KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2016. december 31., szombat

BEST OF 2016

2016 egy visszafogottabb évre sikerült, mint az előzőek, legalábbis olvasott könyvek szempontjából. Az idén sokkal elfoglaltabbak voltunk, betáblázott hétvégékkel és túlórákkal telt a szabadidőnk egy része. Azért nem panaszkodhatunk, idén 120 könyves értékelés került fel a blogra így összesen 620 könyvről olvashattok véleményt  a blogunkon. Lássuk a mini  statisztikánkat és a szokásos éves rangsorolást:

Lupi
Olvasott könyveim száma: 72
2016-ban 84 könyvvel gyarapodott a könyvtáram.
Legdrágább példány: Oliver Bowden: Assassin's Creed - Fekete lobogó 3.995.-Ft
Legolcsóbb példány: Kutas Gábor: Japán kutyafajták 300.-Ft
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses (keményfedeles, angol)

Kelly
Olvasott könyveim száma: 65
2016-ban  104  könyvvel gyarapodott a könyvtáram.
Legdrágább példány: J.Lynn: Wait For You 2940,-
Legolcsóbb példány: Amanda Stevens: A próféta 299,-
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Cassandra Clare: Éjfél kisasszony


Legrosszabb könyv

Kelly: Kate O’Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja
Ki ne akarna Pegazusról olvasni? Hiába akartam szeretni, ez bizony egy nagy katyvaszra sikeredett.
Lupi: Kiemelkedően rossz könyvet nem olvastam (szerencsére:), de ha mindenáron a legrosszabbat keressük az idei olvasmányaim közül, akkor az April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight című könyve lenne az. A mai napig nem tudom eldönteni, hogy szerettem-e vagy sem.

Legrosszabb karakter

Kelly: Judith (Maestra)  - Nem jöttem rá a történet végére sem, hogy mi a karakter mondanivalója. Nekem fura úgy olvasni egy regényt, hogy nem tudok senkivel azonosulni a legkisebb mértékben sem.
Lupi: Nüx (Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség). Nagyon szerettem volna őt szeretni, mert a regény elején igazi, belevaló hősnő volt, de aztán jött a végtelen nyüglődése, kit szeret, kit nem szeret, akit szeret, azt is átvágja, aki meg őt vágja át, azt meg szereti és ez az egész a történetet teljesen rossz irányba vitték:(.

Legrosszabb borító

Kelly: Julie Cross: Tempest - Förgeteg - Ezt többször kifejtettem: a borítónak semmi köze a tartalomhoz. Kár érte, gyönyörű volt az eredeti.
Lupi: Amy Tintera: Lázadók hajnala. Ez a borító egy tragédia. A képen látható NŐ körülbelül a húszas évei végén, a harmincas évei elején jár, ellentétben a regény főhősnőjével, aki egy 17 éves LÁNY. A borító alapján én egy felnőtt krimire tippelnék és nem egy YA disztópiára.

Legnagyobb csalódás

Ennél a könyvnél belefutottam a hypeolás csapdájába. Hittem a címszavaknak, nem kellett volna.
Lupi: Jojo Moyes: Miután elvesztettelek. Az első rész hatalmasra tette a mércét és a folytatás ezt sajnos nem tudta megugrani. Sőt, nálam elérni sem.

Legnagyobb pozitív meglepetés

Nagyon különleges hangulatú ez a történet, engem magával ragadott, sokkal többet adott, mint amit vártam, Tane és Avery párosa emlékezetes marad.
Lupi: Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a regény és ennyire várni fogom a folytatást:).

Legjobb borító

Ez a borító önmagáért beszél. A blogturné egyik állomásán voltak is képek a borító fotózásáról. Imádom a lebegést, a ruhát, a beállítást, és a csillagokat!
Lupi: Itt választok egy külföldi és egy magyar borítót is:) A külföldi C.J Redwine: Az árnyékkirálynő (a borítókészítésről van is egy extra a posztnál), a magyar pedig J. Goldenlane: Farkastestvér könyvének borítója. Mind a kettő szerintem különleges, gyönyörű és figyelemfelkeltő.

Legjobb debütáló író

Ezért értékelem nagyra az Aranymosást, mert ilyen kincsek kerülnek kiadásra, mint a Zápor utca. Kíváncsi vagyok Nóra következő művére.
Lupi: Nincs ilyen. Idén az olvasmányaim között két debütáló szerző volt, de egyikük könyve se volt számomra annyira kiemelkedő, hogy belekerüljenek ebbe a listába.

Legjobb világfelépítés

Kelly: Marie Rutkoski: The Winner's Curse - A nyertes átka,  és kell egy magyar könyvet is írnom, mert egyformán remek ötlettel álltak elő. Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Lupi:Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Legjobb szerelmespár

Kelly: Wes Carter - Kat Lane / Sophie Jackson: Egy font hús  - ebben a szerelemben minden ott volt, amit szeretek, tiltott kapcsolatból indul és nagyon szenvedélyes!
Lupi: Ez erősen spoilereles lesz, szóval, mindenki csak a saját felelősségére olvassa el:) (Rhysand és Feyre - Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury)

Legjobb főhős

Ez a srác megjárta a poklot is, testileg lelkileg eljutott a legmélyebb pontra, mégis sikerült újra talpra állnia, igazi hős. 

Legjobb főhősnő

A legjobban fejlődő karakter Haven az idei olvasmányaimból.
Lupi: Feyre (Sarah J. Maas - A Court of Mist and Fury). Mindent imádok benne. Az erősségeit és a gyengeségeit egyaránt.

Legjobb szerelmi háromszög

Abbi tökéletesen tudja kavarni a szerelmi szálakat ebben a sorozatában és én megfelelő alany vagyok, hogy ezzel elvarázsoljon. Ugyanis imádom a szerelmi háromszögeket.
Lupi: Mary E. Pearson: Az árulás szíve - Lia, Rafe és Kaden. Az olvasó azt hihetné, hogy azzal, hogy kiderült ki kicsoda, könnyű eldönteni, hogy melyik fiú lenne jobb Lia mellé. Az írónő viszont nem így gondolta és feladta a leckét:).

Legjobb nem szerelmi kapcsolat

Kelly: David és Chris / Maradj velem
A testvéri kapcsolat a legszebb! Még ha időnként a legfájóbb is lehet...
Lupi: Itt is szeretnék magyar és külföldi könyvet is választani. A magyar legyen J. Goldenlane: Farkastestvér (“kicsi” Chris és a bátyja, Christian kapcsolata), a külföldi pedig C.J. Redwine: Az árnyékkirálynő (Loreilai és a sólyma, Sasha kapcsolata).

Legjobb ellenség karakter

Kelly: Keselyűember Benyák Zoltán: A nagy illúzió
Ez a karakter kellően félelmetes, minden szereplőt kiverte a víz a láttán. Aztán kiderült aminek ki kellett derülni róla, nagyon jó ötlet!
Lupi:Kiemelkedővel nem találkoztam idén az olvasmányaim során. Esetleg “akit” ide tudnék sorolni, az Naomi Novik: Rengetegjéből maga a Rengeteg lenne. De ez is csak azért, mert különleges volt.

Legjobb fiú szemszög

Travis szemszöge remekül sikerült, a szerző tökéletes rálátást adott a srác fejébe, ami az operáció után az egyetlen saját testrésze. Bizarr, ugye?
Lupi: Daemon szemszöge, J.L. Armentrout: Obilivilon - Feledés című könyvében.

Legjobb "PASI"

Baromi nehéz köztük választani. Mindkettő sokat megélt, kemény külsejű, de nagyon is érző szívű  pasi, imádtam őket.
Lupi: Rhysand - Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - ez volt az, amit ahogy megláttam ezt a listát, rögtön tudtam. Rhysand a mindenség, miatta bármelyik könyves pasimat beáldoznám. Annyira várom, hogy jobban megismerjétek ti is:)

Legjobb történelmi helyszín

A Wilhelm Gustloff  üdülőhajó, mindenkinek meg kéne ismerni a történetét.
Lupi: Stuart Károly korabeli Franciaország (Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban)

Legjobb komoly könyv

Ruta úgy írta meg ezt a történetet, hogy amikor olvasod, szemernyi kétséged sincs, hogy ez a valóságban is megtörtént, minden fájdalommal és szenvedéssel együtt, ezek az emberek léteztek, végigmentek ezeken az eseményeken, örülök, hogy Ruta örök emléket állított a történelem ezen eseményének.
Lupi: Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek - egy fájdalmasan szép történet, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, hogy olvassa el.

Legviccesebb könyv

Kelly:  Sok könyvben voltak vicces részek, de kifejezetten röhögtető könyvem nem volt.
Lupi: Kifejezetten vicces könyvvel nem találkoztam, de amiben nagyon sok humoros rész volt, az On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? című könyve.

Legjobb sci-fi

Még mindig nem láttam a tv sorozatot, és szerintem ez így is marad a harmadik könyvig! Nagyon megszerettem a történetet, az űrben és a Földön játszódó részeket egyaránt.
Lupi: Melissa Landers: Összefonódva - imádtam a trilógia minden sorát és a lezárása is nagyon jól sikerült:).

Legjobb romantikus regény

A Sea Breeze sorozat eddigi részei is tetszettek, de ez a harmadik különösen romantikusra sikeredett, tiltott szerelemmel, lehengerlő álompasival.
Lupi: Julianne Donaldson: Blackmoore - egy, az 1820-s években játszódó, kosztümös, valódi romantikus történet. Egyszerűen imádtam:)

Legjobb realista regény

Szívből jövő, őszinte, hihető történet, mélyen megérintett, olvasnotok kell!
Lupi: Lakatos Levente: Szeress jobban! - az a regény, amit először picit félve fogtam a kezembe, megijedtem a terjedelmétől, de utána viszont lerakni alig akartam, annyira magába szippantott:)

Legjobb disztópia regény

Nagyon remélem, hogy a disztópia műfaja nem megy ki a divatból, mert imádom, szeretnék még többet olvasni.
Lupi: James Frey - Nils Johnson-Shelton: Sky Key - még mindig ugyanolyan lelkesedéssel próbálom megfejteni a rejtvényt, mint az első részben:).

Legjobb paranormális regény

Egyre izgalmasabb ez a sorozat, nem hiányzik belőle a para! 👻
Lupi: Itt is két választottam lett:) egy magyar: J. Goldenlane: Farkastestvér és egy külföldi: Sherrilyn Kenyon: Infinity. Mind a kettőt imádtam - nem is tudtam volna választani közülük:).

Legjobb fantasy


Legszebb írásmód

Ruta hangja egyedi és utánozhatatlan, a könyveiben remekül alkalmazza a rá jellemző stílust, úgy, hogy letehetetlenné válik a könyv a kezedben.
Lupi: Nagyon sok szép írásmóddal találkoztam, de sajnos kiemelkedő nem volt köztük.

Legjobb sorozathoz tartozó novella

Kelly: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról. Imádtam ezeket a gyöngyszemeket, Simon örök kedvenc, mégis ha ki kellene egyet emelni, az a Malec páros része lenne az Örök éjre szánva.
Lupi: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról. Nem tudok, de nem is akarok kiválasztani belőle egy novellát, mert az egész sorozat tökéletes.

Legjobb sorozat első rész

Kelly: Harag és Hajnal
Ezzel a bejegyzéssel még tartozom, link később...  DE. Imádtam, és csak kicsivel maradt le a dobogóról az legjobb YA kategóriában. Követelem a folytatást, azonnal!!!
Lupi: Itt is kettőt szeretnék kiemelni. A külföldi: Amy Ewing: Az Ékkő című regénye - egy megdöbbentő disztópia, amiben rengeteg lehetőség rejlik, így kíváncsian várom a következő részét, a magyar pedig Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre című könyve - ami akár a legnagyobb meglepetés is lehetett volna, hiszen a sok beleolvasó miatt inkább egy kemény erotikus könyvre tippeltem, kevés sztorival, de egyszerűen lenyűgöztek azok a politikai csatározások, intrikák, amelyek a háttérben zajlottak.

Legjobb sorozat folytatás

Mara Dyer történetének folytatása nagyon várós volt, ahogy a harmadik részre várok most repesve, a miértre az egyik nyomós indok: Noah 💘
Lupi: Sarah J. Maas - A Court of Mist and Fury. Imádtam az első részt is, de ez a rész.. ez mindent überel. Egyszerűen elmondani nem tudom, hogy mennyire imádom ezt a könyvet.

Legjobb sorozat befejezés

Befejeződött a szirének ezen sorozata és imádtam, hogy tudott újdonságot hozni, az édesvízi szirének belépésével. Jó emlék ez a történet.
Lupi: Amy Kathleen Ryan: Láng - egy méltatlanul kevéssé ismert trilógia tökéletes befejezése. Érzelemdús, izgalmas, az utolsó pillanatig kétségek között tartó részt olvashattam.

Garantáltan újraolvasós könyv

Annyira jó!!!!!💘
Lupi: Itt nem tudok sajnos két könyv közül választani. Az egyik, a már többször említett Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury (meg se merem mondani, hogy már hányszor olvastam el újra és újra:) és Kelly Oram: Cinder és Ella című könyve (ezt a könyvet is legalább már háromszor elolvastam, annyira szeretem:)

Legprovokálóbb könyv, ami kirántott a komfortzónánkból

Testvérszerelem, azt hiszem ez sokaknál kiveri a biztosítékot. El kell olvasnod a könyvet, utána ítélkezz!
Lupi: Louise O”Neill: Örökké a tiéd - egy nagyon érdekes, de rettentően nyomasztó disztópia, ami után napokig nem tudtam másik könyvet a kezembe venni.

Legjobb middle-grade könyv - 10-14 éves korosztály


Legjobb könyv – 15-21 Young Adult korosztály

Számomra minden szempontból tökéletes regény, imádtam minden sorát.
Lupi:Itt is szeretném szétszedni magyar és külföldi könyvre. A magyar: On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?, a külföldi pedig: Naomi Novik: Rengeteg című könyve.

Legjobb könyv – 19-26 New Adult korosztály

Nem kimondottan New Adult regény, de most mint felnőtt kategória, ide választom a regényt, ez volt a legjobb az idén!
Lupi: Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury. Best. Book. Ever.

Legkedvesebb idézet

Kelly:
"Calpo di fulmine. A villámcsapás, ahogy az olaszok hívják. Amikor a szerelem úgy sújt le valakire – tagadhatatlanul, óriási erővel. Gyönyörű és szörnyű is egyben. Feltépi a mellkasodat, és közszemlére teszi a szívedet. Valósággal kifordít és nem lehet belőle kihátrálni. Amikor becsap a villám, visszavonhatatlanul megváltozik az életed."
J.M. Darhower: Sempre - Mindörökké

Lupi: “To the people who look at the stars and wish, Rhys.” “To the stars who listen - and the dreams that are answered.” (Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury)

Legjobban várt könyv 2017-re

Kelly: Erin Watts: Paper Princess
Sok jót olvastam róla, nagyon várom!
Lupi: Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin. Az ACoMaF függővége után a lelkemet is eladnám, hogy már most olvashassam a folytatást:). Crowley láttad az ajánlatom? Segítesz? ;)

Könyvekben gazdag, boldog új évet kívánunk kedves olvasóinknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók