KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2024. február 1., csütörtök

2024. januári összegzés

Sziasztok! Elhatároztam, hogy idén bevezetem a havi összegzést a blogon, talán a bejegyzések segítségével év végén könnyebb dolgom lesz a legrosszabb, legjobb olvasásélményeket kiválasztani. 
Az első olvasmányom Samantha Shannon: A Narancsfa-kolostor regénye volt a maga 862 oldalával. Már december elején a kezemben volt a könyv, de nagy volt a hajtás, és tudtam, hogy csak január vége felé lesz turné, úgyhogy tudatosan hagytam idénre. Nagy izgalommal kezdtem bele, és megmondom őszintén, majdnem kétszáz oldal kellett, hogy berántson, és ki tudjak igazodni a négy nézőpontos, szövevényes történetben. Kb ekkor vettem észre, hogy a könyv elején található térkép mellett, ami nagy segítség volt, a könyv végén van szereplőjegyzék és szómagyarázatok. Na innen már nyugodtan olvashattam tíz napon keresztül. Ahogy a blogturnés bejegyzésben is írtam, a könyv óriási szerelem lett, imádtam, 5 csillag, és nagy eséllyel a legjobb fantasy is lehet az év végi összegzésben. 
Következett Adrianne Finlay: Cut Off - Játssz a túlélésért regénye, ami szintén tavalyról átjött blogturnés recenzió. A történet nagyon érdekes volt, egy közeli jövőben elképzelhető felvetés, miszerint egy virtuális valóságshow-ban már olyan technika van, hogy a nézők egy eszköz segítségével úgy nézhetik a közvetítést, hogy érzik is, amit a játékosok, mintha ott volnának. A játékba aztán hiba csúszik, és kérdéses lesz, hogy valaha kiszabadulnak-e ebből a világból. A könyvet 3,5 pontra értékeltem, mert végül olyan irányba ment, ami nekem már túl elvont volt, és szerepelt egy erőltetett szerelmi szál.
Úgy éreztem, ezek után valami mély romantikára vágyom, és eszembe jutott, hogy a True North sorozat Sarina Bowentől a polcomon csücsül, és ha tetszik, akkor bevállalhatom a második résszel a turnézást, amit januárra tervezett a klub. Az első rész még négy évvel ezelőtt jelent meg, de csak tavaly szereztem be, amikor kijött a második rész is, amúgy csupa jót hallottam a Bittersweet - Keserédes-ről. Az értékelésnél figyelembe vettem, hogy bár nagyon tetszett a regény, és tele volt élvezetes gasztro cuccokkal, nekem az érzelmi része nem volt tökéletes, de egy kellemes 4 pontos olvasásnak megfelelt. 
Következett rögtön a sorozat második része, a Steadfast - Rendíthetetlen, amitől elájultam, imádtam, volt itt tiltott szerelem, második esély trope, nálam nagyon betalált ez a kombináció. Fő mondanivaló volt még a függőségből való gyógyulás, a szerelmi szállal együtt egy nagyon emlékezetes, 5 pontos olvasmány lett. 
A hónap végére következett egy újabb blogturnés olvasmány, Sabrina Jeffries Hercegi kör sorozatának harmadik része, A herceg hitvese. Gyorsan olvasható a történet, egy kémiában jártas hölgy és Thornstock hercege közötti vonzalom boncolgatása történik a kilenc évvel ezelőtti időkből és természetesen a jelenben. Képzeljétek, végig azt hittem ez a befejező rész, és vártam, hogy kiderüljön a gyilkos személye, aki megölhette esetleg az anyahercegnő férjeit, erre elfogytak az oldalak, és folyt.köv. a negyedik részben. Február elején lesz ebből blogturné, egy szép 4-es csillaggal jutalmaztam. 
Hónap utolsó két napján kb a feléig jutottam Agatha Christie novellagyűjteményében. Az Adventi krimik kellemes kikapcsolódás, imádom a történeteit, legyen regény vagy rövid novella. 
Összesen 2424 oldalt olvastam januárban. Két kiemelkedő és három elég jó könyvvel azt hiszem jól kezdtem az évet. 
Beszerzéseket tekintve négy könyv került hozzám, a fentebb említett Cut Off a Maximtól, és a Móra Kiadó jóvoltából három recenziós példány a közelgő Szabó Magda vegyes blogturnéra. Az Abigél, a Születésnap és az Álarcosbál mind tizenéves korom olvasmányai, nagyon szerettem őket, meg is voltak a magánkönyvtáramban, de valószínűleg kölcsön/örökbe adtam őket. Nagy élmény lesz így kb negyven év után újraolvasni, februárra tervezem, aztán meglátjuk hogy haladok. Tökéletesen feléleszthetem a Múlt századi kedvenceim bejegyzéssorozatomat ezekkel a könyvekkel. További tervek februárra Ana Huangtól a Twisted Lies - Stella és Christian sztorijával és lehet belekezdek végre Paullina Simons: A nyári kert regényébe, de félek is tőle a 880 oldalas hossza miatt és a tartalom sem háborús, immár az új világban folytatják az életüket Tatjana és Alexander.
Új megjelenések februárban: JÖN! Lynn Painter: Újra meg újra (02.21)  - megkapjuk turnéra, szóval alig várom, a Jobb mint a filmeken engem elvarázsolt tavaly. JÖN! Lucy Score: Amit magunk mögött hagyunk (02.29) - szintén turnés lesz, de ez már márciusban. Mindent félre fogok dobni Lucian és Sloane történetéért!
Folyt.köv. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók