KMK AKCIÓ

2016. december 31., szombat

BEST OF 2016

2016 egy visszafogottabb évre sikerült, mint az előzőek, legalábbis olvasott könyvek szempontjából. Az idén sokkal elfoglaltabbak voltunk, betáblázott hétvégékkel és túlórákkal telt a szabadidőnk egy része. Azért nem panaszkodhatunk, idén 120 könyves értékelés került fel a blogra így összesen 620 könyvről olvashattok véleményt  a blogunkon. Lássuk a mini  statisztikánkat és a szokásos éves rangsorolást:

Lupi
Olvasott könyveim száma: 72
2016-ban 84 könyvvel gyarapodott a könyvtáram.
Legdrágább példány: Oliver Bowden: Assassin's Creed - Fekete lobogó 3.995.-Ft
Legolcsóbb példány: Kutas Gábor: Japán kutyafajták 300.-Ft
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses (keményfedeles, angol)

Kelly
Olvasott könyveim száma: 65
2016-ban  104  könyvvel gyarapodott a könyvtáram.
Legdrágább példány: J.Lynn: Wait For You 2940,-
Legolcsóbb példány: Amanda Stevens: A próféta 299,-
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Cassandra Clare: Éjfél kisasszony


Legrosszabb könyv

Kelly: Kate O’Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja
Ki ne akarna Pegazusról olvasni? Hiába akartam szeretni, ez bizony egy nagy katyvaszra sikeredett.
Lupi: Kiemelkedően rossz könyvet nem olvastam (szerencsére:), de ha mindenáron a legrosszabbat keressük az idei olvasmányaim közül, akkor az April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight című könyve lenne az. A mai napig nem tudom eldönteni, hogy szerettem-e vagy sem.

Legrosszabb karakter

Kelly: Judith (Maestra)  - Nem jöttem rá a történet végére sem, hogy mi a karakter mondanivalója. Nekem fura úgy olvasni egy regényt, hogy nem tudok senkivel azonosulni a legkisebb mértékben sem.
Lupi: Nüx (Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség). Nagyon szerettem volna őt szeretni, mert a regény elején igazi, belevaló hősnő volt, de aztán jött a végtelen nyüglődése, kit szeret, kit nem szeret, akit szeret, azt is átvágja, aki meg őt vágja át, azt meg szereti és ez az egész a történetet teljesen rossz irányba vitték:(.

Legrosszabb borító

Kelly: Julie Cross: Tempest - Förgeteg - Ezt többször kifejtettem: a borítónak semmi köze a tartalomhoz. Kár érte, gyönyörű volt az eredeti.
Lupi: Amy Tintera: Lázadók hajnala. Ez a borító egy tragédia. A képen látható NŐ körülbelül a húszas évei végén, a harmincas évei elején jár, ellentétben a regény főhősnőjével, aki egy 17 éves LÁNY. A borító alapján én egy felnőtt krimire tippelnék és nem egy YA disztópiára.

Legnagyobb csalódás

Ennél a könyvnél belefutottam a hypeolás csapdájába. Hittem a címszavaknak, nem kellett volna.
Lupi: Jojo Moyes: Miután elvesztettelek. Az első rész hatalmasra tette a mércét és a folytatás ezt sajnos nem tudta megugrani. Sőt, nálam elérni sem.

Legnagyobb pozitív meglepetés

Nagyon különleges hangulatú ez a történet, engem magával ragadott, sokkal többet adott, mint amit vártam, Tane és Avery párosa emlékezetes marad.
Lupi: Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a regény és ennyire várni fogom a folytatást:).

Legjobb borító

Ez a borító önmagáért beszél. A blogturné egyik állomásán voltak is képek a borító fotózásáról. Imádom a lebegést, a ruhát, a beállítást, és a csillagokat!
Lupi: Itt választok egy külföldi és egy magyar borítót is:) A külföldi C.J Redwine: Az árnyékkirálynő (a borítókészítésről van is egy extra a posztnál), a magyar pedig J. Goldenlane: Farkastestvér könyvének borítója. Mind a kettő szerintem különleges, gyönyörű és figyelemfelkeltő.

Legjobb debütáló író

Ezért értékelem nagyra az Aranymosást, mert ilyen kincsek kerülnek kiadásra, mint a Zápor utca. Kíváncsi vagyok Nóra következő művére.
Lupi: Nincs ilyen. Idén az olvasmányaim között két debütáló szerző volt, de egyikük könyve se volt számomra annyira kiemelkedő, hogy belekerüljenek ebbe a listába.

Legjobb világfelépítés

Kelly: Marie Rutkoski: The Winner's Curse - A nyertes átka,  és kell egy magyar könyvet is írnom, mert egyformán remek ötlettel álltak elő. Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Lupi:Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Legjobb szerelmespár

Kelly: Wes Carter - Kat Lane / Sophie Jackson: Egy font hús  - ebben a szerelemben minden ott volt, amit szeretek, tiltott kapcsolatból indul és nagyon szenvedélyes!
Lupi: Ez erősen spoilereles lesz, szóval, mindenki csak a saját felelősségére olvassa el:) (Rhysand és Feyre - Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury)

Legjobb főhős

Ez a srác megjárta a poklot is, testileg lelkileg eljutott a legmélyebb pontra, mégis sikerült újra talpra állnia, igazi hős. 

Legjobb főhősnő

A legjobban fejlődő karakter Haven az idei olvasmányaimból.
Lupi: Feyre (Sarah J. Maas - A Court of Mist and Fury). Mindent imádok benne. Az erősségeit és a gyengeségeit egyaránt.

Legjobb szerelmi háromszög

Abbi tökéletesen tudja kavarni a szerelmi szálakat ebben a sorozatában és én megfelelő alany vagyok, hogy ezzel elvarázsoljon. Ugyanis imádom a szerelmi háromszögeket.
Lupi: Mary E. Pearson: Az árulás szíve - Lia, Rafe és Kaden. Az olvasó azt hihetné, hogy azzal, hogy kiderült ki kicsoda, könnyű eldönteni, hogy melyik fiú lenne jobb Lia mellé. Az írónő viszont nem így gondolta és feladta a leckét:).

Legjobb nem szerelmi kapcsolat

Kelly: David és Chris / Maradj velem
A testvéri kapcsolat a legszebb! Még ha időnként a legfájóbb is lehet...
Lupi: Itt is szeretnék magyar és külföldi könyvet is választani. A magyar legyen J. Goldenlane: Farkastestvér (“kicsi” Chris és a bátyja, Christian kapcsolata), a külföldi pedig C.J. Redwine: Az árnyékkirálynő (Loreilai és a sólyma, Sasha kapcsolata).

Legjobb ellenség karakter

Kelly: Keselyűember Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Ez a karakter kellően félelmetes, minden szereplőt kiverte a víz a láttán. Aztán kiderült aminek ki kellett derülni róla, nagyon jó ötlet!
Lupi:Kiemelkedővel nem találkoztam idén az olvasmányaim során. Esetleg “akit” ide tudnék sorolni, az Naomi Novik: Rengetegjéből maga a Rengeteg lenne. De ez is csak azért, mert különleges volt.

Legjobb fiú szemszög

Travis szemszöge remekül sikerült, a szerző tökéletes rálátást adott a srác fejébe, ami az operáció után az egyetlen saját testrésze. Bizarr, ugye?
Lupi: Daemon szemszöge, J.L. Armentrout: Obilivilon - Feledés című könyvében.

Legjobb "PASI"

Baromi nehéz köztük választani. Mindkettő sokat megélt, kemény külsejű, de nagyon is érző szívű  pasi, imádtam őket.
Lupi: Rhysand - Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - ez volt az, amit ahogy megláttam ezt a listát, rögtön tudtam. Rhysand a mindenség, miatta bármelyik könyves pasimat beáldoznám. Annyira várom, hogy jobban megismerjétek ti is:)

Legjobb történelmi helyszín

A Wilhelm Gustloff  üdülőhajó, mindenkinek meg kéne ismerni a történetét.
Lupi: Stuart Károly korabeli Franciaország (Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban)

Legjobb komoly könyv

Ruta úgy írta meg ezt a történetet, hogy amikor olvasod, szemernyi kétséged sincs, hogy ez a valóságban is megtörtént, minden fájdalommal és szenvedéssel együtt, ezek az emberek léteztek, végigmentek ezeken az eseményeken, örülök, hogy Ruta örök emléket állított a történelem ezen eseményének.
Lupi: Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek - egy fájdalmasan szép történet, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, hogy olvassa el.

Legviccesebb könyv

Kelly:  Sok könyvben voltak vicces részek, de kifejezetten röhögtető könyvem nem volt.
Lupi: Kifejezetten vicces könyvvel nem találkoztam, de amiben nagyon sok humoros rész volt, az On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? című könyve.

Legjobb sci-fi

Még mindig nem láttam a tv sorozatot, és szerintem ez így is marad a harmadik könyvig! Nagyon megszerettem a történetet, az űrben és a Földön játszódó részeket egyaránt.
Lupi: Melissa Landers: Összefonódva - imádtam a trilógia minden sorát és a lezárása is nagyon jól sikerült:).

Legjobb romantikus regény

A Sea Breeze sorozat eddigi részei is tetszettek, de ez a harmadik különösen romantikusra sikeredett, tiltott szerelemmel, lehengerlő álompasival.
Lupi: Julianne Donaldson: Blackmoore - egy, az 1820-s években játszódó, kosztümös, valódi romantikus történet. Egyszerűen imádtam:)

Legjobb realista regény

Szívből jövő, őszinte, hihető történet, mélyen megérintett, olvasnotok kell!
Lupi: Lakatos Levente: Szeress jobban! - az a regény, amit először picit félve fogtam a kezembe, megijedtem a terjedelmétől, de utána viszont lerakni alig akartam, annyira magába szippantott:)

Legjobb disztópia regény

Nagyon remélem, hogy a disztópia műfaja nem megy ki a divatból, mert imádom, szeretnék még többet olvasni.
Lupi: James Frey - Nils Johnson-Shelton: Sky Key - még mindig ugyanolyan lelkesedéssel próbálom megfejteni a rejtvényt, mint az első részben:).

Legjobb paranormális regény

Egyre izgalmasabb ez a sorozat, nem hiányzik belőle a para! 👻
Lupi: Itt is két választottam lett:) egy magyar: J. Goldenlane: Farkastestvér és egy külföldi: Sherrilyn Kenyon: Infinity. Mind a kettőt imádtam - nem is tudtam volna választani közülük:).

Legjobb fantasy


Legszebb írásmód

Ruta hangja egyedi és utánozhatatlan, a könyveiben remekül alkalmazza a rá jellemző stílust, úgy, hogy letehetetlenné válik a könyv a kezedben.
Lupi: Nagyon sok szép írásmóddal találkoztam, de sajnos kiemelkedő nem volt köztük.

Legjobb sorozathoz tartozó novella

Kelly: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról. Imádtam ezeket a gyöngyszemeket, Simon örök kedvenc, mégis ha ki kellene egyet emelni, az a Malec páros része lenne az Örök éjre szánva.
Lupi: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról. Nem tudok, de nem is akarok kiválasztani belőle egy novellát, mert az egész sorozat tökéletes.

Legjobb sorozat első rész

Kelly: Harag és Hajnal
Ezzel a bejegyzéssel még tartozom, link később...  DE. Imádtam, és csak kicsivel maradt le a dobogóról az legjobb YA kategóriában. Követelem a folytatást, azonnal!!!
Lupi: Itt is kettőt szeretnék kiemelni. A külföldi: Amy Ewing: Az Ékkő című regénye - egy megdöbbentő disztópia, amiben rengeteg lehetőség rejlik, így kíváncsian várom a következő részét, a magyar pedig Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre című könyve - ami akár a legnagyobb meglepetés is lehetett volna, hiszen a sok beleolvasó miatt inkább egy kemény erotikus könyvre tippeltem, kevés sztorival, de egyszerűen lenyűgöztek azok a politikai csatározások, intrikák, amelyek a háttérben zajlottak.

Legjobb sorozat folytatás

Mara Dyer történetének folytatása nagyon várós volt, ahogy a harmadik részre várok most repesve, a miértre az egyik nyomós indok: Noah 💘
Lupi: Sarah J. Maas - A Court of Mist and Fury. Imádtam az első részt is, de ez a rész.. ez mindent überel. Egyszerűen elmondani nem tudom, hogy mennyire imádom ezt a könyvet.

Legjobb sorozat befejezés

Befejeződött a szirének ezen sorozata és imádtam, hogy tudott újdonságot hozni, az édesvízi szirének belépésével. Jó emlék ez a történet.
Lupi: Amy Kathleen Ryan: Láng - egy méltatlanul kevéssé ismert trilógia tökéletes befejezése. Érzelemdús, izgalmas, az utolsó pillanatig kétségek között tartó részt olvashattam.

Garantáltan újraolvasós könyv

Annyira jó!!!!!💘
Lupi: Itt nem tudok sajnos két könyv közül választani. Az egyik, a már többször említett Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury (meg se merem mondani, hogy már hányszor olvastam el újra és újra:) és Kelly Oram: Cinder és Ella című könyve (ezt a könyvet is legalább már háromszor elolvastam, annyira szeretem:)

Legprovokálóbb könyv, ami kirántott a komfortzónánkból

Testvérszerelem, azt hiszem ez sokaknál kiveri a biztosítékot. El kell olvasnod a könyvet, utána ítélkezz!
Lupi: Louise O”Neill: Örökké a tiéd - egy nagyon érdekes, de rettentően nyomasztó disztópia, ami után napokig nem tudtam másik könyvet a kezembe venni.

Legjobb middle-grande könyv - 10-14 éves korosztály


Legjobb könyv – 15-21 Young Adult korosztály

Számomra minden szempontból tökéletes regény, imádtam minden sorát.
Lupi:Itt is szeretném szétszedni magyar és külföldi könyvre. A magyar: On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?, a külföldi pedig: Naomi Novik: Rengeteg című könyve.

Legjobb könyv – 19-26 New Adult korosztály

Nem kimondottan New Adult regény, de most mint felnőtt kategória, ide választom a regényt, ez volt a legjobb az idén!
Lupi: Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury. Best. Book. Ever.

Legkedvesebb idézet

Kelly:
"Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed."
J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké

Lupi: “To the people who look at the stars and wish, Rhys.” “To the stars who listen - and the dreams that are answered.” (Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury)

Legjobban várt könyv 2017-re

Kelly: Erin Watts: Paper Princess
Sok jót olvastam róla, nagyon várom!
Lupi: Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin. Az ACoMaF függővége után a lelkemet is eladnám, hogy már most olvashassam a folytatást:). Crowley láttad az ajánlatom? Segítesz? ;)

Könyvekben gazdag, boldog új évet kívánunk kedves olvasóinknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók