KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. július 6., szerda

2016 féléves zárás: TOP5

A 2016-os év feléhez érkeztünk, a hagyományoknak megfelelően kiválasztjuk az általunk olvasott könyvek közül a legjobbakat, ebben az évben ötöt-ötöt. A helyezések sorrendjét nehéz volt eldönteni, az ide bekerült könyvek csaknem egyformán kimagaslóan tetszettek, és nagy esélyük van bekerülni az év végi Best of 2016 válogatásba.
Lupi 39 könyv közül válogatott, én (Kelly) 35 könyvet olvastam az első hat hónap alatt. Ez kicsit kevesebb, mint az eddigi években, idén valahogy jobban megválogattuk, mit vegyünk a kezünkbe. Lássuk a listát!
Kelly: Abbi írásai könnyedek, jól fogyaszthatóak, szerencsére itthon is kialakult a rajongótábora. Akár konkrétan meg is alakíthatnánk egy ilyen klubot! Ez a regénye számomra messze a legjobb volt, kellően romantikus, nagyon jól építkező szerelmi szállal. Ne felejtsük el, hogy ebből a regényből film is készül! Várom!


5. Louise O'Neill: Örökké a tiéd
Lupi: Az egyik legmegdöbbentőbb, legbrutálisabb, érzelmileg legjobban kiborító disztópia, amit olvastam. Egy történet, ahol a nőket a férfiak kívánságai szerint "tenyésztik", "újratervezik" vagy éppenséggel "leselejtezik". Egy olyan regény, amire tényleg illik a disztópia szó, mert ez egy olyan világot mutat be, ahol még véletlenül sem szeretnék élni.
Kelly: A WOW Kiadóban még nem csalódtam, a Bright Side is a new adult műfaj felső kategóriájába tartozik a minőség tekintetében. A szereplők velem maradnak, semmi kétség...  Nagyon várom Gus történetét, amit remélem még idén megkapunk a kiadótól.



4. Lakatos Levente: Szeress jobban!
Lupi: Egy izgalmas, érzelemdús regény a "Nagy Almában" egy elég megosztó regény folytatásaként egy, a könyves világot még inkább megosztó szerzőtől. Én továbbra is ragaszkodom hozzá, hogy Levente nagyon jól ír, ezt már több regényével is bebizonyította nekem. És aki el tudja érni nálam azt, hogy a regényben szereplő meleg párnak jobban szurkoljak, mint a hetero párnak, az valamit nagyon tud:).
 
Kelly: Örömmel figyelem, hogy a magyar olvasókat is lenyűgözi ez a történet, alig várom a folytatást, amiben már mások lesznek ugyan a főszereplők, de Tarvert ennek ellenére nem fogom csak úgy elfelejteni…


3. Kelly Oram: Cinder és Ella
Lupi: Erről a regényről még nem írtam értékelést - szégyellem magam is érte, de az idei év egyik legszórakoztatóbb regénye volt. Imádtam a Csipkerózsika sztorit modern köntösbe bújtatva, bármikor újraolvasnám, még akkor is, ha éppen olvasási válságban szenvednék. Ez a regény visszahozná a kedvemet, az tuti:).
Kelly: Igazi meglepetés volt számomra ez a regény, annyira más stílusú és tartalmú, mint a  young adult műfajbeli társai, ez egy igazi gyöngyszem.  Tane pedig egy újabb felejthetetlen book boyfriend a tetkóival együtt.



2. Naomi Novik: Rengeteg
Lupi: Úgy látszik idén a mese-feldolgozások nagyon bejöttek nekem:). Egy Szépség és Szörnyeteg típusú regény, egy erdő, ami a velejéig gonosz, egy varázsló, aki kőszívű és egy teljesen hétköznapi lány. Vagy itt semmi sem az, aminek látszik?:)
Imádtam az első sorától az utolsóig:). 
Kelly: Mi más lehetne nálam a nyertes, mint A nyertes átka. Nagy szerelmem ez a sorozat indító regény, amit azonnal folytatni szeretnék, annyira magával ragadott, imádtam minden sorát. Üzenetem a fordítónak:) Kedves Adrienn, légyszi, légyszi,  karácsonyra kérjük a második részt!


1. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Lupi: Egy realista romantikus regény, ami teljesen levett a lábamról. Egy életvidám lány és egy tolókocsiba kényszerült fiú néhol humoros, néhol keserédes, de összességében szívbemarkoló története. A könyv mellett a filmet is kötelezőnek mondanám:).

Következzen a ráadás:
 
Kelly: Az idei legjobb második rész, szerintem jobb volt mint a sorozat első része, ráadásul akkora függővéggel zárult, hogy elárulom, titokban utána néztem egy-két dolognak a befejező rész értékeléseinél a Goodreads-en.

+1 Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Lupi: Ezt a +1 kategóriát én kértem Kellytől, mert ez a regény az, amit bár még nem olvastam el, így értékelés sincs róla, ráadásul egy félig elolvasott regény elviekben nem lehetne kedvenc olvasott könyvem, DE... Ez a könyv magasan eddig a legjobb regény, amit idén olvastam. És igen, ezt úgy is megelőlegezem neki, hogy a történet második fele még hátravan és még lehet benne bármi. De amit eddig olvastam, az már most teljesen lenyűgözött és nem tudom olyan lassan olvasni a könyvet, hogy minél tovább kitartson. :)

Év végén még nehezebb dolgunk lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók