KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. március 31., vasárnap

Márciusi összegzés

Gyorsan elrepült a március, ezzel az első negyedév is lezárult. A hónapot az Újra meg újra nyitotta Lynn Pantiertől, nagyon vártam a regényt, idén ez volt nekem az első jelenkori tini romantikus komédia, persze egy kis komolysággal vegyítve. Szerencsére hozta is a remek szórakozást, megkapta az ötöst, csak szólok, hogy a szerző weboldalán ehhez a könyvhöz is tartozik kiegészítő szemszög és kimaradt jelenet. Ezután Ana Huangtól a Twisted Lies következett, mely a Twisted sorozat befejező része. Kevésbé volt meredek az erotikus tartalom, mint az előző részekben, a karakterek és a történet pedig rendben volt, szerettem olvasni Stella és Christian párosáról. Műfajt váltottam a kövi történettel, ugyanis Hana Tooke: Éjféli kalandok regénye következett, ami a félrevezető cím ellenére egy middle grade regény, 10-12 éves korosztálynak szól. Volt ugyan benne egy kisebb megtorpanás, de összességében aranyos regény, arról szól, hogyan találja meg Ema önmagát, na meg barátaival a bűnügy megoldását, mindezt az 1800-as évek végi Prágában. Hangulatos történet, négy pontot kapott. Ezután következett a havi féltégla, Lucy Score: Amit magunk mögött hagyunk 696 oldalas regénye, mely akár a hónap könyve díjat is megkaphatná, nagyon-nagyon szerettem mindenestül. Lucian Rollins az a pasi, aki bőrébe belebújnék, ha választani kellene, melyik főhős lennék az életben is. Áprilisban lesz blogturnéja, majd linkelem később. Természetesen kedvenceléses öt pontot kapott.
Ezután viszont a hónap csalódása ért, ugyanis On Sai Vágymágusok sorozatának első részét vettem a kezembe. Az Álruhában regény sajnos nem az én ízlésem, nagyon sok ponton borzolta az idegeimet, csaknem félbe is hagytam. Van ilyen. Látom Molyon mennyire szeretik, semmi gond nincs ezzel, viszont találtam pár sorstársamat is, szóval én sem vagyok egyedül a kétségeimmel. Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e róla véleményt, végül ide a blogra nem, a Molyra viszont írtam pár mondatot. Egy pontot adtam rá.
A következő olvasmányom a manapság felkapott szerző, Rebecca Yarros egy régebbi sorozatának harmadik része, a Beyond What is Given - Többet érdemelsz. Annak idején a katonai szál miatt kezdtem bele a Tiéd vagyok sorozatba, tetszett is az első két rész. Most új stílusban, új sorozatcímmel jelent meg ez a könyv, szórakoztató volt némi idegesítő aspektussal, végül négy pontra értékeltem, és remélem hamar kijön a maradék két rész. Igazából a húsvéti négy napos ünnep alatt nem akartam még egy könyvet elolvasni, mégis úgy alakult, hogy tologatom a többi fontos dolgomat és inkább haladok a könyvekkel. Áprilisban lesz blogturnés Laura Taylor Namey: A Cuban Girls Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei regény, mely április 16-án jelenik meg a KMK-nál, és hamarosan érkezik a filmfeldolgozás is. Egy kubai származású amerikai lány angliai kalandjairól szól, akit a családja szívbéli és lelki problémák miatt küldte ide, Lila pedig jól megfertőzi a környezetét a kubai kaják iránti szeretettel. Persze a szerelem sem marad el... Korábban azt hittem idősebbek lesznek a szereplők, de totál young adult, a komolyabb fajtából, ja és az olvasás alatt tuti megéhezel, megszomjazol. Jó volt, négyest fog kapni. Így összesen 3124 oldalt olvastam, és 7 könyvet fejeztem be.
7 könyvvel gazdagodtam márciusban, hónap elején érkezett a már említett Amit magunk mögött hagyunk, aztán idén először rendeltem 6 könyvet magamnak, névnapra, húsvétra, vagy csak úgy. Nagyon sok jót hallottam Cora Reilly maffiás könyveiről, így beszereztem hármat: A vágy hatalma, a Becsület és a Kötelék regényeket. A másik három L.J. Shen Bostoni bikák sorozatának három hiányzó darabja, melyből eddig csak a 4. rész volt meg (amit még akciósan vettem korábban).
Az áprilisi tervek képlékenyek, egy biztos, most kerül sorra Paullina Simons: A nyári kert könyve, ez lesz a havi féltégla a maga 880 oldalával. A hónap második felében blogturnés lesz, szerintem elleszek vele minimum 10 napig... Jön még biztosan Amie Kaufman - Meagan Spooner: Their ​Fractured Light – Megtört fényük (Lehullott csillagok 3.) Nagyon kíváncsi vagyok erre a befejezésre, ezt egyéni reciként vállaltam. A többi még nekem is meglepetés lesz! Folyt.köv.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók