KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. december 3., vasárnap

K.A.Tucker - Forever Wild - Örökké vadon (Az egyszerű vadon #2,5)


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Az egyszerű Vadon sorozat kiegészítő (2,5) részeként a Forever Wild - Örökké vadon című kisregény K.A. Tucker tollából. A sorozat rajongói újból belepillanthatnak Calla és Jonah életébe, milyenek az ünnepek az alaszkai vadon közepén, milyen nehézségekkel küzdenek meg, ha mindkettőjük családját vendégül szeretnék látni? Tartsatok velünk, és a játékunk megfejtésével akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. dec. 5. - Rubin pöttyös
176 oldal
Fordította: Hrabovszky Dóra
Goodreads: 4,26
Besorolás: romantikus, család, karácsony
 
Az út, amiről soha nem is álmodott volna, folytatódik.

Calla és Jonah nyakában az ünnepek, és a fagyöngy meg a mézeskalács mellé egy nagy rakás családi dráma is jár. Jonah arra készül, hogy két hetet töltsön együtt a mostohaapjával, akit ki nem állhat. Calla pedig várja ugyan az anyja és Simon érkezését, de retteg a nyomástól, hogy ki kelljen jelölnie egy esküvői dátumot… Torontóban. És míg az egyik meggondolatlan szomszédjuk akaratlanul beleüti az orrát a dologba, a másik zsémbes szomszéd pedig a maga családi nehézségeivel küzd, a Trapper’s Crossing-i karácsony határozottan nem ígérkezik felhőtlennek.
 
K.A. Tucker olyan szerző, akinek sosem csalódtam egy könyvében sem, A Tíz apró lélegzet és Az egyszerű Vadon sorozatok minden egyes része maradandó élményt adott. Bármikor újraolvasnám ezeket a regényeket, és nagyon örülök a kiegészítő köteteknek is, mint amilyen az Örökké Vadon, melynek mind a 176 oldala kincset ér. Persze a legjobb az lett volna, ha 500+ oldalt kapok a főszereplők életéből, Calla és Jonah mindig is benne lesznek a top10-es kedvenc könyves álompárjaim között. Nos, aki a cselekményt tekintve arra számít, hogy Jonah díszíti a karácsonyfát, Calla meg sütöget, közben néhányszor ágyba bújnak, az nagyot téved. Aki ilyenre vágyik, az vegyen elő valami mást, mert itt a mesebeli havas alaszkai táj mellé vérbeli karácsonyi sztorit kap, családi feszültségekkel, megható pillanatokkal, életveszéllyel, és sok meglepetéssel.
Pár hónap telt el időközben az előző rész óta, a jegyesek boldogok de egy kicsit stresszesek is, hiszen közeleg a karácsony és mindkettejük szülei, valamint pár barát jön el meglátogatni őket az ünnepekre. Jonah már négy éve nem találkozott személyesen az anyukájával, aki egyenesen Oslóból repül Alaskába a férjével, aki Jonah nem igazán kedves mostohaapja. A feszültség előre garantált, ugyanis Jonah utálja Björn modorát, aki semmit sem képes maga elintézni, mindenre a feleségét ugráltatja. És persze megérkezik Calla anyukája és a nevelőapja is, Simon, két szintén nagyon különböző habitusú ember. Susan teljesen fel van pörögve, hogy minél előbb meg kellene szervezni az esküvőt, hol legyen, mikor legyen, milyen stílusban, stb. Simon a nyugodtságával épp az ellentéte, nagyszerűen csillapítja ezt a pörgést. Természetesen megérkeznek a régi barátok is, Agnes és Mabel, utóbbi sokat változott, igazi tinédzser, aki alaszkai létére követ el igazán nagy hibákat, ami belevisz némi extra drámát a történetbe. Egy nem várt fordulat miatt tényleg központi kérdéssé válik a mielőbbi esküvő, ráadásul nyilvánvaló, hogy nem lenne egyszerű újra összehozni ezt a családot egy másik alkalommal. Csakhogy nem mindenki viseli könnyen, ha kész tények elé állítják...
Szavakkal nehéz kifejezni, mennyire jól szórakoztam a kisregény olvasása közben, megadott mindent, amit vártam, megannyi szerelmes pillanatot, még akkor is, ha tele volt a ház és csendben kellett volna maradni. Sőt, ebből annyi vicces helyzetkomikum adódott, amit a szerzőnek vétek lett volna kihagyni. Találkozhattam végre a család minden tagjával, akik rendesen egymásnak feszültek, de ez is kellően szórakoztató módon történt. Persze a barátok, szomszédok is részesei a szervezkedéseknek, élükön Muriellel, aki hozza a szokásos formáját. 
Ebben a részben ismét kiemelkedően  jó mellékszereplő Roy, aki személyes kedvencem, imádni valóan próbálja magát önző, magányos farkasként beállítani, közben arany szíve van, végre egyre jobban megnyílik. A szerző is szeretheti, mert izgalmas irányba terelgeti a karakterét, főleg a végén, lesz itt jó kis meglepetés ezen a szálon. Szeretnék még róla hallani a sorozat következő könyvében is, amely Marie regénye lesz, de nyilván kapunk cameokat a korábbi szereplőkkel is. De visszatérve a Forever Wild-hoz, rendesen felkavarta az érzelmeimet, volt sírás, nevetés, izgalom, erotika, és karácsonyi hangulat a javából. Jonah nagyon makacs tud lenni, ahogy Calla is túlzásba tud esni féltékenység terén, de ha két ember úgy szereti egymást, mint ők, ha rájönnek a hibáikra és túl tudják magukat tenni ezen, akkor nem lehet gond. Szívmelengető az utolsó fejezet, és nagyon is el tudom képzelni, hogy amit Calla eltervezett, az a következő kötetbe valami módon belekerül és a részesei lehetünk, hogy újra tócsává olvadhassunk. Összességében csakis azt mondhatom, vétek lenne kihagyni ezt a jutalomfalatot, aki szerette az előző részeket, az természetesen ezt is imádni fogja. Lehetne itt blablázni a család és a barátok fontosságáról, de inkább csak annyit mondok, ez Egyszerűen Tökéletes. És kedves kiadó, nagyon várjuk a harmadik részt!  Marie sztorija is érdekel, főleg ha elképzelek mellé egy Jonah-hoz némiképp hasonló morcos karaktert, akivel hosszas veszekedés után majd összejönnek. Ja és lesz még benne kutya is, sok-sok husky! Folyt. köv. a Running Wild regénynél.  
Képek: Pinterest
 
Borító: Eredeti, és még mindig nem értem a hajszínt. Nem hiszitek el, a Running Wild borítóján Marie végre szőke lesz.
 
Kedvenc karakter Mindenki

Szárnyalás: Amikor Björn lejön a lépcsőn, én akkorát nevettem....

Mélyrepülés:  -

Érzelmi mérce: Szexi jelenetekből ismét nincs hiány, persze mértékkel, mégiscsak tele a ház.

Értékelés: 

 
Nyereményjáték
 
Olvassátok el a regény beleolvasóját, és a feltett kérdésekre adott válaszokat írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 
KÉRDÉS: Hány éve találkozott Jonah az édesanyjával személyesen? 
 
Állomások
12.03. Kelly és Lupi olvas
12.06. Dreamworld - idézetek
12.09. Csak olvass!
 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók