KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. szeptember 26., kedd

Colleen Hoover: Finding Perfect - Megvan a tökéletes (Hopeless #2,6)


A Könyvfesztiválra magyarul is megérkezik Colleen Hoover szívszorító története, a Finding Perfect - Megvan a tökéletes, ami a Minden tökéletesed és a Helló, Hamupipőke érzelmes befejezése is egyben. Kövesd végig a blogturnét, ahol extra állomásokat is találsz, és ha velünk játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásában!
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. 
80 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Goodreads: 4,17
Besorolás: novella, romantikus, realista

A Finding Perfect – Megvan a tökéletes egy kisregény, amiben Colleen legkedveltebb szereplői köszönnek vissza. A Finding Cinderella – Helló, Hamupipőkéből ismert Daniel meséli a történetet, melyből az olvasók végre megismerik a várva várt végkifejletet. Te miben reménykedsz?

Milyen érzések árasztják el az ember lányát, ha a kedvenc írónője a korábban külön-külön is kedvencként olvasott, egymástól független történetét egy novellával megkoronázza? Természetesen hatalmas lelkesedéssel fogtam a kezembe és habzsoltam be ezt a nyolcvan oldalt pillanatok alatt. Pedig nem egyszerű a téma, és itt a blogon megengedek magamnak némi spoilert, hiszen nem lehet erről a novelláról anélkül egy szót se szólni, hogy ne mondjuk ki, konkrétan miről van szó.
Daniel mesélte el annak idején a Finding Cinderellában (Lupi értékelése), hogyan találtak egymásra Six-el, és milyen titkok övezték a kapcsolatukat. Hiába telt el némi idő, Six rendkívül boldogtalan, szomorú, és ezen Daniel mindenképpen szeretne segíteni. A lánynak egyszerűen tudnia kell, hogy az örökbe adott gyerekük jó helyre került, csakis ezen agyal, és nem hagyja nyugodni, amíg meg nem tud valamit. Csakhogy az örökbefogadás teljesen névtelen volt, ráadásul külföldön, Olaszországban történt, nagyon nehéz lenne bármit is kideríteni a részletekről. Ez egy lehetetlen vállalkozás. Mégis, Daniel elindul egy apró nyomon, és mégiscsak sikerül találnia egy lehetőséget. Már a kisregény címéből is adódik a megoldás, nem nehéz fülszöveg nélkül is kikövetkeztetni, hogy ki is az örökbefogadó pár. Természetesen én sem lepődtem meg, örültem ennek, és szépen előkerültek a papír zsebkendők is, mert ezt az érzelemcunamit nem lehet másképp túlélni, mint egy jó adag pityergéssel. 
Mindkét félnek nagy megpróbáltatás, egyben nagy megkönnyebbülés is volt ez a nagy találkozás. Saját döntésük volt, kényszer nélkül, és a lehető legjobb módon történt meg. Az olvasók, akik szerették ezeket a párokat külön külön is, természetesen örülnek egy ilyen ráadás kötetnek, hiszen jó találkozni a kedvencekkel, belelátni a jövőjükbe, mi is történik velük a továbbiakban. Mégis kétélű ez a dolog, nem mindenki fog ezzel egyet érteni. Danielék részéről mindenképp ráfért a történetükre egy pozitív tovább gondolás, de ugyanezt nem éreztem az AYP-nél. (Minden tökéletesed) Graham és Quinn történetének számomra teljesen jó befejezése volt, ami nem volt végérvényesen lezárva, de valamiféle megnyugvást adott, a szereplők és az olvasók felé is. Quinn elfogadta, hogy nem lehet a hagyományos módon anya, ezzel együtt újra boldog tudott lenni Grahammel és a kutyusukkal, Olaszország is jó változásokat hozott az életükbe. Nem gondoltam volna, hogy kis idő elteltével máris gyökeresen megváltozik az életük. Minden bizonnyal szabályos/legális volt az ügymenet, ezt nem kétlem. Abban viszont lehetett hiba, hogy Six nem volt kellően felkészülve erre, vagyis hát biztosan nem volt, úgy tűnt elég gyorsan történtek a dolgok. Egy folyamaton kellett volna az események után átmennie, pszichikai háttérrel megtámogatva. Bár Six reakcióit ismerve, igazából az írónő által szövött cselekmény lett az ideális továbblépés, a személyes meggyőződés után lelte meg a lelki békéjét ez a lány.
Összességében azt mondhatom, örülök, hogy kaptam egy aprócska bepillantást ennek a két párnak a további életébe, és sajnáltam, hogy ilyen nyúlfarknyi az egész. Arra mindenképp ösztönöz, hogy újraolvassam a Hopeless sorozatot, hiszen Sky és Holder is feltűnnek itt néhány pillanatra, és természetesen belém hasított, mennyire imádtam a történetüket, és mennyire hiányoznak. Szóval, a rajongóknak kötelező ez a szösszenet, nagyon szerethető kis kiegészítés.   
(Zárójeles megjegyzés: Hol a kutyus?)
Kép: Pinterest

Borító: Cuki.

Kedvenc karakter: Quinn.

Szárnyalás: -

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: Párszor elő kellett venni a papír zsebkendőket.

Értékelés: 

Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték
Colleen Hoover a Blogturné Klub tagjainak a régi kedvence, hiszen az összes regényével turnéztunk a megjelenése idején. Éppen ezért egy kis Hoover-emléktúrára invitálunk titeket a játékunk során.
Minden állomáson egy-egy idézetet találtok az író csodálatos történeteiből. A feladatotok, hogy a Rafflecopter doboz sorába beírjátok, hogy mely könyvből idéztünk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

FELADVÁNY:  
 
"– Te jó ég, Layken, hogy csinálod ezt? – kérdezi szipogva.
Kifújja az orrát és kivesz még egy zsebkendőt.
– Mit hogy csinálok? – kérdezem.
– Hogy bírod megállni, hogy ne szeress belé?
Újra folyni kezdenek a könnyeim. Nekem is kell még egy zsepi.
– Nem bírom megállni. Egyáltalán nem bírom megállni."

Állomások:
09.24. - Sorok Között
09.26. - Kelly & Lupi olvas
09.28. - Sorok Között exra állomás
09.30. - Csak Olvass! extra állomás
10.02. - Csak olvass!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók