KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. január 28., vasárnap

Sarina Bowen: Steadfast - Rendíthetetlen (True North 2.)


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Sarina Bowen: Steadfast - Rendíthetetlen  című regényét, mely a True North sorozat második része. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg ezt a kisvárosi környezetben játszódó tiltott szerelmi történetet! Vajon beteljesülhet-e a börtönből szabadult srác és a helyi rendőrfőnök lánya között újra fellángoló szerelem? Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.
 
Könyvmolyképző Kiadó 2023. Rubin pöttyös
400 oldal
Fordította: Rácz Kata
Goodreads: 4,19
Besorolás: new adult, romantikus, függőség
 
A ​lány az egyetlen, aki valaha szerette – és az egyetlen, aki sosem lehet az övé.
Jude mindent elveszített egy tavaszi napon, amikor autójával egy útszéli almafának hajtott. Egy ember meghalt, és kizárt, hogy valaha helyrehozza, amit tönkretett. Ha tehetné, örökre elkerülné a vermonti Coleburyt. Azonban egy leszokóban lévő kábítószerfüggő exfegyenc nem talál akárhol munkát.
Sophie Haines számára megrendítő élmény újra szembetalálkozni a férfival, aki összetörte a szívét. Hirtelen mindenütt ott van, akármerre fordul. Nehéz nem észrevenni, hogy mennyire megváltozott. A rosszfiúnak, aki egykor szerette őt, nem volt izmos felkarja és napcsókolta hajfürtjei. És sosem jelentkezett volna önkéntesnek a templom konyháján.
Sophie tudja, hogy őrültség egy olyan ember után vágyakozni, aki az összes, fájó szívvel írt levelét visszaküldte olvasatlanul a börtönből. Ám a fiú pillantásai az irányába minden ellenállását megrendítik.
Senki nem akarja, hogy Sophie és Jude újra együtt legyen, legkevésbé Sophie rendőrfőnök apja. Viszont Colebury egy kisváros.
És a tiltott szerelemnek saját szabályai vannak.
 
Amikor elolvastam a regény fülszövegét, azonnal elcsábított a tiltott szerelem trope, és mivel a polcomon csücsült a sorozat első része is, gondoltam én ebbe most soron kívül belevágok. Tulajdonképpen olvasható önállóan is a regény, mégis utólag nagyon örülök, hogy először elolvastam a Bittersweet - Keserédes-t, egyrészt kaptam egy nagyon szerethető gasztroregényt, rengeteg érdekes karakterrel, másrészt már ott felkeltette Jude az érdeklődésemet. Griffin, a Bittersweet főhőse ugyanis alkalmazta a három év börtön után szabadult srácot a Shipley farmon, idénymunkásként. Jude-nak a néhány hét elvonó után még szüksége volt pár hónapra egy olyan biztonságos helyen, ahol nincs elérhető közelségben drogozási lehetőség. Tudta nagyon jól, ha visszamegy az apjához Coleburybe, a kisvárosban pontosan ismeri azokat a helyeket, ahol könnyűszerrel kábítószerekhez juthat, ezzel pedig visszakerül a pokolba. 
Jude azért kapott három év börtönt, mert bedrogozva felcsavarodott az autójával egy fára és a balesetben meghalt a mellette ülő utas, aki nem más volt, mint a helyi rendőrfőnök egyetlen fia. És itt még nincs vége, hiszen a balesetet megelőzően hónapok óta egy párt alkottak a rendőrfőnök lányával, Sophie-val. A kapcsolatot eleve rossz szemmel nézte a lány családja, a baleset után meg egyenesen gyilkosként kezelték. A lány hiába próbálkozott, Jude elérhetetlenné vált, a leveleit olvasatlanul visszaküldte a börtönből és senki sem látogathatta. 
A regény ott kezdődik időben, ahol kb. az első rész véget ért, novemberre elfogyott az idénymunka a farmon, így Jude elindult a viharvert autójával a kisváros felé. Az apja alkoholista, azóta iszik, amióta a felesége elhagyta, szóval Jude örül, hogy nem az alkohollal teli házban kap helyet, elégedett azzal, hogy a garázs feletti lakást elfoglalhatja, és dolgozhat is a műhelyben, amit jelenleg az apja egyedül tart fenn. A srác úgy tudja, Sophie évek óta New Yorkban tanul, a Julliard volt az álma, hiába érez iránta még mindig valamit mélyen a szívében, nem számít rá, hogy valaha is láthatja még. 
Én ezt a történetet az első mondattól az utolsóig imádtam. A váltott szemszög miatt mindkettejük fejébe beleláttam, közel kerültek hozzám, nagyon megszerettem a karaktereket. Olvastam már a szerzőtől, és jó írónak tartom az olvasottak alapján, de most új szintre emelkedett. Gyönyörűen írta meg ezt a regény, fontos mondatokkal, szívhez szólóan, mély érzelmeket közvetítve. Sophie egy erős lány, minden erejével próbálja egyben tartani a családját, ahol az apja csak a munkájának él, és elvárja, hogy a lány az ő elképzelései szerint élje az életét, az anyja meg gyakorlatilag csak a tv-t bámulja a baleset óta. Sophie most végez a fősulin és a gyakorlati helyén várja a véglegesítését, szociális segítőként. A randizás nem igazán érdekli, hiába van oda érte a munkatársa, ő nem az igazi, ő nem Jude, aki összetörte a szívét, lelkét, mégsem tudja elfelejteni. Mondanom sem kell, minden megváltozik, amikor újra találkoznak és többé nem tudnak távol maradni egymástól. 
Jude fejezetei mindig az aktuális sóvárgásmérőjével kezdődnek, amit számokkal értékel 0-10-ig. Nem sok drogos könyvet olvastam eddig, de Ellen Hopkins: Crank-jét igen, és azzal összevetve nem mondhatom, hogy Jude esete extrém meredek lenne. Sokat szenved, és különböző fordulatok miatt újra megjárja a poklot, mégis azt mondom, akit a drogos téma riasztana el a könyvtől, ne hagyja ki. Persze nem akarom kisebbíteni a harcát, teljesen magával ragadott a függőség elleni küzdelme, de nem hat visszataszítóként összességében. Becsültem benne, hogy eljárt a gyűlésekre, a templomi jótékonysági ételkészítésben/osztásban is rendszeresen részt vett. Jude egyébként más aspektusból is nagyon mélyen van lelkileg, emészti magát, hogy nem érdemli meg Sophie-t, sosem fogja alkalmazni senki a priusza miatt, erre nem építhet jövőt, nem méltó a lányra, ez egy folyton visszatérő gondolatmenet. Sophie fejezetei pedig azzal indulnak, hogy az érzései alapján éppen milyen dalt játszik a belső DJ-je. Nagyon szerettem olvasni azt a folyamatot, ahogy ez a lány újra "feléled", az érzései sosem múltak el Jude iránt, és most elég egy találkozás hozzá, hogy újra fellángoljon. Olyan tiszta és édes ez a szerelem, teljesen odavoltam tőlük. A szerző persze adagolta a horgokat, az információmorzsákat, hogy az olvasó kombinálhasson, mi is történt valójában a baleset előtt és után, mert semmi sem az, aminek látszik, és bekövetkezik pár fordulat ebben az ügyben. Sophie nem adta fel a nyomozást, örülök, hogy hallgatott a megérzéseire.
Mivel Jude hetente visszalátogat a farmra a csütörtöki vacsorák alkalmával, többször is találkozhattam Shipley-ékkel, ezek általában vicces pillanatok voltak, oldotta a hangulatot, nagyon jó volt róluk is hallani, és később a legjelentősebb konfliktusnál is felbukkan a segítség a részükről, így ez a kapcsolat innentől a jólelkűségből valódi barátsággá alakul, ami szívet melengető része a regénynek.
A romantika megvett magának, és ezt nem csak a jelen bujkálós, izgalmas és nagyon szexi jelenetei érték el, hanem a megannyi visszaemlékezős pillanat is, ami a középiskolás éveket idézte fel. Jude pontosan olyan srác volt, amit csak egy lány álmodhat, betartott minden íratlan szabályt, már ami a kapcsolatukat illeti, most nem a drogokról beszélek. Nagy becsben tartotta Sophie-t, hiszen ő volt a legjobb az életében, aki igazán szerette. Nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára ehhez fogható második esély románcot, legszívesebben máris újrakezdeném. Ha jobban belegondolok, a második esély itt nem csupán a szerelemre vonatkozik, ők a boldog életre kaptak mindketten második esélyt, hiszen amíg külön voltak, messze elkerülte őket a boldogság érzése, azt csakis egymás oldalán találták meg. Noha a legnagyobb hatást a romantikus szál tette rám, nem szeretném említés nélkül hagyni, hogy mennyi érzelmet váltott ki Jude tisztává válásának útja, és minden ami ezzel járt. Sophie részéről a gyászfeldolgozás, a család összetartásának a kérdése szintén jelentős téma volt.
Szívből ajánlom a regényt, és alig várom, hogy újabb részek jelenjenek meg a külföldön már a nyolcadik részénél tartó sorozatból. A soron következő rész Zach könyve (Keepsake) lenne, akit a farmról ismerhetünk. Nálam kívánságlistás lett az összes további résszel együtt!
Képek: Pinterest
 
Borító: Eredeti, illik a történethez, a rózsás tetkó is benne van.
 
Kedvenc karakter Jude, Sophie

Szárnyalás: Az első látogatás a farmra.

Mélyrepülés:  -

Érzéki mérce: Az utóbbi olvasmányaim legjobb második esély története, a visszaemlékezős és a jelenbéli erotikus jelenetek is megkapják az öt csillagos minősítést.

Értékelés: 

 

Nyereményjáték

A regény beleolvasóját érdemes elolvasnotok, így könnyen megválaszolhatjátok minden állomáson a kérdéseinket. A feladat a szokásos, a megoldást írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

KÉRDÉS:  Hol dolgozott Sophie anyukája korábban teljes munkaidőben?
 
További állomások:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók