KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2023. április 11., kedd

Kristi Ann Hunter: Hibátlan külső (A Hawthorne-ház #2)

 


Tartsatok velünk A Hawthorne-házba, ahol megismerkedhettek a vénlánysághoz közelítő Lady ​Miranda Hawthorne-nal és az első báli szezonját kezdő Lady Georgina Hawthorne-nal. Kristi Ann Hunter történelmi romantikusai arra csábították bloggereinket, hogy egy hosszú turnéra vigyék a sorozat első és második részét. Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén egy nyertest sorsolunk, aki eldöntheti, hogy az Előkelő ​álarcosbál vagy a Hibátlan ​külső című részt szeretné megnyerni!

Könyvmolyképző, 2022
432 oldal
Fordította: Roehnelt Zsuzsanna Lilla
Goodreads: 4,10
Besorolás: történelmi romantikus

Vajon az első londoni bálján magára vonhatja egy herceg figyelmét?

Lady Georgina Hawthorne fáradhatatlanul dolgozott rajta, hogy első báli szezonjában biztosítsa magának az Összehasonlíthatatlan szerepét. Elég lesz ez a hódításhoz?

Colin McCrae bővelkedik pénzben és üzleti kapcsolatokban, a vérvonala azonban távolról sem kifogástalan, így mindenhová meghívást kap, de a társaság sehol sem fogadja be.
Amikor először találkozik a divatos lady Georginával, idegesíti, hogy vonzódik a nőhöz, akit csupán a külsőségek és a rang érdekel.

Colin azonban nem tudja, hogy Georgina kétségbeesett társaságbeli próbálkozásainak hajtóereje egy szégyenteljes titok.

A Colin McCrae-vel való kapcsolat nem szerepel Georgina tervei között, ám amikor útjaik újra és újra keresztezik egymást, mindkettejüknek el kell döntenie, az álmaik megvalósulása ér-e annyit, amennyi áldozatot hoznának érte.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

Őszinte leszek, amennyire imádtam az első részt, olyanannyira kétségekkel álltam neki a másodiknak. Lady Mirandát kedveltem nagyon, a talpraesettségét és a bátorságát. A húgát, Lady Georginát, viszont nagyon nem. Egy rettentően a külsőségekre és a címekre adó, felszínes fiatal lányt ismerhettünk meg, így inkább a kíváncsiságom vezetett ahhoz, hogy elolvassam, miszerint ki lesz az, aki képes lesz letörni a hölgy "szarvát" és megfelelni minden igényének.

A történet maga jóval hamarabb indult, mint ahogy az előző rész kezdődött, a gyermek Georginát ismerhettük meg, akit rettentően érdekelt, minden, amit az édesanyja csinált és már itt próbált beletanulni abba, amire majd szüksége lesz feleségként.

Aztán megismerhettük a már fiatal felnőtt Georginát, akinek semmilyen más célja nincs, mintsem megszerezni London legjobb partiját, a FÉRFIT, aki rangjával és pénzügyi hátterével megad mindent a lánynak, de főleg a védelmet. Miért is kell védelem egy ilyen nemesi származású, gazdag hölgynek?
Mert Georgina diszlexiás. Ami manapság már nem nagy probléma, viszont abban a korban a legkisebb "hiba" is a végletekig lerontotta a hölgyek / urak házasodási esélyeit és később pedig a társaság is nagyon hamar kiközösítette maguk közül azt, aki más volt, mint ők. Persze erről a hibáról Georginán kívül csak a szobalánya Harriett tud, aki a szobalányság mellett Georgina legjobb barátnője és cinkostársa, hiszen a két lány együtt nőtt fel, Harriett pedig átsegítette az úrnőjét minden akadályon, ami az írással és olvasással függött össze.

És persze ott van Colin, a regényünk férfi főhőse. Ő egy skót kereskedő fia, aki egy családi viszályt követően Londonban (és a világ más részein) próbál szerencsét. Ő az a kereskedő, aki amihez nyúl, az arannyá válik, így bár rangja nincs, de a vagyona jelentős. Sajnos abban az időben egy rangos, de szegény férfi hamarabb talált magának megfelelő menyasszonyt, mint egy gazdag, de rang nélküli, így Colin jobb híján csak megfigyelője a nagy társasági életnek.

Szinte sorsszerű, hogy Georgina és Colin összefutnak és bár a férfinek tetszik a lány, de a stílusa mérhetetlenül elriasztja - ahogy minket olvasókat is:). Georgina pedig - bár beismeri, hogy jóképű a férfi, de mivel rangja nincs, így eleinte egy percet sem pazarol rá, hiszen neki nagyobb céljai vannak.
Természetesen a szerzőnk, Kristi nem hagyja, hogy ezek ketten ne legyenek egy pár, sok buktató, félreértés, sértődés és közös kaland után találnak egymásra a fiatalok.

Érdekes volt számomra, hogy a szereplőkkel kapcsolatban fordítottságot éreztem az első részhez képest. Ott Ryland volt az, aki nekem inkább semleges volt, mint kedvelhető férfikarakter - bár az is biztos, hogy a számomra érdektelen kémkedés is sokat rontott rajta. Viszont kedveltem Mirandát - a már fentebb is említett tulajdonságai miatt.
Itt viszont fordult a kocka. A szerző egy rettentően kedvelhető, okos, értelmes, jószándékú, sármos karakterként alkotta meg Colint, akit már az első pár oldal után kedveltem. És akkor ott volt Georgina. Igen, ott volt. És ott volt.. és ott volt.. és nehezen tudok róla jókat írni, mert bár voltak jó jelenetei, de engem nem nagyon győzött meg a főhősnőnk. Még akkor sem, amikor a regény végén "megváltozott" és az epilógusban egy teljesen másik Georginát ismerhettünk meg. Ilyen a mesében van, meg az ilyen romantikus regényekben. De kíváncsi lennék rá a valódi életben mondjuk 5 év múlva. :)

Viszont érdekes volt rajta keresztül megismerni egy nemesi származású "átlag" - értem ez alatt, hogy nem akarja a világot megváltani, nincsenek nagyratörő tervei, "csak" egy jó partit keres - fiatal lány gondolatait és belső vívódásait. Mi mindenre kellett akkoriban odafigyelni, öltözködés, viselkedés, beszéd, etikett - hiába tűnik nekünk mindez egyszerűenk, maradjunk annyiban, hogy sokunk elvérezne ezen az akadályon:). Mennyi tervezés, készülődés előzte meg a nagy bemutatkozást a társaságban és mennyi minden befolyásolhatta, hogy miként ítélte meg őket a társaság és milyen fiatalemberek álltak velük szóba ezek után. Érdekesnek, de sokszor rémísztőnek tűnik ez a világ.

Összességében nem volt rossz ez a regény sem, Georginán jól tudtam mérgelődni és Colint meg kellőképpen tudtam imádni :). Aki az első részt olvasta, annak nyugodt szívvel ajánlom, akinek viszont még új a történet, azt megnyugtatom, hogy igazából itt is be tud kapcsolódni, nem függ annyira szorosan az első részhez. 

Borító: Csodaszép, gyönyörű, illik a sorozathoz, imádom

Kedvenc karakter: Colin

Szárnyalás: Colin részei

Mélyrepülés: Lady Georgina viselkedése a történet nagy részében

Érzelmi mérce: romantikus, de minden a kor mércéje szerint

Értékelés: 



Ha megtetszett, ITT megrendelheted!

Nyereményjáték:
A Könyvmolyképző kiadó Arany Pöttyös könyvei közt számtalan történelmi romantikus regényre bukkanhatnak a rajongók, így mostani játékunk is ezekhez a könyvekhez kötődik. Minden állomáson szerepel egy női név, és a ti feladatotok kitalálni, hogy mely regényben szerepel a hölgyemény! A könyvek címét a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk beírni.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

Lucy Beresford


a Rafflecopter giveaway

A blogturné további állomásai:
[Blogturné Klub]
Március 21 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Előkelő ​álarcosbál)
Március 25 - Kelly és Lupi olvas (Előkelő ​álarcosbál)
Március 28 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Előkelő ​álarcosbál)
Április 2 - Hagyjatok! Olvasok! (Előkelő ​álarcosbál)
Április 5 - Betonka szerint a világ… (Hibátlan ​külső)
Április 8 - Kelly és Lupi olvas ~ Borítómustra (Hibátlan ​külső)
Április 11 - Kelly és Lupi olvas (Hibátlan ​külső)
Április 14 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvcsináló idézetek (Hibátlan ​külső)
Április 17 - Hagyjatok! Olvasok! (Hibátlan ​külső)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók