megtalálod a választ. A rafflecopter doboz megfelelő sorába írd be a feltett kérdésre adott megoldást.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

KÉRDÉS: A nagymama a tarot egyik Bölcse, másik neve:

További állomások:
Blogturné Klub
01.20 Kelly és Lupi olvas
01.22 Függővég
01.24 Könyvvilág
01.26 Könyv és más
01.28 Dreamworld extra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók