KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. január 19., csütörtök

Leigh Bardugo: King of Scars - A sebhelyes cár (A sebhelyes cár #1)

 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Leigh Bardugo King of Scars - A sebhelyes cár című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Nyikolaj Lancov legújabb titkokkal és kihívásokkal teli kalandjait, melyben immár cárként kell helytállnia.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

Könyvmolyképző, 2022
464 oldal
Fordította: Nagy Boldizsár
Goodreads: 4,17
Besorolás: YA, ifjúsági, fantasy

Nézz szembe a démonoddal – vagy etesd rendesen!

Nyikolaj Lancovnak mindig is volt tehetsége a lehetetlenhez. Senki sem tudja, mit élt át hazája véres polgárháborújában – és jobb is, ha ez így marad. Most, amikor ellenségek gyülekeznek az ország meggyengült határainál, a fiatal cárnak meg kell találnia a módját,
hogy feltöltse Ravka kincstárát, új szövetségeket kössön, és felszámolja az egykor nagyszerű grisahadseregre leselkedő fenyegetést.

Ám minden egyes nappal erősebbé válik benne a sötét varázslat, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja mindazt, amit felépített. Egy fiatal szerzetes és egy legendás grisa szélhívó segítségével Nyikolaj elutazik Ravka azon helyeire, ahol a legerősebb mágia él, hogy legyőzze a benne rejlő szörnyű örökséget. Mindent kockára tesz, hogy megmentse az országát és önmagát. Akadnak azonban olyan titkok, amelyeket nem szabad eltemetni – és olyan sebek, amelyeket nem szabad begyógyítani.

Olvasd el a Grisaverzum-sorozat minden kötetét!

Interjúfordítás:

Leigh Bardugo visszatér Ravkába az új sorozatában

A YA rajongók Leigh Bardugot a Grisaverzum regényeiről ismerik: azokról a bestseller sorozat gyűjteményekről, amelyek magukban foglalják az Árnyék és csont trilógiát és a Hat varjú duológiát.

A legújabb kötetében, A sebhelyes cárban, Bardugo újra ellátogat a képzeletbeli Ravkába, amelyet a Pusztulás és felemelkedés eseményei óta a mágia és a polgárháború megtépázott. Az események középpontjában Nyikolaj Lancov herceg áll, az Árnyék és Csont trilógia egyik legkedveltebb mellékszereplője. Mindig is képes volt a szellemességére és az eszére támaszkodnia, hogy elérje a lehetetlent, de a trón átvétele egy teljesen új kihívás lesz a számára, amihez jóval többre lesz szüksége, mint a csibészes bájára.

Ebben az interjúban Bardugo az összes kérdésünkre válaszol, melyet a legújabb könyvével kapcsolatban tettünk fel, többek között arra, hogy az olvasók találkozhatnak-e a Grisaverzum más szereplőivel is a könyvben, Ravka mennyire változott meg az eredeti trilógia óta és még sok más kérdésre is.

Goodreads: Nagyon sok olvasó örül annak, hogy Nyikolaj Lancov saját történetet kap. Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz ehhez a szereplőhöz?

Leigh Bardugo: Amikor először felvázoltam az Árnyék és Csont trilógiát, úgy terveztem, hogy megölöm Nyikolajt a második könyvben. Alinát akarták megvádolni ezzel a gyilkossággal. Sok-sok dráma. Hősnőnk pedig az éj sötétjébe menekül.

Aztán Nyikolaj megjelent és az egész cselekményt el kellett vetnem, mert nagyon szórakoztató volt megírni a karakterét. Onnantól kezdve tudtam, hogy meg akarom neki adni a saját történetét és szándékosan hagytam nyitva az ajtókat a Pusztulás és felemelkedés végén, hogy mindezt lehetővé tegyem.

Goodreads: Mit szeretsz legjobban Nyikolaj Lancovban?

Leigh Bardugo: Imádom az optimizmusát és az ambicíóját. Élénk, érdeklődő elméje van és mindig új ötletekkel, sőt még a szavakkal is játszadozik. Ez hajtja őt arra, hogy önmagát és másokat is ösztönözzön. Ő tulajdonképpen a rém idegesítő definiciója.

Goodreads: Mit gondolsz, hogyan reagálna a fentiekre?

Leigh Bardugo: Addig, amíg róla beszélnek, Nyikolaj boldog.

Goodreads:  Tudnál nekünk egy kis tippet adni arra nézve, hogy mire utal A sebhelyes cár cím?

Leigh Bardugo: Többet is, mint egy apró tippet. A Pusztulás és felemelkedés végén, a ravkai polgárok tisztában vannak azzal, hogy Nyikolaj a háború alatt fogságba került és valamilyen kínzást szenvedett el és a rajta lévő sebek miatt “a sebhelyes cárnak” nevezik. De fogalmuk sincs arról, hogy valójában min ment keresztül. És a történet elején, még Nyikolaj és a legközelebbi tanácsadói sem értik, hogy az Éjúr tettei milyen következményekkel járhattak a cár számára.

Goodreads: Melyek a legnagyobb kihívások, amellyel Nyikolaj az új könyvedben szembesül?

Leigh Bardugo: Nyikolaj egy fiatal cár, egy üres háborús kincstárral és úgy próbálja kormányozni az országot, hogy minden oldalról ellenségek veszik körül. Több pénzre és szövetségesre van szüksége. De a benne lévő démonnak más tervei vannak. Nyikolaj szó szerint harcban áll önmagával.

Goodreads: Az olvasók is izgatottan várják, hogy visszatérhessenek Ravkába! Hogyan változott meg az Árnyék és csont trilógia befejezése óta?

Leigh Bardugo: Azt hiszem, hogy a legnagyobb változás Alina örökségének a hatása. A lány elment, de a Szent tovább él és mindenhol látjuk a hatását – még Ravka határain túl is.

Goodreads: Láthatunk majd egyéb, szeretett Grisaverzum szereplőket is újra?

Leigh Bardugo: A Hat varjú rajongói számára, ez Nyina történetének a folytatása, aki megpróbál megbékélni a Bünös birodalom végén történtekkel és új küldetést vállal a ravkai cárért. Ha olvastad az eredeti trilógiát, Zsenya, David, Tolja, Tamar és Zója fontos szerepeket játszanak ebben a történetben.

Goodreads: Milyen sorrendben ajánlanád a Grisaverzum könyvek olvasását?

Leigh Bardugo: Minden tőlem telhetőt megtettem azért, hogy az olvasók a bármelyik Grisaverzum sorozatot – Árnyék és Csont, Hat varjú és most A sebhelyes cár, elkezdhessék az elején. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy A sebhelyes cár olvasási élménye jóval gazdagabb lesz, ha már elolvastad az Árnyék és Csont trilógiát, mivel ezek a szereplők hatalmas múlttal rendelkeznek. Ráadásul, ha A sebhelyes cárral kezded az olvasást, akkor hatalmas spoilereket fogsz kapni az összes többi Grisaverzum könyvből.Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a grisha rendeket. Minden állomáson találtok egy kérdést, pontosabban egy “mesterséget”, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni, hogy az adott képesség/mesterség melyik grisha rendbe tartozik (mind a két megnevezést elfogadjuk, pl.: Étherálok vagy Az Idézők Rendje).

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

Melyik rendbe tartoznak az Alkimisták?


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
Január 11 - Hagyjatok! Olvasok! - Fanartok
Január 13 - Sorok Között - Borítók
Január 14 - Sorok Között 
Január 15 - Kelly és Lupi olvas
Január 17 - Readinspo
Január 19 - Kelly és Lupi olvas - Interjúfordítás
Január 21 - Hagyjatok! Olvasok!
Január 23 - Dreamworld - Idézetek
Január 25 - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók