KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2017. december 13., szerda

Ashley Carrigan: Ikrek hava

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Ashley Carrigan második regénye az Ikrek hava. Az Árnyjátékoshoz hasonlóan itt is egy gyönyörű, szenvedélyes, karakán hölgy életébe pillanthatsz be: egy veszélyes támadás megváltoztatja az ő és a megmentője életét. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

Könyvmolyképző Kiadó - Rubin pöttyös könyvek 2017.12.15
344 oldal
Goodreads: 5
Besorolás: romantikus, felnőtt

Skylar, a fiatal, menő belsőépítész a barátnőivel töltött görbe este után hazafelé tart, amikor megtámadják. Az életét egy különös csavargó menti meg. Skylar elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépést.
Azonban Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja a segítséget, és mindent megtesz, hogy a lányt elriassza magától. Skylar nem adja fel, és ahogy egyre több időt tölt a férfival, már egyikük sem képes figyelmen kívül hagyni a közöttük felszikrázó szenvedélyt. Ám Jim nem ígér többet néhány forró éjszakánál. Skylar nem elégszik meg a könnyed kalanddal, és amikor megjelenik az életében a jóképű és gáláns Karl, bizakodva veti bele magát a kapcsolatba. De bármennyire is igyekszik elfelejteni Jimet, az nem várt módon bukkan fel újra az életében. Kockáztassa Skylar a szívét, amikor tudja, hogy a férfi végül összetörné?  Vajon Jim sötét múltja örökre közéjük áll, vagy a vad összecsapásaikból mégis fakadhat szenvedélyes szerelem?

Amikor a tehetség utat tör magának... Szinte napra pontosan fél évvel ezelőtt jelent meg Ashley Carrigan előző regénye a Könyvmolyképzőnél: az Árnyjátékosés máris itt az új, a rubin pöttyösök közé sorolt  Ikrek hava. Nem sok magyar szerző mondhatja el magáról, hogy egy éven belül két regény is megjelenik a nevével. Óriási gratula!
Akik rendszeresen olvassák a blogot, tudhatják már, mennyire közel áll az ízlésemhez a szerző stílusa, pedig a zsáneremtől, az ifjúsági regényektől igen messze állnak a regényei. Az eddig általam olvasottak főleg a fantasy regényei voltak, a blogos/magánkiadós korszakból, egytől egyig imádtam ezeket, de a romantikus, finom erotikával fűszerezett történeteit is nagyon szerettem.  Ami biztosan jellemző az írásaira, azok az erős női karakterek, akikben mindig felfedezek valami különleges szenvedélyességet, egyediséget, akikről nagyon szívesen olvasok, és igazán közel kerülnek hozzám. Persze ott vannak a gyönyörű nők mellett a markáns, jóképű pasik is, akik alaposan megdobogtatják a szívemet.
Az Ikrek hava viszont más miatt is különleges helyet kap az olvasmányaim között! Az egy dolog, hogy a hősnő egyik legjobb barátnőjét Kellynek hívják, és ez azt hiszem nem véletlen (és köszi Ash), de ami szíven ütött, az Skylar és az apukája közötti kapcsolat. Nem jelenik meg az apa a könyvben, mert már meghalt, de visszaemlékezik rá többször, és mintha magamat éreztem volna Sky helyében. Az én apám is katonatiszt, ezredesként ment nyugdíjba, ma is aránylag jó egészségnek örvend. Ashley nagyon szépen megragadta azt az érzést, amit egy katonatiszt gyereke érez az élete folyamán. Legalábbis én ezt éreztem: a pontosság, a becsület, az őszinteség, a rend fontosságát és a tisztelet megadását mindenekelőtt az arra érdemeseknek. Tiszta játszma, ez lehetne a mottónk, de azt is őszintén meg kell vallanom, hogy egy állandó megfeleléskényszer is párosul ezekhez a fennkölt szavakhoz. Ashley  betalált a lelkembe ezzel a karakterrel, és dupla átéléssel olvastam a történetet.
A fülszövegből tehát kiderül, hogy egy utcai rablótámadás áldozata lesz Skylar, aki hiába az évekkel korábbi katonai alapképzés, a két fegyveres támadóval szemben alulmarad. Az utolsó pillanatban érkezik egy férfi, akinek sikerül megmentenie, így összeverve ugyan, de élve megússza a történteket. Később szeretné meghálálni a segítséget, de a férfi nem kér belőle, inkább azt kéri, hagyja őt békén. Kiderül, hogy háborús veterán, aki komoly fizikai és lelki sérülésekkel érkezett haza, nem találja a helyét, pedig orvosként teljesített szolgálatot. Sky-t nem lehet lerázni, és eléri amit akar, a kapcsolatai révén munkát talál neki és az örökségét is segít rendezni. Közben Sky életébe egy másik pasi lép be, az egyik új ügyfele, Karl, a gazdag üzletember. Belsőépítészeti munkái révén kerülnek kapcsolatba és Karl hevesen udvarolni kezd neki. Ugyanakkor Sky és Jim között pattognak a szikrák, akárhányszor találkoznak, ami egyre gyakoribb, ugyanis Jim háza is felújításra kerül. Skynak választania kell, Karl ugyan a tenyerén hordozná, de neki Jim kúszik a gondolataiba, aki érzelmekről hallani sem akar...
Akármennyire szerelmi háromszögnek látszik, valójában nem az, nincs megcsalás és semmi drámába hajló kakaskodás. Felnőttek a szereplők, túl az első mindent elsöprő szerelmen, és túl kisebb nagyobb csalódásokon, váláson. Sky karakterét megint csak dicsérni tudom, mármint abból a szempontból, hogy számomra hitelessé vált a karaktere a kiforrott véleményétől: nem kockáztatja az érzéseit, nem akar olyan kapcsolatba belemenni, ahol csak ő ad, és nem várhat viszonzást. A döntéseknek súlya van, és a következményeket viselni kell. Vannak nők, akik "ki/átélvezik" az életet és végül egyedül maradnak, mert hosszú távra nem kellenek egy pasinak sem és vannak olyanok, akik viszonzatlan érzelmek nélkül nem tudnak belemerülni egy kapcsolatba, mert tudják, hogy ők sérülnek a végén. Sky az utóbbiba tartozik és mélyen megértem. Tetszett Skyban az is, hogy biztos lábbal áll a földön, kialakított egzisztenciával, magabiztos tudással a fejében. Ó, az a dög járgánya, imádtam!
Na de térjünk rá Jimre, mert hát őt az első pillanattól egy bizonyos pasinak képzeltem el, és nagyon drukkoltam neki, hogy révbe érjen, ne vesszen el a süllyesztőben. Megvannak az ő múltjának titkai, és minden egyes mozzanatára meg van a magyarázat. Csodáltam az átalakulását és ezt Skynak köszönhette elsősorban. Később pedig saját magának. Egy kicsit gyilkos dolog volt hazavinni Sky-t a szüleihez, majd meglátjátok miért, akkor elgondolkodtam egy taslin. Aztán később el is lehet felejteni neki ezt a bakit.
Egy alapjában véve romantikus történetről van szó, finom erotikával átszőve, az én ízlésemnek teljesen megfelelő mértékben. Abszolút nem számítottam arra, hogy keveredik a sztoriba egy misztikus szál is. Jim házához kapcsolódik a dolog, és némi borzongást kiváltott belőlem (nem vészes), de abszolút élveztem, és aláírom, hogy vannak olyan személyek, akik fogékonyak a nem e-világi élményekre.
Romantikus női regény révén, természetesen nem hiányoznak a forró jelenetek sem, amik pont annyira szexi, ami a jó ízlés határain belül marad, mélyebb grafikus leírásoktól mentesen. Mindkét fickót szívesen  vállon veregetném élőben is, szép teljesítményt nyújtottak...
Ha már a zodiákus ott virít a borítón, akár szóba is hozhatom, tudom, hogy Ashley is Ikrek, nem véletlen a cím és a főszereplők Ikrek jegye. Én viszont Szűz vagyok, Szűz aszcendenssel, csoda, hogy imádom a rendet és másokat kritizálni? Nos, az Ikrek havában nem találtam hibát. Olvasd el, kellemes időtöltésben lesz részed, fordulatos, romantikus történetet kapsz, barátságról, érzelmekről, szerelemről. A kiadótól várom az újabb Ashley Carrigan könyvet!

Borító: Nagyon jól sikerült!
 
Kedvenc karakter: Sky, Kelly (muhaha), Jim

Szárnyalás: Természetesen a kirándulás a Tahoe-tóhoz.

Mélyrepülés: -

Érzéki mérce:   Jó kis pulzusemelő jeleneteket kaptam, megfelelő mértékben és stílusban.

Értékelés:



Játék:

Fantasztikus helyszíneken játszódik a regény, a játékunk is ehhez kapcsolódik. Keress rá a földrajzi koordináták alapján, merre is járt Skylar? Segítségül adunk 1-1 képet a hangulat kedvéért. A megfejtést írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Koordináták: é. sz. 20° 48′, ny. h. 156° 20′

a Rafflecopter giveaway

További állomások:

12.13 Kelly és Lupi olvas
12.15 Betonka szerint a világ
12.20 Lizzyke olvasó kuckója
12.22 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók