KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. április 15., szombat

Kerri Maniscalco: Kingdom of the Wicked - Gonoszok királysága (Gonoszok királysága #1)

 


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a TikTokon is közkedvelt Kingdom of Wicked - Gonoszok királysága könyvsorozat első része.
Gyertek és kövessétek a blogturné állomásait és ismerjétek meg jobban ezt a démonian elbűvölő könyvet! Sőt, ha játszotok tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Könyvmolyképző, 2023
440 oldal
Fordította: Szabó Krisztina
Goodreads: 3,94
Besorolás: fantasy

Két nővér. Egy brutális gyilkosság. Egy bosszúhadjárat… És egy mámorító szerelem.

Emilia és az ikertestvére, Vittoria strega – olyan boszorkányok, akik az emberek között élnek, meghúzzák magukat, nehogy felfigyeljenek rájuk és üldözni kezdjék őket. Egyik este Vittoria nem ér oda időben a család híres-neves szicíliai éttermébe. Emilia hamarosan rábukkan szeretett ikertestvére holttestére… amit felfoghatatlan módon megcsonkítottak. Emilia összeroppan, és úgy dönt, bármi áron megkeresi a testvére gyilkosát, hogy bosszút álljon – még akkor is, ha réges-rég tiltott fekete mágiát kell használnia hozzá.

Később Emilia megismerkedik Haraggal, a pokol egyik bűnhercegével, akitől már gyerekkora óta óva intik. Harag azt állítja, hogy Emilia oldalán áll, és megbízást kapott arra, hogy derítse ki, ki gyilkolja a szigeten a nőket. De amikor a Gonoszokról van szó, soha semmi nem az, aminek tűnik…

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Tudom, hogy mekkora hype volt a regény körül TikTokon, de ez engem valahogyan elkerült:). Csupán a borító és a fülszöveg volt az, ami lázba hozott és éreztem úgy, hogy ez nagyon jó kis történet lesz.

A történet Olaszországban, valahol Sziciliában játszódik - a kort nem igazán sikerült beazonosítanom, de mivel egy fantasy regényről van szó, így szerintem ez lényegtelen (nem a mai korban játszódik, az biztos).
Emilia (forrás

A főhősnőnk Emilia, aki az ikernővérével, Vittoriával, a szüleivel és a nagymamájával él együtt és vezet egy éttermet. Ez így nem is annyira különleges, az viszont igen, hogy a két lány és a nagyi - boszorkányok. Természetesen ott és akkor sem szívlelték az emberek őket, így titokban tartják a kilétüket. A nagyi folyamatosan riogatja a lányokat mindenféle ördöggel, meg démonokkal, de a két lány nem igazán veszi komolyan őt, míg egy este Emilia vérben fagyva találja a nővérét. A kezdeti sokk és gyász után úgy dönt, hogy megkeresi a nővére gyilkosát, ehhez pedig mágiát használ - megidéz egy démont, hogy az segítsen neki. Legnagyobb döbbenetére azonban a Pokol egyik hercegét, Haragot sikerül magához szólítania, aki minden, csak nem boldog azért, hogy egy tanulatlan "csitri" parancsolgasson neki. Kissé fura párosunk azonban kénytelen együtt dolgozni, hogy kiderítsék, ki ölte meg Vittoriat. Időközben kiderül, hogy Emilia nővére csak egy volt a sok, ugyanolyan módon meggyilkolt fiatal lány közül, így a nyomozás már nemcsak egy szeretett személy megbosszulása lesz, hanem annál sokkal több: ki kell deríteni, hogy egy őrült boszorkányvadász, esetleg egy vérszomjas démon vagy valami más tizedeli a boszorkány lányokat.

Hát akárki akármit is mond, ez egy nagyon jó kis történet lett. Az eleje picit lassan indul be, ott szerintem többen el fogják veszíteni a türelmüket, de higgyétek el érdemes kivárni. Az elején élvezni kell azt a rengeteg finom ételt, amit elkészítenek - és amelyek olvasása közben újra és újra megéheztem, sőt megfogadtam, hogy eljutok Sziciliába és végigkóstolom ezeket az ételeket:).
Onnantól, hogy meghal szegény Vittoria és Emilia megidézi a Pokol egyik hercegét, beindul a történet. A nyomozás izgalmas, egy percig nem ül le, mindig kiderül valami újabb és újabb dolog, ami arra késztet minket, hogy le ne tegyük a könyvet, mert a végeredményre mi is kíváncsiak leszünk.

Harag herceg (forrás)
A szereplők közül imádtam Emiliát és Harag herceget. Emilia egy nagyon impulzív, előbb cselekszem, aztán gondolkodok főhősnő, ebből a szempontból sok közöst találtam bennünk:). Mellette melegszívű, érző és bátor lélek, aki nem átall olyan dolgokat is véghezvinni, amelyeket mi, földi halandók biztosan nem mernénk megtenni.
És persze a "párja", Harag herceg. Ő a jóképű "rosszfiú", aki egy történetből sem hiányozhat. A szerző olyan tökéletesre alkotta meg, hogy ha ennél tökéletesebb, akkor már egy Dávid-szobor és nem egy élőlény. Eleinte kellően arrogáns, tisztában van azzal, hogy ő kicsoda és hogy Emilia mennyire egy kis senki hozzáképest, de aztán ahogy jobban megismeri a lányt, meglágyul a szíve. Ezek ketten pedig - főleg eleinte - egy rettentő szórakoztató páros, régen olvastam ennyire jó szócsörtéket! Szinte minden párbeszédüket ki lehetne másolni, annyira szórakoztató. Később persze az ellentétek vonzzák egymást alapon több is kezd alakulni köztük, kapunk jó pár forró jelenetet, egy idő után már én könyörögtem, hogy történjen is köztük valami :D.
Amit viszont nem sikerült az írónőnek átvinnie, az az ikerlányos szál. Emilia folyamatosan hangoztatja (miután már ugye elhunyt a testvére), hogy mennyire, de mennyire együtt gondolkodtak, éltek, csináltak mindent, hiszen ikertestvérek voltak. A történet elején azonban ez számomra egyáltalán nem látszik, semmi "ikreset" nem éreztem kettőjük között.

A nyomozós szál viszont... úristen.. amennyi mindent megtudtam a démokokról, a Pokol hercegeiről (akik közül párat meg is ismerhettünk), a "hogyan kössünk alkut egy démonnal, hogy életben maradjunk" témáról, hogy már szakértőnek érzem magam. Ez még mindig egy rettentő félelmetes, de izgalmas világ, ahol minden kimondott szónak ereje van, tudni kell kérdezni, válaszolni, hogy az ember fia / lánya túléljen egy ilyen találkozást. Emilia ezt az akadályt nagyon ügyesen vette, imádtam, ahogy néha átverte ezeket a nagyhatalmú hercegeket.

És a történet vége? Valahol sejtettem, hogy ez lesz a befejezés, de ettől függetlenül számomra olyan függővége lett, hogy azonnal akarom a második részt - ha tegnap óta itt lenne nálam, az is késő lenne!

Összességében IMÁDTAM ezt a történetet, amit szívből ajánlok minden boszorkány / démon és különleges világot imádó olvasónak. Izgalmas nyomozás, naaagyyyyon dögös férfi főhős, szerethető, belevaló főhősnő, kell ennél több?

Borító: 
Nem tudok vele betelni, annyira tetszik! Rémisztő, figyelemfelkeltő, gyönyörű!

Kedvenc karakter: Emilia, Harag herceg

Szárnyalás: az a rengeteg recept, amelyek olvasása után folyamatosan éhes voltam

Mélyrepülés: -

Érzelmi mérce: vannak benne forró(bb) jelenetek, de egyelőre itt még annyit minden történik, hogy ez valahogy mindig az utolsó helyre kerül:)

Értékelés: 


Ha megtetszett, ITT megrendelheted!


Nyereményjáték:
A gonoszok királyságában a pokol hét hercege uralkodik, ebből néhányan a könyvben is nagyobb szerepet kapnak. A játékban nincs más dolgotok, mint név alapján kitalálni az adott herceg mit ural.
Segítségként, a Fények lámpásának osztályozása szerinti nevekhez tartozó megfejtést kérjük.
Minden állomáson másik nevet találtok és a Rafflecopter dobozban, a megfelelő állomáshoz be kell írni melyik bűnnel kísért az adott démon.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

Mivel kísérti az embereket Asmodeus?


A blogturné további állomásai:
Április 13 - Insane Life
Április 15 - Kelly és Lupi Olvas
Április 17 - Sorok Között
Április 19 - Kelly és Lupi Olvas - extra állomás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók