KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2022. december 1., csütörtök

Adventi blogturné - 2022 - Kelly


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk!
December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. S ha mindez nem lenne még elegendő, akkor megsúgjuk: instagram oldalunkra is érdemes lesz felnézni.
Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.
 
Karácsonyi Blogturné BOOKTAG
 
1) Mikulás - Melyik a szívednek legkedvesebb karácsonyi történet? Nagyon friss élményem Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra című regénye, csak ajánlani tudom! Egyébként nem sok kimondottan karácsonyi történetet olvastam eddig, de mindig örülök, ha egy regény tartalmaz karácsonyi jeleneteket, annyi különböző szokást meg lehet így ismerni, és ötletszerzésre is kiváló.
 
2) Grincs - A kedvenc morally grey karaktered. Yessss, ki más lehetne a kedvencem, mint a Szívek Hercege, Jacks! Imádom, abszolút megérdemli a címet. Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív regényében megtalálod! És természetesen a Caraval sorozatban is meghatározó szereplő.
 
3) Hógolyócsata - Ki az a három karakter, akit szívesen beválogatnál a csapatodba egy ádáz hógolyócsata esetén? Természetesen a Poppy-Casteel-Kieran hármast választanám a Vér és hamu sorozatból. Imádtam, hogy a Könyvmolyképző két részt is megjelentetett a sorozatból az idén, függővé váltam, alig várom a folytatásokat.
 
4) Fagyöngy - A kedvenc könyves párosod: Na jó ez gyilkosan nehéz kérdés, de mivel a későbbiekben is szóba kerülnek, visszanyúlok egészen réges régre, a nyerő párosom most legyen  Travis és Abby a Beautiful Disaster-ből, ami a Maxim Kiadónál jelent meg 2012-ben, remélhetőleg jövőre kap egy új filmes borítós kiadást, mindenképpen beszerzem majd.
 
5) Szaloncukor - Milyen süteménnyel kínálnád meg a hozzád látogató kedvenc karaktered? Vannak saját karácsonyi specialitásaim, például a diós linzer, különféle kiszúrókkal készítve, fenyőfa, szív, hold, csillag, karácsonyi dekorral díszítve. Szoktam minden évben mézes sütit is sütni, kevés mézzel, de jó sok fűszerrel. Jöjjön érte Alexander A bronzlovasból.
 
6) Levél - Melyik 3 könyvet kérnéd idén a Mikulástól/Jézuskától ajándékba? Juj, hát nagyon várom, hogy karácsonykor olvashassam ezeket: E. Lockhart: A hazudósok családja, Ashley Carrigan: Silver, Laura Thalassa: Rhapsodic - Az Éjszaka Királya
 
7) Mézeskalácsház - Melyik könyves világban élnél szívesen, és pontosan hol laknál? Szeretnék az űrben kalandozni Aurora csapatával, szóval Amie Kaufman, Jay Kristoff Aurora ​Rising: Aurora felemelkedése regénybe szeretnék átmenetileg belecsöppenni, irány az outer space. Csillagász akartam lenni valaha, de tudjátok, ő az a szereplő, aki mindig a Földön marad, így legalább képzeletben eljuthatnék az űrbe.
 
 
Kelly: Itt az idő elkezdeni a hangolódást az ünnepekre. Az adventi turné első állomásán különböző európai karácsonyi vásárok képeiből válogattam, és remélem a képek nézegetése során kedvet kaptok egy-egy külföldi, illetve magyarországi karácsonyi vásár meglátogatásához. Képtelenség felsorolni akár csak néhány város nevét is, hiszen Európában nagy hagyománya van ennek, sok helyen már évszázadok óta tartanak kisebb nagyobb vásárokat. Minden egyes képhez hozzátehetném, hogy csodálatos illatok is szállnak a levegőben, mindenhol fellelhetőek helyi étel és italspecialitások, nem beszélve  az ilyenkor előtérbe kerülő édességek áradatáról. Szinte minden városban az óvárosi részen rendezik az eseményt, régi templomokkal, városházával szegélyezett főtereken, amelyek díszkivilágítást kapva csodálatos látványban részesítik a látogatókat. A turisták imádják felkeresni az adventi vásárokat, komoly bevételeket hoz a városoknak az akár több százezres áradat. Ha egyet mégis kiemelnék az Prága lenne, nagyon tetszik az Óváros közepén felállított vásár.  Utazzatok, ha tehetitek, ha idén nem sikerül, az internet pillanatok alatt képek ezreit varázsolja elétek, amit egy forró csoki vagy forralt bor mellett élmény nézegetni. Ezen a linken még szavazhattok is a legszebb vásárra: https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/


Azon is gondolkodtam, mi az a valami, amit a következő évtől várok, természetesen a friss könyves megjelenéseket nem számolva, mégis valami könyves vonatkozásra gondolva. Nekem a Gyönyörű sorscsapás film lesz ez a valami, aminek már konkrét hazai premier dátuma is van: 2023. április 13. Alig várom, pedig nem egészen így képzeltem a szereplőket, de mivel ez nekem all-time-favorite regény, számomra óriási a várakozás, mindenképpen az elsők között fogok rá jegyet venni. Mivel egyszer régen írtam már Travishez kapcsolódóan egy karácsonyi szösszenetet, úgy gondoltam kicsit leporolom és újra felrakom ide, idézzük fel ezt a nagy szerelmet Travis és Abby között. (Bevallom egy hete beteg vagyok és sem szellemileg sem fizikailag nem vagyok topon, remélem nem kövez meg érte senki.)

Tökéletes ajándék
Bő három hét múlva karácsony, és az előrejelzések szerint hosszan megmarad a vastag hótakaró, ami az utóbbi napokban ellepte a várost. A hőmérséklet is jóval hidegebbre fordult, de a fákon csillogó hó látványa mindenkit boldoggá tesz, az emberek joggal bizakodnak, hogy idén biztos fehér karácsonyuk lesz. A házakat, üzleteket már feldíszítették, mindenhol fényfüzérek villogtak, tengernyi utcai árus kínálta az ünnepre való ajándékokat. Travis elgondolkozva rótta a belvárost, nézegette a kirakatokat és a tavalyi karácsony jutott eszébe, amit valószínűleg sosem fog elfelejteni.
Az apja és a bátyjai már hálaadáskor megtudták, hogy Abby szakított vele. Végignézték, ahogy a sárga földig leissza magát, de nem próbálták leállítani, hiábavaló lett volna bármilyen elterelés. Végül egyikük hazavitte a bérelt lakásába, és minden piát eltüntetve otthagyta a kanapén mély álomba merülve. Nem emlékszik, hogyan élte túl ezeket a heteket, szinte minden nap italba fojtotta bánatát, nem érdekelte az egyetem, a tanulás, csak sodródott az árral. Egyedül a bunyók alkalmával tért magához, ilyenkor levezethette a feszültséget végre, nem is tudta legyőzni senki, a bankszámlája meg szépen gyarapodott. A fenébe is, mennyire hiányzott neki Abby! A nap minden órájának minden percében gyötrődött miatta. Az órákon a lehető legtávolabb ült tőle, a menzán kerülte, időnként megengedett magának egy lopott pillantást, de ez csak olaj volt a tűzre. Elég volt megpillantania a feltűzött haját, máris érezte az illatát, elég volt felfigyelni a feszes farmerjára, máris szűk lett a sajátja, elég volt meghallani egy hangfoszlányt, hogy gondolatban kitekerje bárki hímnemű nyakát, akivel csak szóba állt. Abby volt a mindene, a lelke, a szíve, a legjobb barátja. Hogyan tudna lemondani róla?
De tavaly is eljött a karácsony, hiába kívánta a pokolba a családi vacsorát, ahol előre tudta, hogy sajnálkozó tekintetek fogják körülvenni, mégsem mondhatott nemet apja hívására, hogy együtt töltsék a szentestét. A többiek is úgy alakították a munkájukat, hogy 24-én hazajöjjenek, és még azt is sikerült egyeztetniük, hogy mindenki magára vállal egy-egy fogást a vacsorához, így talán lesz némi ehető is az asztalon. Öt testvér és az apjuk, hatan együtt, mégis magányosan, pedig hálaadáskor még meg voltak győződve arról, hogy Abby fog gondoskodni róluk az ünnepek alatt. Frissen sült sütemény illata lengi be majd a házat, vacsorára marhasült lesz és pulyka, de nem is a kaja a legfontosabb, hanem a női gondoskodás, ami a legjobban hiányzik hosszú évek óta mindegyiküknek.
Nincs mit szépíteni, az a karácsony elég tragikusan zajlott. Örültek egymásnak, persze, de ott lógott a levegőben Abby hiánya. Travis érezte, hogy nagy ívben próbálják a testvérei kerülni a témát, bármit felhoztak, csak hogy véletlenül se terelődjön Abby-re a szó. Végül feladták az erőlködést, erősen a poharak fenekére nézett a társaság, aztán éjszakába nyúlóan pókereztek. Travis rettegett a pillanattól, hogy be kell lépnie abba a szobába, ahol utoljára együtt voltak, és bele kell feküdnie abba az ágyba, ahol utoljára szeretkeztek. Nem is tudta megtenni, a fürdőkádban aludt.
– Most másként lesz – gondolta Travis és megállt egy fényes, csillogó üzlet előtt. Állítsd össze magad az ajándékod! – hirdette a kirakat, és Travis fejében végre testet öltött a tökéletes ajándék képe.
– Miben segíthetek? – kérdezte a fiatal eladólány, aki azonnal felvette a különleges vevőknek tartogatott, széles mosolyát.
– Egy karkötőt szeretnék összeállítani a feleségemnek. – válaszolta Travis, aztán magában elnevette magát, látva a lány mosolyának látványos lekonyulását.
Kirakta elé a készletet, és öt perc múlva már a birtokába is került a legcsodásabb ajándéknak, amit csak Abby karácsonyra kaphat. A szép ezüst karkötőre különböző csüngő bigyókat lehetett választani, állítólag ez most nagyon nagy divat. Travis mindent megtalált, amire szüksége volt, egy pirinyó galamb, egy pillangó, egy szív alakú medál, egy kiskutya, egy A és egy T betű, és választott még egy igazgyöngyöt is.
– Tökéletes, akárcsak a feleségem.


Nyereményjáték:
Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami irányulhat az ünnepre és annak fontos “kellékeire”, kapcsolódhat az adott poszthoz, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből hat ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek.
Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

KÉRDÉS:  Melyik karácsonyi vásárra látogatnál el?

Állomások:
12/01 Kelly és Lupi olvas - Karácsonyi vásárok
12/02 Booktastic Boglinc - Playlist
12/03 Dreamworld - Programajánló
12/04 Betonka szerint a világ… - Karácsonyi könyvek
12/05 Veronika's Reader Feeder - Babaróka karácsonya
12/06 Csak olvass - Karácsonyi történet
12/07 Olvasónapló - Képeslapok
12/08 Fanni’s Library - Szívmelengető könyvek
12/09 Spirit Bliss Sárga könyves út - Rajzok és fanartok
12/10 Olvasónapló - Filmajánló
12/11 Utószó - Sütemény recept
12/12 Readinspo - Booktag
12/13 Csak olvass! - Könyvjelzők
12/14 Könyvvilág - Booktag
12/15 Könyv és más - Társasjáték ajánló
12/16 Kelly és Lupi olvas - Puzzlék
12/17 Könyvvilág - Történet
12/18 Csak olvass! - Last minute ajándéktippek
12/19 Veronika’s Reader Feeder - Ünnepi DIY
12/20 Függővég - Videojátékok
12/21 Hagyjatok! Olvasok! - Harry Potter fanfic
12/22 Szaffi polca - Mézeskalács
12/23 Dreamworld - Történet
12/24 Közös karácsonyi meglepetés



1 megjegyzés:

  1. <3 Ó, de várom már a filmet! Tetszett a novella is, eszembe juttatta, mennyire szerettem a Maddox familyt. ^^ Köszönöm!

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók