KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2014. június 30., hétfő

FÉLÉVI ZÁRÁS - TOP 10 kedvenc


A 2014-es év feléhez érkeztünk, a hagyományoknak megfelelően kiválasztjuk az általunk olvasott könyvek közül a legjobb 10-et. A helyezések sorrendjét nagyon nehéz volt eldönteni, az ide bekerült könyvek egyformán kimagaslóan tetszettek, és nagy esélyük van bekerülni az év végi válogatásba.
Lupi 50 könyv közül válogatott, én (Kelly) 34 könyvet olvastam hivatalosan az első hat hónap alatt. Itt gyorsan megjegyzem, hogy idén már számon sem tartom, mennyi kéziratot olvastam, illetve mennyibe olvastam bele néhány fejezet erejéig. Sajnos ezekről nem beszélhetek, de annyi kikívánkozik belőlem, hogy három nagyon-nagyon tehetséges írópalántával is összehozott a sors, akiknek nagyon kíváncsi vagyok a további sorsára, ha rajtam múlna, már a szerkesztésnél tartanának, mert gyöngyszemeket alkottak.
Régen volt már nyereményjátékunk! Most rögtön három könyvcsomaggal is készültünk, a poszt végén megtaláljátok a rafflecopter dobozokat. Sok szerencsét!!!

Lupi +1: Az előző rész nem volt kedvenc, még ez sem 100%-s, (nem is kapott, "csak" 4,5 lepkét),de mégis ide sorolom, mert Adrian szemszöge, a régi szereplők "beugrása", a gyilkos függővége miatt kedvenc lett - Richelle Mead: The Fiery Heart regénye.

Kelly +1:  Mivel ez egy novella, így a plusz 1 kategóriában ért célba Jamie McGuire: Gyönyörű esküvője. Jó volt még egyszer találkozni a legnagyobb kedvencemmel, Travis-el.

10. Lupi: Monica Murphy: Second Chance Boyfriend - Második esély pasi. Az első részt is nagyon szerettem, ez pedig egy tökéletes folytatás lett, Drew és Fable története még mindig nagy kedvenc.

10. Kelly: Zakály Viktória: Hanna örök  - Nem gondoltam volna, hogy a Szívritmuszavar után újra a legmélyebben felkavaró sorokat olvashatok Vikitől, de sikerült ismét elvarázsolnia a tehetségével.

9. Lupi: Wendy Higgins: Angyali szövetség. Itt csak egy nevet említek: Kaidan. A történet jóval izgalmasabb, a főszereplők közti kémia pedig még forróbb lett!

9. Kelly: Moira Young: Blood Red Road -  Vérvörös út   Remekül összetett disztópia, nagyon erős hősnővel, minél hamarabb szeretném a folytatást a kezembe kapni.

8. Lupi: Kiera Cass: The One - Az igazi. Kit választ a herceg? Illetve talán kifejezőbb, a "kit választ a
lány?" Egy gyönyörű mese befejező része. Minden sorát imádtam.

8. KellyRebecca Maizel: Infinite Days - Végtelen napok   Ez a könyv meggyőzött, hogy igenis van még helye a vámpíros könyveknek az újdonságok között. Különleges élmény volt ez a történet.

7. Lupi: Jennifer Rush: Erased. Erről még nem írtam értékelést (ígérem hamarosan bepótolom), pedig a sorozat - és ez a rész még inkább - hatalmas kedvenc. Különleges képességű fiatalok, akció, akció hátán, rejtély, csavarok és árulás minden szinten. Remélem olvasható lesz minél hamarabb itthon is (ha jól tudom, a jogok Magyarországon vannak).

7. Kelly: Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet  A Csak lélegezz sorozat második részében a történet olyan fordulatokat vett, amik nekem nagyon bejöttek, alig várom a befejező részt.

6. Lupi: Amy Kathleen Ryan: Szikra. Bár az első rész nem volt nagyon kiemelkedő, de ez a rész egyszerűen letehetlen. Egy sokkal komorabb, izgalmasabb részt kaptunk és a függővége pedig azonnali folytatást követel!

6. Kelly: Wendy Higgins: Angyali gonosz  Igen, tudom hogy már a második rész is megjelent (épp most olvasom),  de az első félév nagy sikere volt nálam ez az öt csillagos történet benne egy öt csillagos Kaidan-el.

5. Lupi: Richelle Mead: The Immortal Crown. Igen, az előző részt itt se szerettem. De a második résszel végre megkaptuk azt a sztorit, amit Richelle-től elvárok. Egy izgalmas disztópiát, ahol az északi istenek keverik a kártyákat. A könyv pedig ennek köszönhetően azonnal feltornászta magát nálam az ötödik helyre.

5. Kelly: Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák  Ez egy más kultúra, másik világ. Időnként ki kell lépni a komfortzónánkból, és fejest ugrani  egy ilyen történetbe!

4. Lupi: Gayle Forman: Csak egy nap. Az első Gayle Forman könyvem. Egy különleges utazásról, ami nagyon felbolygatta a kis nyugis, csendes életemet. Azóta is egy európai körútról álmodozom, ahol Willem lenne az idegenvezetőm:).

4. Kelly: Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen  Letehetetlen volt számomra a történet, beleszerettem az írónő stílusába és karaktereibe.

3. Lupi: Leigh Bardugo: Shadow and Bone - Árnyék és csont. Az egyik legjobb könyv, ami idén a
kezembe került. Különleges világ, még különlegesebb szereplőkkel és persze Éjúrral. Kötelező darab.

3. Kelly: Cassandra Clare: A hercegnő  Órákat tudnék mesélni arról, milyen nagyszerű volt a sorozat befejezése számomra. Minden tökéletesen zárult, Cassie nem okozott csalódást.

2. Lupi: Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen. A legszebb, legizgalmasabb első csók leírása és persze Holder Dean, aki mindezt véghezviszi. Nem tudom elmondani, mennyire szerettem ezt a regényt.

2. Kelly:  Colleen Hoover: Slammed  Hamarosan jön a blogturnéja a könyvnek, de már előzetesben annyit elárulhatok, óriási kedvenc a történet!

1. Lupi: Dan Krokos: Hamis valóság. Igen, ez volt az a könyv, ami nálam az összes idén olvasott könyvet
verte. Méltánytalanul kevesek által ismert történet, pedig sok hasonló típusú könyvet felülmúl. Akciódús, néhol szívszorító történet különleges képességű fiatalokról, akik még mindig próbálnak túlélni egy olyan világban, ahol több az ellenség, mint a barát. Az író itt sem fél kemény lépéseket hozni, ezáltal az egyik legmegdöbbentőbb függővéggel ebben a regényben találkoztam. Kíváncsian várom, hogy az író hogyan fog ebből épkézláb folytatást kihozni. IMÁDOM!

1. KellyKatja Millay: The Sea of Tranquility - Nyugalom tengere   Az érzelmeknek mélysége van, a karakterek valósak, a történet különleges, el sem tudom képzelni, hogy bármi legyőzheti ezt a könyvet az év könyve kategóriában.

JÁTÉK JÁTÉK JÁTÉK


a Rafflecopter giveaway
a Rafflecopter giveaway
a Rafflecopter giveaway

7 megjegyzés:

  1. Elméletileg kitöltöttem a rafflecoptert, meg tudod nézni elfogadta e? Befrissített a böngésző és úgy töltődött be újra, mintha most jöttem volna :(

    VálaszTörlés
  2. Szia! Kitöltöttem az elsőt, de nem tudom jól csinálom-e. Az Enter to win-t nyomtam, de nem történt semmi, ha frissítettem eltünt amit írtam. Most játszom először. Tudnál segíteni?

    VálaszTörlés
  3. Jutka téged nem látlak a dobozban, próbáld újra!

    VálaszTörlés
  4. Lehet tudni a nyerteseket?

    VálaszTörlés

Rendszeres olvasók