KMK ÚJ KÖNYVEK Katt a képre!!!

2018. január 2., kedd

Best of 2017

Íme a 2017-es év összesítése, ami még visszafogottabb évre sikerült, mint az előzőek, minden szempontból. 2017-ben nem csupán az olvasásról szólt a szabadidőnk, és ez meg is látszik a blogra felkerült értékelések számán is. 84 új könyves értékelés készült (Lupi:28, Kelly:49, Valentényi Erzsébet vendégbloggerünk: 7), így összesen 703 könyvről olvashattok véleményt a blogunkon jelenleg. Lássuk a mini statisztikánkat és a szokásos éves rangsorolást:

Lupi
Olvasott könyveim száma: 36 (tudom szégyen, de olvasási válságban voltam:)
2017-ben körülbelül 50 könyvvel gyarapodott a könyvtáram. (sajnos most nem vezettem pontosan)
Legdrágább példány: Prima Games: Destiny 2: 6.489.-Ft
Legolcsóbb példány: Tijan: Fallen Crest High: 1.272.-Ft
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury (keményfedeles, angol)

Kelly
Olvasott könyveim száma: 60
2017-ban 109 könyvvel gyarapodott a könyvtáram.
Legdrágább példány: Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat kemény/Libri 2800,-
Legolcsóbb példány: Elizabeth Hoyt: Bűnös csábítás Líra/600,-
Aminek a legjobban örültem, legjobban vágytam rá: Nagyon örültem az Ambrózy sorozat köteteinek, amit karácsonyra kaptam apukáméktól.

Legrosszabb könyv
Kelly: Nem olvastam az idén rossz könyvet, ami beillene ebbe a kategóriába.
Lupi: Tijan: Fallen Crest High (Fallen Crest High#1) Az írónőnek óriási rajongótábora van, így engem is nagyon érdekelt az első itthon megjelent regénye, de sajnos hatalmas csalódás lett. Klisés történet a végtelenségig, egy rettentően ellenszenves főhősnő és még a “rosszfiútól” is ideglelést kaptam. Sekélyes, milliomos amerikai csemeték “szenvedése” felsőfokon.

Legrosszabb borító
Kelly: Greff Magdi: Húzós szerelem borítója nem passzol a nyolcvanas évekhez. A kiszakított gatya mostanában divat, akkor nem volt az.
Lupi: Itt sajnos két borító is “nyerő” lett. Az egyik T.R. Salty Erődvárosok című könyvének a borítója. Semmiképpen nem azt mutatja, hogy ez egy YA regény, inkább valami felnőtt sci-fi regényre tippelnék belőle. A másik pedig Amy Tintera: Rebel - Az új kezdet (Reboot #2) regényének a borítója - a főhősnő a borítón lévő nőnél legalább 10 évvel fiatalabb és ez megint nem egy YA történetre utaló borító. Borzalmas.

Legnagyobb csalódás
Kelly: Gerencsér János: Kósza utak legendája, sokkal többet vártam ettől a könyvtől, ettől függetlenül nem volt rossz, csak sokkal jobb is lehetett volna.
Lupi: Kelly Oram: Örökkön-örökké (Cinder és Ella #2) könyve. Az első részt imádtam, örök szerelem. Picit féltem, hogy mi lesz ha jön a folytatása, mert nekem ez lezárt történetnek tűnt. Sajnos a félelmem beigazolódott, egy klisés nyáltenger lett a folytatás, amit szeretnék nagyon gyorsan elfelejteni és megmaradni az első résznél.

Legnagyobb pozitív meglepetés
Kelly: Heidi McLaughlin: Forever My Girl - Örökké a csajom Évekig a polcon ült volna, ha nincs a filmtrailer, gyorsan elolvastam a januári bemutató előtt. Imádtam! Nem gondoltam, hogy ennyire jó, és tudom, hogy sokban más lesz, de nagyon várom a filmet.
Lupi: Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs (Szunnyadó parázs #1) Istenem ez a könyv hatalmas szerelem lett. Izgalmas, különleges, néhol kegyetlen történet, nagyon jól megalkotott szereplőkkel. Azonnal kérem a folytatást:)

Legjobb borító
Kelly: Cinda Williams Chima: Lángvető Élőben még szebb, itt-ott fényes, imádom.
Lupi: Itt nem volt nagy versengés, mert egy olyan borító volt, amibe teljes mértékben beleszerettem és akár poszterként is feltenném a falamra. Frank Márton: A világ peremén (Páratlanok #1) regényének a borítója. Ötletes, figyelemfelkeltő és gyönyörű. Ilyen borítóból szeretnék többet látni! (és nem a farkas miatt ;)

Legjobb debütáló író
Kelly: Stephanie Garber: Caraval Hihetetlen, hogy debütáló szerző, varázslatosan ír, oda fogok figyelni rá, elsőként jöhetne mihamarabb a Caraval folytatása! 
Lupi: Christelle Dabos: A tél jegyesei (A tükörjáró #1). Ez az írónő első regénye, de egy fantasztikus világot alkotott, egyedi karakterekkel és egy nagyon izgalmas történettel!

Legjobb világfelépítés
Kelly: Alwyn Hamilton: A homok leánya A különböző misztikus lények és a világfelépítés ebben a könyvben tetszett a legjobban. Az ősi mesék legendák is részesei voltak a történetnek.
Lupi: Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs (Szunnyadó parázs #1) A mostanában olvasott regények közül messze kimagasló volt, amit különleges lények és még különlegesebb emberek népesítenek be. Úgy érzem, hogy ebben a részben még csak ízelítőt kaptunk, úgyhogy alig várom, hogy újra beszippantson ez a világ!

Legjobb szerelmespár
Kelly: Tatjana és Alexander A bronzlovas regényből, nem lehet ez kérdés, imádtam őket, gyönyörű a történet és a szerelem miden egyes lépcsőfokán végigmegy ez a pár.
Lupi: Marianne és Philip, Julianne Donaldson: Edenbrooke (Edenbrooke #1) című regényéből. A köztük lévő kémia, az a gyönyörű szerelmeslevél, úristen, azt hiszem most rögtön újraolvasom a könyvet!

Legjobb főhős
Kelly: Uncsi lenne ide is Alexandert írni A bronzlovasból, így legyen a másik nagy kedvencem Cage Abbi Glines: Te vagy nekem a jövő regényből, mert annyira cuki volt, ahogy vissza akarta szerezni Eva-t.
Lupi: És ismét visszajutottunk Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs (Szunnyadó parázs #1) könyvéhez, ott pedig Eliashoz. Egy brutálisan kiképzett harcos, aki mégse felejti el az emberi mivoltát. Imádtam.

Legjobb főhősnő
Kelly: Alwyn Hamilton: A homok leánya - Amani volt az idén a legjobb hősnő, belevaló, bátor, erős karakter, minden helyzetben megállta a helyét.
Lupi: Kate Daniels, Ilona Andrews: Magic Burns - Perzselő mágia (Kate Daniels #2). Imádtam a “tökösségét”, bátorságát, vagányságát és néha még az esztelenségét is. Az egyik legbelevalóbb főhősnő, akivel csak találkoztam.

Legjobb szerelmi háromszög
Kelly: Nem a klasszikus értelemben vett szerelmi háromszögről van szó, de idén nekem az Amy-Chris-David hármas jut eszembe először Szaszkó Gabriella Beszélj hozzám regényéből.
Lupi: Nem találkoztam olyannal, ami említésre méltó lenne.

Legjobb nem szerelmi kapcsolat
Kelly: Imádom a fiútestvéreket és az idén a Royal fiúk lettek a nyerők a testvériesség terén. Sok a pozitívum, de voltak rossz pillanatok is, összességében mégis a Royal család összetartása volt a legjobb kapcsolat.
Lupi: W.Bruce Cameron: Egy kutya négy élete (Egy kutya négy élete #1) regényében Bailey és Ethan kapcsolata.

Legjobb fiú szemszög
Kelly: Krystal Sutherland: A szerelem kémiája Henry-é az egyik legjobb fiú szemszög, amit valaha olvastam.
Lupi: Nem olvastam ilyet.

Legjobb "PASI"
Kelly: Alexander/Sura A bronzlovasból mindenkit lepipált.
Lupi: Julianne Donaldson: Edenbrooke (Edenbrooke #1) regényéből Philip. Ő az, aki nemcsak a kinézetével, de a szavaival is azonnal levesz a lábadról. Furcsa ezt írnom, hogy most nem egy fantasy történet rosszfiúja nyert, de Philip bármelyikükkel (na jó, Rhysszel nem:) felveheti a versenyt és bebizonyította, hogy nem kellenek ahhoz különleges képességek, hogy elvarázsoljon minket egy férfi.

Legjobb történelmi helyszín
Kelly: Paullina Simons: A bronzlovas Leningrád ostroma adja a történelmi hátteret, ami félelmetes élmény volt, de nagyon sokat tanultam belőle, utánanéztem az eseményeknek.
Lupi: Kristin Hannah: Fülemüle című regényében a németek által elfoglalt Franciaország.

Legjobb komoly könyv
Kelly: Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám Nagyon a szívemhez nőttek a regény karakterei, nehéz bármilyen kategóriába beilleszteni, de nagy hatással volt rám, ahogy tavaly az első rész is.
Lupi: Kristin Hannah: Fülemüle. Megrázó történet egy testvérpárról, a szeretet és a bátorság erejéről a II. világháború vérzivataros időszakában. Mindenkinek csak ajánlom a történetet.

Legjobb szórakoztató regény
Kelly: Ashley Carrigan: Árnyjátékos Az elejétől a végéig remek kikapcsolódást nyújtott, ilyen egy igazi szórakoztató regény. Ashley képes a történeteivel kiragadni a hétköznapokból és elrepíteni egy távoli helyre, hogy megajándékozzon egy-egy új sztorival, számomra az ő regényei takarják a felnőtt szórakoztató kategóriát.
Lupi: Bihari Viktória: Tékasztorik és egyéb vikuságok című könyve. Egy remek humorista szókimondó történetgyűjteménye. Barátságtalan, szürke hétköznapokban vagy ha simán rossz a kedvünk, kötelező darab!

Legjobb romantikus regény
Kelly: Paullina Simons: A bronzlovas Több kategóriában is nyerő ez a regény, nagyon nehéz volt választani, mert Az ámbrafa is bevéste magát a szívembe.
Szeretném a magyar szerzők közül kiemelni  Ashley Carrigan: Ikrek hava  regényét, ami számomra kiemelkedően jó volt a romantikusok között.
Lupi: Julianne Donaldson: Edenbrooke (Edenbrooke #1). Nem volt kétséges, hogy a 2017-ben olvasott regények közül ez viszi a pálmát. Minden Jane Austin és romantika kedvelőjének kötelező darab!

Legjobb realista regény
Kelly: Emery Lord: Amikor összeütköztünk Csodálatos regény, Vivi emlékezetes utazásra vitt ebben a regényben.
Lupi: Erin Watt: Papír hercegnő (A Royal család #1). Az idei év egyik nagy meglepetése számomra. Hasonló könyvekből olvastam egy párat tavaly és bár voltak hibái, de mégis teljes mértékben rabul ejtett.

Legjobb disztópia/poszt-apokaliptikus regény
Kelly: Katharine McGee: Az ezredik emelet Imádtam ezt a disztópiát, remek volt a sok szemszög és a hatalmas torony ötlete.
Lupi: Itt kettőt is felsorolnék, egy magyar és egy külföldi regényt. A magyar T.R Salty: Erődvárosok (A Fekete Szivárvány #1), a külföldi pedig Kresley Cole: Endless Knight - Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák #2) könyve. Kresley Cole nem nagy meglepetés, hiszen az első résszel már bizonyított nekem, viszont T.R Salty regénye az újdonság erejével hatott, alig várom, hogy olvashassam a folytatást!

Legjobb fantasy
Kelly: Cinda Williams Chima: Lángvető A legszebb borító mellett kiérdemli a legjobb fantasy címet is, a karakterek és a felépített világ is kiemelkedően jól sikerült, nagyon várom a folytatást.
Lupi: Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs (Szunnyadó parázs #1). Tudom, már unalmas picit, de ez a regény tényleg mindent vitt nálam tavaly.

Legszebb írásmód
Kelly: Paullina Simons: A bronzlovas Egyszerűen letehetetlen, gyönyörű szavakkal fogalmaz a szerző és a regény egészét tekintve kiemelkedően a legszebb írásmódot olvashattam ebben a történetben, ami toronymagasan a legjobb ebben az évben.
Lupi: Nem volt ilyen az olvasmányaim között.
 
Legjobb sorozat első rész
Kelly: Anna Banks: Nemezis Remek első részt olvashattam a szerzőtől, aki eddig sellőkről írt nekünk, de most megmutatta, hogy a szárazföldi szereplőkkel is tud nagyot alkotni. 
Lupi: És ismét :) Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs (Szunnyadó parázs #1). Nagyon sok mindent nem tudunk még, nagyon sok minden felfedezésre vár!

Legjobb sorozat folytatás
Kelly: Marie Rutkoski: The Winner’s Crime - A nyertes bűne Imádtam minden sorát, nekem tökéletes folytatás ez a regény és nagyon várom a befejező részt.
Lupi: Itt szeretnék egy magyar és egy külföldi könyvet is megemlíteni. Magyar könyvként: Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek című könyvét tenném ide, amiről bár még nem készült értékelés, de számomra tökéletes folytatása lett az első résznek, külföldi regényként pedig nagy bajban vagyok, de végül is választottam egyet. Két “versenyző” volt, Kresley Cole: Endless Knight - Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák #2) és Sarah J. Maas: Queen of Shadows - Árnyak királynője (Üvegtrón #4), de végül a befutó Sarah J. Maas: Queen of Shadows - Árnyak királynője (Üvegtrón #4) lett. Az írónő még mindig tökéletes részeket képes írni, egyszerűen ha keresnék se találnék az újabb részekben hibákat. Imádom minden sorát a sorozatnak!

Legjobb sorozat befejezés
Kelly: Abbi Glines: A jövőm A szerző szimpatikusan elboronálta a szereplők sorsát, nem volt különlegesen jó ez a sorozat, de voltak benne egyedi pillanatok, na és Dank megér egy misét!
Lupi: Nem volt ilyen. Két regényt olvastam idén, amelyek befejező kötetek voltak, de egyiket se szeretném idesorolni.

Garantáltan újraolvasós könyv
Kelly: A 2017-es könyveim felét azonnal újraolvasnám, de amit kiemelnék az Erin Watt: Megtört herceg
Lupi: Van jó pár regény, amit újra elolvasnék, de ezek közül leginkább Erin Watt: Papír hercegnő (A Royal család #1) című könyvét.

Legprovokálóbb könyv, ami kirántott a komfortzónánkból
Kelly: E.K. Blair: Bang Bosszúállás a köbön, nagyon jól megírt regény, tuti olvasom majd a folytatást. Folyamatosan pengeélen táncolt a főszereplő megítélése, és ez adta a pluszt.
Lupi: Margaret Atwood: A szolgálólány meséje. Ami legjobban megdöbbentett és felháborított, az a nők szerepe volt a történetben. Még mindig bosszant, ha csak rágondolok.

Legjobb middle-grade könyv - 10-14 éves korosztály
Kelly: Nehéz választani, ha komoly téma, akkor Ali Benjamin: Suzy és a medúzák, ha könnyedre vágyok akkor Geoff Rodkey: Claudia és James felforgatják New Yorkot
Lupi: Frank Márton: A világ peremén (Páratlanok #1) című regénye. Egy nagyszerű regény tele kalanddal, izgalommal, humorral a 12+ korosztály számára.

Legjobb könyv – 15-21 Young Adult korosztály
Kelly: Holtverseny alakult ki: Melina Marchetta: Jellicoe Road és Emery Lord: Amikor összeütköztünk Mindkettő komolyabb történet, de garantáltan emlékezetes és nagyon-nagyon jó.
Lupi: Az egyik legnehezebb kategória, rengeteg jó könyv versengett benne, igazán kettő közül nem tudnék választani:

Legjobb könyv – 19-26 New Adult korosztály
Kelly: Persze, hogy nem tudok választani, ebben a kategóriában inkább YA/NA crossover regények lettek a nyerők. Erin Watt: Papír hercegnő és Penelope Ward: Stepbrother Dearest - Legdrágább mostohabátyám
Lupi: Nálam is egy YA/NA crossover lett a nyerő: Erin Watt: Papír hercegnő (A Royal család #1)

Legjobb felnőtt könyv
Kelly: Sajnálom, de nem tudok választani egyetlen könyvet. Íme a nyerő páros:
Lupi: Julianne Donaldson: Edenbrooke (Edenbrooke #1)

Legkedvesebb idézet
Kelly: Viszlát holdfény-dalom és lélegzetem, fehér éjszakám és arany nappalom, friss vizem és tüzem. Viszlát, és kívánom, hogy találj jobb életre, találj megnyugvást és lélegzet-visszafojtott mosolyokat, és mikor a szeretett arcod újra felragyog majd a nyugati naplementében, biztos lehetsz benne, hogy amit irántad éreztem, az nem volt hiába. Viszlát, és higgy, Tatjánám. (Paullina Simons: A bronzlovas)
Lupi: Itt is egy magyar és egy külföldi szerző műveiből idéznék:
A szeretet olykor félelemmel párosul, ha félünk attól, hogy elveszíthetjük, akit szeretünk. (Frank Márton: A világ peremén (Páratlanok #1)
Ha e hosszú élet során megtanultam valamit, az így szól: a szerelemben felfedezzük azt, akivé válni akarunk, a háborúban felfedezzük azt, akik vagyunk. (Kristin Hannah: Fülemüle)

Legjobban várt könyv 2018-ra
Kelly:. Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses és még kb 100
Lupi: Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight (A Court of Thorns of Roses #3,5) és Jus Accardo: Transcendent (Denazen #4) és még tudnám én is sorolni :)

Itt a vége a 2017-es évnek, 2018 kezdődjön nyereményjátékkal! 
Újévi meglepetésünk Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám című regényének dedikált példánya.
Töltsétek ki a dobozt és várjátok a január 31-i sorsolást!
Sok szerencsét!
a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók